Ухвала
від 28.05.2020 по справі 128/1315/20
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1315/20

У Х В А Л А

28 травня 2020 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Ганкіна І.А., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Селянсько-фермерського господарства Ромашка про визнання недійсною додаткової угоди про поновлення дії договору оренди земельної ділянки (паю), -

УСТАНОВИВ:

В провадження Вінницького районного суду Вінницької області 27.05.2020 надійшли вище вказані матеріали позовної заяви.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, дані матеріали розподілено судді Ганкіній І.А.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

Установлено, що позовна заява відповідає вимогам ЦПК України.

Пунктом 4 частини 2 статті 187 ЦПК України визначено, що при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі у відповідній ухвалі зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Частиною 3 статті 274 ЦПК України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За вказаних обставин, враховуючи категорію та складність справи, предмет позовних вимог, значення справи для сторін, а також обсяг та характер доказів у справі, вважаю необхідним відкрити провадження у справі і розглядати справу за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Керуючись ст.ст. 187,189-191, 196, 197, 260, 261, 274, 353, 354 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Селянсько-фермерського господарства Ромашка про визнання недійсною додаткової угоди про поновлення дії договору оренди земельної ділянки (паю).

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Призначити підготовче засідання на 10 год 00 хв 24 червня 2020 року в залі судових засідань № 5 (2-й поверх) в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області (м. Вінниця, вул. Винниченка, 29).

В підготовче засідання викликати учасників справи:

- позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

- відповідача представника СФГ Ромашка (с. Обідне, Немирівського району Вінницької області);

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення, у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України .

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив - до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 2 ст. 191 ЦПК України у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі Судова влада України за веб - адресою: http://vnr.vn.court.gov.ua .

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується.

Суддя І.А. Ганкіна

Дата ухвалення рішення28.05.2020
Оприлюднено01.06.2020

Судовий реєстр по справі —128/1315/20

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні