Ухвала
від 20.05.2020 по справі 607/2122/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

20.05.2020 Справа №607/2122/20

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

в складі головуючого судді Грицай К.М, за участю секретаря судового засідання Стус К.І.,

учасників справи: позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Будгарант Груп про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку , -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Будгарант Груп про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Позивач ОСОБА_1 в судовому засіданні не заперечив щодо витребування від відповідача довідки про розмір заборгованості із заробітної плати за 2018 рік, пояснивши, що він усно звертався до відповідача, однак йому такої довідки не надали, клопотань про витребування доказів він не заявляв.

Представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Будгарант Груп в судове засідання не з`явися з невідомих суду причин, хоча про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, відзиву на позовну заяву не подав.

В силу ч.ч. 1, 2 статті 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Як вбачається зі змісту ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Однак, позивачем не подано письмового клопотання про витребування вищезазначених доказів.

Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані: 2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи.

На підставі ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

У судовому засіданні сторонами не було подано письмових заяв та клопотань щодо подання або витребування доказів, що мають значення для всебічного, повного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи, зокрема, відомостей щодо нарахування та виплати заробітної плати позивачеві відповідачем, які знаходяться у володінні відповідача.

Виходячи із засад цивільного судочинства, яким є змагальність та диспозитивність та вимог ч. 3 ст. 12 ЦПК України про необхідність доведення кожною стороною обставин, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, та враховуючи те, що учасниками справи не подано письмової заяви чи клопотання про витребування доказів, у суду є підстави вважати про наявність сумнівів у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, тому суд вважає, що слід витребувати у відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Будгарант Груп засвідчену в порядку, встановленому чинним законодавством довідку, що містить відомості про нараховану та виплачену заробітну плату ОСОБА_1 за період з 01 квітня 2018 року по 05 грудня 2018 року .

Керуючись ст. ст. 2, 12, 13, 43, 81, 223, 240, 353, 354 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Будгарант Груп (місцезнаходження: вул. Марата, 19, кв. 79, м. Шостка, Сумська область, 41100), засвідчену в порядку, встановленому чинним законодавством довідку, що містить відомості про нараховану та виплачену заробітну плату ОСОБА_1 за період з 01 квітня 2018 року по 05 грудня 2018 року.

Витребувані докази слід надати та направити на адресу суду до 24 червня 2020 року до 10 год. 30 хв.

У разі неможливості подати зазначені докази або неможливості подати докази у встановлені строки зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Будгарант Груп повідомити суд із зазначенням причини неподання протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяК. М. Грицай

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено21.05.2020
Номер документу89337531
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/2122/20

Рішення від 06.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 12.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 12.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 06.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 07.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні