Ухвала
від 27.05.2020 по справі 914/1234/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27.05.2020 р., м.Львів, вул.Личаківська,128 Справа № 914/1234/20

Господарський суд Львівської області в складі судді Бортник О.Ю., розглянувши матеріали за позовом: Державного підприємства Бориспільське лісове господарство , с.Гора, Бориспільський район, Київська область

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю - фірма Язьм , м.Львів

про стягнення 31653,09грн.

Встановив: Державне підприємство Бориспільське лісове господарство , с.Гора, Бориспільський район, Київська область звернулось до Господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю - фірма Язьм , м.Львів про стягнення 31653,09грн., з яких: 30683,01грн. основного боргу, 110,96грн. 3% річних, 245,46 інфляційних збитків та 613,66 штрафу.

В мотивувальній частині позовної заяви, позивач просить суд розгляд даної справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін. Однак, позивачем жодних мотивів, з яких він вважає, що розгляд справи слід здійснювати з викликом сторін не наведено.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї матеріалів, суд встановив, що подані матеріали відповідають вимогам господарського процесуального законодавства.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 5 ст. 12 ГПК України, визначено, що малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч. 2, 3 ст. 252 ГПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Відповідно до ч.3 ст.247 ГПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.6 ст.252 ГПК України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Ознайомившись із змістом позовної заяви та долучених до неї документів, клопотанням позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, врахувавши критерії, передбачені ч. 3 ст. 247 ГПК України, суд дійшов висновку, що справу слід розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та без виклику сторін. Враховуючи предмет доказування у справі (доведенню підлягають факти: укладення Договору купівлі-продажу необробленої деревени № 1179/2-1/231/2 від 14.12.2018р., поставки позивачем на підставі цього Договору продукції на суму 811015,65грн., надання позивачем на підставі цього Договору послуг на суму 237277,32грн., оплати відповідачем поставленої йому позивачем по договору продукції та наданих послуг по Договору на загальну суму 1017609,12грн.), характер спірних правовідносин (стягнення заборгованості за поставлену по Договору купівлі-продажу необробленої деревени № 1179/2-1/231/2 від 14.12.2018р. продукцію), ціну позову (31653,09 грн.), станом на 27.05.2020р. відсутні підстави для розгляду справи з викликом сторін у судове засідання.

З огляду на карантинні обмеження та продовження дії карантину постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів , з 22 травня 2020 р. до 22 червня 2020 р., суд не вважає за доцільне проводити судове засідання у справі з викликом до Господарського суду Львівської області сторін, одна з яких знаходиться у м. Києві, під час дії карантину.

Крім цього, позивачем у позовній заяві не наведено жодних мотивів, з яких є необхідність у виклику представників сторін у судове засідання під час дії карантинних обмежень, запроваджених постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211, від 20 травня 2020 р. № 392.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 235, 247, 250, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Відмовити позивачу у задоволенні клопотання про розгляд справи з викликом сторін.

3.Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та без виклику сторін.

Позивачу - в строк до 15.07.2020р. подати відповідь на відзив та докази її надіслання з додатками відповідачу.

Відповідачу - в строк до 06.07.2020р. подати відзив на позовну заяву та докази його надіслання з додатками позивачу.

У зв`язку із вжиттям заходів щодо запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 ознайомлення з матеріалами справи в приміщенні суду здійснюється після погодження з суддею, у провадженні якого перебуває відповідна справа.

Надіслання учасниками судового процесу заяв, клопотань, скарг, відзивів та інших документів до суду необхідно здійснювати в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд» , поштою, факсом або дистанційними методами зв`язку.

Роз`яснити сторонам, що згідно з ч. 8 ст. 80 ГПК України, докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Суд доводить до відома сторін, що згідно з ст. 135 ГПК України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Інформацію по справі, яка розглядається можна отримати за наступною веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Бортник О.Ю.

Дата ухвалення рішення27.05.2020
Оприлюднено29.05.2020
Номер документу89482484
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 31653,09грн

Судовий реєстр по справі —914/1234/20

Рішення від 02.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 27.05.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні