Ухвала
від 25.05.2020 по справі 619/1386/20
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №619/1386/20

провадження №2/619/755/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.05.2020 м. Дергачі

Суддя Дергачівського районного суду Харківської області Овсянніков В.С., розглянувши позовну заяву Акціонерного Товариства Комерційний Банк ПРИВАТБАНК (місцезнаходження: вул. Набережна Перемоги, буд. 50, м. Дніпро) до ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

АТ КБ ПРИВАТБАНК звернулось до суду з позовом про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за кредитним договором б/н від 06.05.2014 у розмірі 6 407,93 гривень.

Разом з позовною заявою позивач подав клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати з Центру надання адміністративних послуг у місті та/або сільської ради, довідку про склад сім`ї та реєстрацію осіб за адресою: АДРЕСА_1 , станом на дату смерті ОСОБА_2 - ІНФОРМАЦІЯ_1 ; витребувати з Дергачівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Банк мотивує клопотання тим, що витребувана інформація надасть можливість залучити до розгляду всіх спадкоємців; точно визначити перелік спадкового майна, за рахунок якого кредитор має право задовольнити свої вимоги.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України .

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи.

Відповідно до п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 278 ЦПК України відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Що стосується клопотання про витребування, суддя виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суддя вважає, що вимога про витребування належним чином завіреної копії спадкової справи має значення для правильного вирішення спору та стосується предмета доказування у цивільній справі.

Разом з цим, вимога щодо витребування довідки про склад сім`ї задоволенню не підлягає, оскільки представник банку не зазначає в клопотанні, для доведення яких саме фактичних обставин необхідно витребувати дану інформацію.

Відмовляючи в задоволенні такої вимоги, суддя також виходить з того, що склад сім`ї та зареєстровані особи за вказаною адресою не мають значення для вирішення справи, враховуючи, що судом витребовується копія спадкової справи.

Отже, клопотання представника позивача підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 83-84, 178-181, 187, 260, 274-279 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене провадження без виклику сторін у справі за позовом Акціонерного Товариства Комерційний Банк ПРИВАТБАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Клопотання представника АТ КБ ПРИВАТБАНК Савіхіної А.М. про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати з Дергачівської державної нотаріальної контори Харківської області належним чином завірену копію спадкової справи, яка була відкрита після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В іншій частині клопотання про витребування доказів - відмовити.

Встановити строк виконання ухвали про витребування доказів до 15 червня 2020 року.

Роз`яснити, що:

- згідно ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно ч. 9 ст. 84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу право подати заяву з запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня його отримання. Відповідач має право подати до суд заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://dr.hr.court.gov.ua/sud2010.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. С. Овсянніков

СудДергачівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення25.05.2020
Оприлюднено26.05.2020
Номер документу89422231
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —619/1386/20

Рішення від 06.07.2020

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Овсянніков В. С.

Ухвала від 25.05.2020

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Овсянніков В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні