Ухвала
від 18.05.2020 по справі 127/33305/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/33305/19

Провадження 2/127/4870/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Борисюк І.Е.,

за участю: секретаря Максимчука Я.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Приватного підприємства Продкомпанія та ОСОБА_4 про визнання недійсними договору про відступлення права вимоги та додаткової угоди до кредитного договору.

Судом 24.01.2020 постановлено ухвалу про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

В підготовче засідання відповідачі не з`явилися, хоча у відповідності до ст. 128 ЦПК України були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи. Причини неявки в дане засідання суду не повідомлено.

Суд, враховуючи вищевикладене, думку представника позивача, необхідність вчинення дій для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті з метою виконання завдань підготовчого провадження та положення ст. 198 ЦПК України, ухвалив провести підготовче засідання у відсутність відповідачів: ОСОБА_3 , представника Приватного підприємства Продкомпанія та ОСОБА_4 (ухвала суду постановлена не виходячи до нарадчої кімнати та занесена до протоколу засідання).

В підготовчому засіданні представника позивача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Товариства з обмеженою відповідальністю ОЛ-МАК . Клопотання аргументував тим, що згідно рішення № 3/17 власника ПП Продкомпанія Кожухівського В.С. від 07.04.2017 було зменшено статутний капітал ПП Продкомпанія на 2 233 500, 86 гривень і встановлено його у розмірі 26 278 249, 14 гривень. Під зменшенням статутного капіталу на підставі вказаного рішення розуміється виділення із числа майна належного ПП Продкомпанія 4/5 частини приміщень Торгового комплексу ІНФОРМАЦІЯ_1 , які належать ТОВ ОЛ-МАК . Єдиним засновником та кінцевим бенефіціарним власником ТОВ ОЛ-МАК є ОСОБА_2 . Оскаржувані правочини є безпосередньо пов`язаними з нерухомістю, що належить ТОВ ОЛ-МАК . Тому, на думку представника позивача, рішення у даній справі беззаперечно вплине на права і обов`язки ТОВ ОЛ-МАК .

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимогщодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно з ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, заслухавши представника позивача, враховуючи вищевикладене , суд дійшов до переконання у наявності підстав для залучення до участі у справі Товариств а з обмеженою відповідальністю ОЛ-МАК в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, оскільки судове рішення у даній цивільній справі може вплинути на права і обов`язки цієї особи, враховуючи предмет спірних правовідносин .

Враховуючи положення ст.ст. 181, 192 ЦПК України, суд вважає за необхідне запропонувати третій особі надати суду письмові пояснення на позов та/або відзив, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову та/або відзиву, і всі докази (крім речових), а також документи, що підтверджують надсилання (надання) пояснення щодо позову та/або відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Суд вважає за необхідне попередити третю особу, що письмові докази подаються у спосіб та в порядку, визначеному ст.ст. 83, 95 ЦПК України.

Враховуючи положення ч. 2 ст. 192 ЦПК України, суд вважає за необхідне запропонувати учасникам справи (крім третьої особи) надати суду відповідь на пояснення третьої особи до початку розгляду справи по суті .

Відповідно до ч. 7 ст. 53 ЦПК України вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи викладене вище та положення п. 2 і п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд прийшов до висновку, що у даному підготовчому засіданні не можуть бути: вирішені питання визначені ч. 2 ст. 197 ЦПК України; проведені підготовчі дії, які були би достатніми для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, тому підготовче провадження підлягає відкладенню.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 12, 53, 181, 189, 192, 196 - 198, 200, 258-261, п. 3 розділу XII Прикінцеві положення ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю ОЛ-МАК .

Позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали повинен направити третій особі копію позовної заяви із доданими до неї документами, а докази такого направлення надати суду до наступного підготовчого засідання.

Відповідач ОСОБА_5 повинна направити третій особі не пізніше двох днів з дня отримання даної ухвали копію відзиву із доданими до нього документами, а докази такого направлення надати суду до наступного підготовчого засідання .

Запропонувати третій особі протягом 5 днів з дня отримання позову та/або відзиву на позов і доданих до них доказів надати суду письмові пояснення на позов та/або відзив, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, і всі докази (крім речових) , а також документи, що підтверджують надсилання (надання) пояснення щодо позову та/або відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити третій особі :

- пояснення щодо позовута/або відзиву повинні відповідати вимогам ч. 3 - ч. 6 ст. 178 ЦПК України.

Запропонувати учасникам справи (крім третьої особи) надати суду відповідь на пояснення третьої особи до початку розгляду справи по суті.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 49, 83, 84, 170, 178, 179, 180, 181, 185, 210, 222, 253, 275, 284, 325, 354, 357, 360, 371, 390, 393, 395, 398, 407, 424 ЦПК України, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, пред`явлення зустрічного позову, розгляду справи, апеляційного оскарження продовжуються на строк дії такого карантину.

Відкласти підготовче засідання, продовження якого призначити на 15 червня 2020 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Вінницького міського суду Вінницької області за адресою: 21050, м. Вінниця, вул. Грушевського, 17 (зал судових засідань № 8).

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/ .

Суд попереджає учасників судового процесу про неприпустимість зловживання процесуальними правами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена 20.05.2020.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено21.05.2020
Номер документу89329872
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/33305/19

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні