Ухвала
від 20.05.2020 по справі 210/2740/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2740/20

Провадження № 1-кс/210/793/20

"20" травня 2020 р. м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , подане у кримінальному провадженні № 12019040710001713 від 13.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинськогорайонного судум.Кривого РогуДніпропетровської області,звернувся прокурор Криворізької місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , з клопотанням у кримінальному провадженні № 12019040710001713 від 13.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,про наданнядозволу напроведення обшуку у нежитлових спорудах, його складових частин, а також прилеглої території за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивоване наступним, що в ході досудового розслідування встановлено, що 06.11.2019 на підставі ухвали Дзержинського районного суду по вул. Мічуріна, буд № 29 в с. Суворовка, Криворізького району Дніпропетровської області був проведений санкціонований обшук в ході якого було виявлено та вилучено речовину зеленого кольору зовні схожу на «канабіс». Вказана речовина направлена до НДЕКЦ в Дніпропетровській області для проведення відповідних експертиз. (ЄО № 22325 від 13.11.2019)

Вилучена в ході проведення обшуку речовина зеленого кольору, рослинного походження, відповідно до висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 1/8.6/4544 від 27.12.2019, загальною масою 2530,00 г., є наркотичним засобом канабіс, який включений до переліку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено, таблиці № 1 списку № 1 «Перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від6 травня 2000 року № 770. Маса канабісу в перерахунку на суху речовину становить 2216,245 г.

За вказаним фактом СВ Металургійного ВП КВП ГУНП України в Дніпропетровській області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019040710001713 від 13.11.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Процесуальне керівництво даного кримінального провадження здійснює Криворізька місцева прокуратура № 1.

Збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження.

Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

При цьому, отриманий доказ повинен бути допустимим, тобто отриманим у порядку, встановленому цим Кодексом. Недопустимий доказ не може бути використаний при прийнятті процесуальних рішень, на нього не може посилатися суд при ухваленні судового рішення (ст. 86 КПК України).

В ході досудового розслідування слідчим СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 було допитано свідка ОСОБА_5 , який пояснив, що він, проходячи неподалік від ангарів по вулиці Мічуріна, відчув специфічний запах, який був схожий на «маріхуану». Цей запах йому відомий, так як колись її пробував. Неподалік від одного із ангарів він побачив великий мішок із схожою на «маріхуану» рослинною речовиною. Підійшовши поближче, впевнившись в тому що його ніхто не бачить, взяв декілька фрагментів рослини, поклав собі до кишені та направився до ставка. Прийшовши туди останній дістав цю рослину та на запах це була дійсно «маріхуана», яку він вирішив залишити собі щоб потім вжити. Через деякий час, до цього ангару підійшли декілька чоловіків, які занесли цей мішок до ангару та зачинили його, однак хто саме це був не бачив, так як знаходився доволі далеко.

24.04.2019 надано доручення працівникам УПН в Дніпропетровській області на перевірку інформації, щодо перевірки інформації, щодо незаконного зберігання рослин типу канабіс із визначеним терміном виконання та пунктами затребуваної інформації.

Працівниками УПН в Дніпропетровській області було виконано доручення слідчого та передані матеріали виконаного доручення, вивчивши які, встановлено, що за адресою: АДРЕСА_2 , може зберігатись наркотичний засіб канабіс.

Викладені у клопотанні обставини злочинної діяльності невстановлених осіб мають правову кваліфікацію кримінального правопорушення ч. 1 ст. 309 КК України, за ознаками незаконного зберігання наркотичних засобів без мети збуту. Кримінальна кваліфікація по даному кримінальному провадженню визначено як ч. 1 ст. 309 КК України. Також, дана категорія злочинів відноситься до розділу ХІІІ злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров`я населення об`єктивна сторона якої полягає у суспільно небезпечному і протиправному заподіянні шкоди здоров`я населення, суспільна небезпека від дії яких поширюють вплив наркоманії на свідомість психічно нестійких людей, їх мораль та спосіб життя, що приводиться до поступового занепаду, деградації особистості та що вчиняється поза встановленим і врегульованим державою обігом контроль за яким покладено на Центральні органи виконавчої влади. На підставі чого, виявивши дії, що підпадають під незаконне зберігання наркотичного засобу та здійснення належного документування доказів по кримінальному провадженню проведення слідчої (розшукової) дії, як обшук є доцільним та обґрунтованим, тому прошу суд звернути на це увагу.

Відповідно до положень ст. 1 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними» №62/95-ВР від15.02.1995, незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів - це діяння з: культивування рослин, включених до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання, придбання, збуту, ввезення на територію України, вивезення з території України, транзиту через територію України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що здійснюються з порушенням законодавства про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори. Всупереч вимог закону, невідома особа яка можлива причетна до незаконного зберігання наркотичного засобу канабіс, може зберігати на території АДРЕСА_1 , речовини та предмети, обіг яких обмежено або заборонено в Україні, предмети та речовини, необхідні для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, грошові кошти, отримані злочинним шляхом, мобільні термінали за допомогою яких здійснюється схема збуту.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав та нерухомого майна №208655184від 12.05.2020 відомості про право власності на АДРЕСА_1 являється об`єктом житлової нерухомості, а саме «нежитловою будівлею телятника», загальною площею 1020,6 кв. м., яке перебуває у власності ТОВ «Фішагропром», код ЄДРПОУ 40943093, місце знаходження юридичної особи: м. Кривий Ріг, вулиця Грибоєдова, буд. 4, прим. 1.

Таким чином, проведення обшуку згідно ст. 234 КПК України, та відповідно ст. 2 КПК України, що є завдання кримінального провадження планується провести за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Суворовка, вул. Мічуріна, 79-Б.

На підставі викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання речових доказів: речовин та предметів, обіг яких обмежено або заборонено в Україні, предметів та речовин, необхідних для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, та приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вказані речові докази можуть зберігатися за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Суворовка, вул. Мічуріна, 79-Б.

У судовомузасіданні прокурорКриворізької місцевоїпрокуратури №1 ОСОБА_3 просив клопотання задовольнити.

Слідчий суддя, заслухавши доводи прокурора та дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що вказане клопотання підлягає задоволенню.

Згідно з ч.1 та ч.2 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 1 ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Орган досудового розслідування має достатні підстави вважати, що у нежитлових спорудах, його складових частин, а також прилеглої території за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, село Суворовка, вулиця Мічуріна, будинок 79-Б, що на праві приватної власності належить ТОВ «Фішагропром» (код ЄДРПОУ 40943093), згідно зібраних в ході досудового розслідування відомостей, можуть перебувати предмети та документи, що мають доказове значення для встановлення істини та всіх обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, дослідивши документи та матеріали, якими прокурор Криворізькоїмісцевої прокуратури№ 1 ОСОБА_3 обґрунтовує доводи клопотання, а також наявні в кримінальному провадженні докази, приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки на виконання вимог ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають доказове значення для досудового розслідування; відомості які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

В наданих матеріалах містяться достатньо підстав вважати, що у нежитлових спорудах, його складових частин, а також прилеглої території за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, село Суворовка, вулиця Мічуріна, будинок 79-Б, що на праві приватної власності належить ТОВ «Фішагропром» (код ЄДРПОУ 40943093), можуть знаходитись речовини та предмети, обіг яких обмежено або заборонено в Україні, предмети та речовини, необхідні для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, грошові кошти, отримані злочинним шляхом, мобільні термінали (телефони).

Так, за змістом ст.ст. 234 - 236 КПК проведення обшуку в рамках кримінального провадження здійснюється на підставі ухвали слідчого судді. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується слідчим або прокурором. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку мають право запросити спеціалістів, однак це не звільняє їх від обов`язку особистого виконання обшуку.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 12019040710001713 від 13.11.2019 року, вважаю клопотання прокурора обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, щодо проведення обшуку з метою, виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення знаряддя кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 233-236, 309, 372, ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , подане у кримінальному провадженні № 12019040710001713 від 13.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , та/або слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_6 , слідчому слідчої групи або прокурору Криворізької місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , у нежитлових спорудах, його складових частин, а також прилеглої території за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ТОВ «Фішагропром» (код ЄДРПОУ 40943093), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання речових доказів: речовин та предметів, обіг яких обмежено або заборонено в Україні, предметів та речовин, необхідних для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, мобільних терміналів (телефонів).

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Повний текст ухвали складений 20 травня 2020 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89362994
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —210/2740/20

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 10.11.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні