Ухвала
від 01.06.2020 по справі 160/5752/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 червня 2020 року Справа № 160/5752/20

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ільков В.В., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю ДПЗ Дніпро до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

27.05.2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю ДПЗ Дніпро звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовом до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Головного управління ДПС у Дніпропетровській області щодо ненадання висновку про повернення помилково сплачених грошових зобов`язань ТОВ ДПЗ ДНІПРО за платежем з податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, органу, що здійснює казначейське обслуговування;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Дніпропетровській області надати Головному управлінню Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області висновок про повернення помилково сплачених грошових зобов`язань ТОВ ДПЗ ДНІПРО у розмірі 77 551 (сімдесят сім тисяч п`ятсот п`ятдесят одна) гривень 04 (чотири) копійок за платежем з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу між суддями від 27.05.2020 року ця справа була розподілена судді Ількову В.В.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160-161 КАС України, справа підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду, підстави для залишення її без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, визначених статтями 169-170 КАС України, відсутні.

З матеріалів адміністративного позову порушень строків, передбачених статтею 122 КАС України, не вбачається.

Частиною 1 статті 12 КАС України передбачено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 2 статті 12 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 5 статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

З наведеного, суд приходить до висновку, що ця справа не відноситься за своїм змістом до встановленого переліку справ передбачених ч.4 ст.12 КАС України, відповідно до п.20 ч.1 ст.4 КАС України за характером спірних правовідносин, предметом доказування та складом учасників тощо, дана адміністративна справа є незначної складності (малозначна справа) та не вимагає проведення підготовчого провадження та (або) судового засідання для повного та всебічного встановлення її обставин, тобто підлягає вирішенню за правилами спрощеного позовного провадження згідно до ч.6 ст.12, ч.2, ч. 3 ст. 257 КАС України.

Також, слід зазначити про те, що відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З матеріалів справи вбачається, що рішення по цій справі може безпосередньо вплинути на права та обов`язки Головного управління Державної казначейської служби України в Дніпропетровській області.

З огляду на вищевикладене, для повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за можливе залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Головне управління Державної казначейської служби України в Дніпропетровській області.

Керуючись статтями 4, 12, 29, 30, 171, 257, 260, 262, КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в адміністративній справі №160/5752/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДПЗ Дніпро до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Головне управління Державної казначейської служби України в Дніпропетровській області (49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вул. Челюскіна, 1, код ЄДРПОУ 37988155).

Відкрити провадження в адміністративній справі №160/5752/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДПЗ Дніпро до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Головне управління Державної казначейської служби України в Дніпропетровській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику сторін з 30.06.2020 року, у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4.

Здійснювати розгляд адміністративної справи одноособово суддею Ільковим В.В..

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов (у разі заперечення проти позову) протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Зобов`язати відповідача надати до суду разом з відзивом на позов належним чином засвідчені копії таких документів:

- докази поликово сплачених грошових коштів з податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, в Лівобережне управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області в АНД району у розмірі 77551,04 гривень;

- звернення (вимоги) товариства до відповідача про повернення помилково сплачених коштів у розмірі 77551,04 гривень від 21.01.2020 року №02;

- лист №10493/10-04-36-52-30 від 30.01.2020 року;

- лист товариства №03 від 06.02.2020 року про згоду позивача на отримання платежів рівними частками та інші наявні докази щодо суті спору.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов, із доказами та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих на нього доказів відповідачу.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, а також зобов`язати відповідача надати до суду разом із запереченням на відповідь на відзив, із доказами та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів позивачу.

Третій особі надати пояснення по справі.

На підставі частини 5 та 7 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Звернути увагу сторін, що встановлені цією ухвалою строки вчинення процесуальних дій обмежені до 30.06.2020 року.

Строки встановлені цією ухвалою продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Інформацію щодо адміністративної справи №160/5752/20 учасники цієї справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/).

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачу та третій особі.

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю ДПЗ Дніпро (01033, м. Київ, вул. Іллі Еренбурга, 3А, код ЄДРПОУ 43367514).

Відповідач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (49005, м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 17а, код ЄДРПОУ 43145015).

Третя особа: Головне управління Державної казначейської служби України в Дніпропетровській області (49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вул. Челюскіна, 1, код ЄДРПОУ 37988155).

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та не може бути оскаржена.

Суддя В.В Ільков

Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено02.06.2020
Номер документу89539774
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/5752/20

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 01.06.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні