Ухвала
від 21.05.2020 по справі 320/3076/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 травня 2020 року м. Київ № 320/3076/20

Київський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Панової Г.В., при секретарі судового засідання Повх І.С.

за участю представників сторін:

від позивача - не з`явились,

від відповідача - не з`явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у

Київській області

до Капустинського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-

Дошкільний заклад (ясла-садок) Яготинської районної ради Київської області

про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до Капустинського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів -Дошкільний заклад (ясла-садок) Яготинської районної ради Київської області, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та приміщень Капустинського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів -Дошкільний заклад (ясла-садок) Яготинської районної ради Київської області (код ЄДРПОУ 24891995) за адресою: Київська область, Яготинський район, с. Капустинці, вул. Столбова, 35, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 21.01.2020 № 6.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.04.2020 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання та витребувано докази по справі.

У судове засідання, призначене у справі на 21.05.2020 сторони не з`явились, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, у передбачений законодавством строк.

21.05.2020 на адресу суду надійшло клопотання позивача про здійснення розгляду справи у порядку письмового провадження.

Відповідно до приписів частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи викладене, фіксування судового засідання засобами звукозаписувального технічного запису не здійснювалося.

Під час проведення судового засідання, судом встановлено, що 12.05.2020 на адресу суду надійшов відзив на позов Капустинського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - Дошкільний заклад (ясла - садок) Яготинської районної ради Київської області, де відповідач зазначив, що ними усунуто частину порушень виявлених позивачем.

В ході проведення судового засідання судом встановлено, що відповідачем не було надано до суду обґрунтованих пояснень та доказів на підтвердження обґрунтування доводів щодо усунення усіх порушень зафіксованих в Акті перевірки від 21.01.2020 № 6. Так, відповідач не зазначив які саме порушення ним було усунено та якими доказами це підтверджується. При цьому, відповідач не зазначив про те, які із порушень виявлених відповідачем під час перевірки іще не усунені та чи вчиняються дії щодо їх усунення.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення повного та всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, суд дійшов висновку про необхідність витребувати від відповідача письмові пояснення та доказів, які б підтверджували відомості щодо усунення порушень зазначених в Акті від 21.01.2020 № 6.

Відповідно до частини восьмої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Отже, суд, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, у зв`язку з витребуванням доказів у справі, дійшов висновку про необхідність відкладення судового засідання у справі.

Керуючись статтями 80, 205, 243, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати від Капустинського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - Дошкільний заклад (ясла-садок) Яготинської районної ради письмові пояснення та докази, які б підтверджували відомості щодо усунення порушень зазначених в Акті від 21.01.2020 № 6.

2. Витребувані документи надати до суду у строк до 01.07.2020

3. Відкласти судове засідання в адміністративній справі № 320/3076/20 на 02 липня 2020 року о 14 год. 30 хв., яке відбудеться у приміщенні Київського окружного адміністративного суду за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 10 поверх.

4. Викликати для участі в засіданні учасників справи (їх представників).

5. Копію ухвали надіслати (видати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення21.05.2020
Оприлюднено28.05.2020
Номер документу89457636
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/3076/20

Постанова від 03.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 08.10.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Рішення від 19.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 21.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні