Ухвала
від 15.04.2020 по справі 219/1120/19
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/1120/19

Провадження № 2/219/195/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2020 року м. Бахмут

Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Медінцевої Н.М.

за участю секретаря Петрейко А.О.,

розглянувши у відритому судовому засіданні у спрощеному позовному провадженні з повідомленням (викликом) сторін матеріали цивільної справи за позовною заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ІЛЮС до ОСОБА_1 , третя особа на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з додатковою відповідальністю Красносільське , про стягнення заборгованості ,

В С Т А Н О В И В :

05 лютого 2019 року до суду надійшла позовна заява Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ІЛЮС , місцезнаходження якого: 84509, Донецька область, Бахмутський район, с. Хромове, вул. Вільямса, 1А, код ЄДРПОУ 30878856, до ОСОБА_1 , місце проживання якої: АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 , третя особа на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з додатковою відповідальністю Красносільське , місцезнаходження якого: 84557, Донецька область, Бахмутський район, с. Іванівське, вул. 70-річчя Жовтня, 1, код ЄДРПОУ 05394765, про стягнення заборгованості.

06 квітня 2020 року від представника позивача надійшла заява про відмову від позову та закриття провадження у справі, також в цій заяві він просить вирішити питання про повернення їм судового збору.

Дослідивши надані докази, суд приходить до наступного.

Згідно положень ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до положень ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

З урахуванням викладеного, суд вважає, що відмова позивача від позову не порушує законних прав і інтересів сторін, а тому може бути прийнята судом, у зв`язку з чим провадження у справі підлягає закриттю.

Враховуючи викладене вище, суд вважає, що слід закрити провадження у справі.

Крім того, представник позивача просить повернути сплачену суму судового збору.

Відповідно до ч. 2 ст. 255 ЦПК України, про закриття провадження у справі суд постановляю ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Згідно із ч. 3 ст. 7 Закону України Про судовий збір у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 142 ЦПК України, у разі відмови позивача від позову, суд у відповідній ухвалі у порядку встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю ІЛЮС сплачено судовий збір в розмірі 41593,06 грн. , тому суд вважає за можливе, повернути позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову до суду, що становить 20796,53 грн.

Керуючись ст. ст. 255 Цивільного процесуального кодексу України, Закону України "Про судовий збір", суд

У Х В А Л И В :

Прийняти відмову представника позивача Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ІЛЮС від позову Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ІЛЮС до ОСОБА_1 , третя особа на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з додатковою відповідальністю Красносільське , про стягнення заборгованості .

Провадження по справі за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ІЛЮС до ОСОБА_1 , третя особа на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з додатковою відповідальністю Красносільське , про стягнення заборгованості - закрити.

Повернути Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю ІЛЮС (код ЄДРПОУ: 30878856, р/р НОМЕР_2 в АТ ПУМБ м. Київ, МФО 334851) 50 відсотків сплаченого судового збору за платіжним дорученням № 2153 від 12 лютого 2019 року у розмірі 20796(двадцять тисяч сімсот дев`яносто шість) грн. 53 коп.

Роз`яснити позивачу наслідки ч. 2 ст. 256 ЦПК України: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Строк подання апеляційної скарги під час дії карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню короновірусної хвороби COVID-19 продовжується на строк дії такого карантину (Розділ ХІІ Прикінцевих положень Цивільного процесуального кодексу України).

Починаючи с офіційної дати закінчення карантину апеляційна скарга на судове рішення може бути подана протягом п`ятнадцяти днів.

Судове рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

У відповідності з п. 15.5 Розділу ХІІІ Перехідних Положень Цивільного процесуального кодексу України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Артемівський міськрайонний суд Донецької області або в порядку статті 355 ЦПК України безпосередньо до Донецького апеляційного суду.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua або https://court.gov.ua/fair/.

Суддя Н.М. Медінцева

Дата ухвалення рішення15.04.2020
Оприлюднено03.06.2020
Номер документу89575397
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —219/1120/19

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Постанова від 17.04.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Постанова від 17.04.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні