Ухвала
від 18.05.2020 по справі 319/377/20
КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №319/377/20

Провадження №2/319/229/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18 травня 2020 року смт Більмак

Суддя Куйбишевського районного суду Запорізької області Валігурський Г.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Комиш - Зорянської селищної ради Більмацького району Запорізької області (71030, Запорізька область, Більмацький район, смт. Комиш - Зоря, вул. Вокзальна, буд. 5), про продовження строку для прийняття спадщини, встановлення факту родинних відносин та визнання права на отримання земельної ділянки у власність,

в с т а н о в и в:

До Куйбишевського районного суду Запорізької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Комиш - Зорянської селищної ради Більмацького району Запорізької області, про продовження строку для прийняття спадщини, встановлення факту родинних відносин та визнання права на отримання земельної ділянки у власність.

Зазначена позовна заява підсудна Куйбишевському районному суду Запорізької області.

Позовна заява оформлена відповідно до вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України. Підстав для повернення, залишення без руху або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Згідно п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Відповідно до положень ст. 187 та ст. 196 ЦПК України у справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Позивач в позовній заяві просить суд витребувати у приватного нотаріуса Більмацького районного нотаріального округу у Запорізькій області Дашевської А.О. копію спадкової справи заведену після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати доказ, в праві подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи викладене, клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, шляхом витребування у приватного нотаріуса Більмацького районного нотаріального округу у Запорізькій області Дашевської А.О. копію спадкової справи заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Керуючись ст. 19, 84, 187, 196 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комиш - Зорянської селищної ради Більмацького району Запорізької області про продовження строку для прийняття спадщини, встановлення факту родинних відносин та визнання права на отримання земельної ділянки у власність.

2. Цивільну справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 08 годину 30 хвилин 03 червня 2020 року в залі засідань Куйбишевського районного суду Запорізької області за адресою Запорізька область, смт. Більмак, вул. Центральна буд. 26а.

4. Відповідач має право подати суду відзив на позов не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі та зобов`язаний надіслати копію відзиву з доданими до нього документами іншим учасникам справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом 3 днів з дня отримання відзиву. Відповідач має право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів до 03 червня 2020 року.

5. Витребувати у приватного нотаріуса Більмацького районного нотаріального округу у Запорізькій області Дашевської А.О. копію спадкової справи заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

6. Копію ухвали направити учасникам справи. Надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

7. Копію ухвали направити Більмацькому районному нотаріальному округу в Запорізькій області Дашевській А.О., для виконання .

Роз`яснити, що відповідно ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим кодексом.

Інформацію щодо судової справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена щодо недотримання правил підсудності до Запорізького апеляційного суду через Куйбишевський районний суд Запорізької області, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Г. Ю. Валігурський

Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено21.05.2020
Номер документу89331437
СудочинствоЦивільне
Сутьпродовження строку для прийняття спадщини, встановлення факту родинних відносин та визнання права на отримання земельної ділянки у власність

Судовий реєстр по справі —319/377/20

Рішення від 16.06.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Валігурський Г. Ю.

Рішення від 16.06.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Валігурський Г. Ю.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Валігурський Г. Ю.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Валігурський Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні