Ухвала
від 01.06.2020 по справі 713/555/20
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/555/20

Провадження №2/713/248/20

УХВАЛА

іменем України

01.06.2020 м. Вижниця

Вижницький районний суд Чернівецької області в складі: головуючого судді Пилип`юка І.В., з участю секретарки судового засідання Паучек Є.В., позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Вижниця в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом адвоката Стратія Миколи Васильовича в інтересах ОСОБА_1 до Комунального неприбуткового підприємства Вижницька районна лікарня в особі головного лікаря Митринюка Федора Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Вижницька районна рада Чернівецької області, про визнання протиправними та часткове скасування наказів про вивільнення працівників у зв`язку з скороченням штату та чисельності та про затвердження структури та штатного розпису,

УСТАНОВИВ:

Адвокат Стратій М.В. звернувся в суд з позовом в інтересах ОСОБА_1 до Комунального неприбуткового підприємства Вижницька районна лікарня в особі головного лікаря Митринюка Ф.В., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Вижницька районна рада Чернівецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Вижницька районна державна адміністрація Чернівецької області, про визнання протиправними та часткове скасування наказів про вивільнення працівників у зв`язку з скороченням штату та чисельності та про затвердження структури та штатного розпису.

До початку першого судового засідання адвокат Стратій М.В. подав письмове клопотання про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Вижницьку районну державну адміністрацію Чернівецької області, оскільки вона є Уповноваженим органом управління КНП Вижницька РЛ і рішення по справі може вплинути на їх права та обов`язки щодо однієї із сторін.

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 клопотання підтримали.

У судове засідання представник відповідача КНП Вижницька РЛ не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, про що є відомості в матеріалах справи. В адресованій суду заяві представник відповідача ОСОБА_3 просив справу розглядати за його відсутності, позов не визнають.

У судове засідання представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Вижницької районної ради Чернівецької області не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, про що є відомості в матеріалах справи. Причини неявки суду не повідомив.

Суд, заслухавши позивача ОСОБА_1 , її представника адвоката Стратія М.В., прийшов до таких висновків.

Статтею 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Суд вважає за можливе клопотання представника позивача адвоката Стратія М.В. задовольнити та залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Вижницьку районну державну адміністрацію Чернівецької області, юридична адреса: м. Вижниця, вул. Українська, 88-а, Чернівецької області, яка згідно п.37 Статуту КНП Вижницька РЛ є її Уповноваженим органом управління, а отже рішення суду може вплинути на їх права та обов`язки.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.53, 222, 247, 258, 260, 261 ЦПК України, Суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Стратія Миколи Васильовича - задовольнити.

По цивільній справі за позовом адвоката Стратія Миколи Васильовича в інтересах ОСОБА_1 до Комунального неприбуткового підприємства Вижницька районна лікарня в особі головного лікаря Митринюка Федора Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Вижницька районна рада Чернівецької області, про визнання протиправними та часткове скасування наказів про вивільнення працівників у зв`язку з скороченням штату та чисельності, про затвердження структури та штатного розпису, залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Вижницьку районну державну адміністрацію Чернівецької області, юридична адреса: м. Вижниця, вул. Українська, 88-а, Чернівецької області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. В. Пилип`юк

СудВижницький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено03.06.2020
Номер документу89561185
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —713/555/20

Постанова від 03.09.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Перепелюк І. Б.

Ухвала від 07.08.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Перепелюк І. Б.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Перепелюк І. Б.

Рішення від 05.06.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Пилип'юк І. В.

Рішення від 05.06.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Пилип'юк І. В.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Пилип'юк І. В.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Пилип'юк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні