Ухвала
від 03.06.2020 по справі 529/380/20
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/380/20

Номер рядка звіту 12

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

та призначення справи до судового розгляду

"03" червня 2020 р. смт Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Гвоздик А. Є., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання садкоємця разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Вказуючи на те, що його нині покійна мати ОСОБА_2 була зареєстрована та проживала по АДРЕСА_1 , однак через похилий вік та стан здоров`я останньої він проживав разом з нею однією сім`єю, до її смерті, вели спільне господарство, за вказаною вище адресою, заявник звернувся до суду з заявою про втсновлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Разом з вказаною заявою про встановлення факту, заявник ОСОБА_1 подав до суду клопотання про виклик у якості свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які можуть суду підтвердити факт проживання його як спадкоємця разом з матір`ю ОСОБА_2 - спадкодавцем, до часу її смерті.

Заява про виклик свідків підлягає задоволенню з обставин предбачених нормами ЦПК України.

Дана заява підсудна Диканському районному суду. Заява складена у відповідності до ст. 175 ЦПК України. По справі у належному розмірі сплачено судовий збір та зібрано достатньо доказів, необхідних для розгляду справи по суті. Підстав для повернення її заявнику чи залишення без руху немає.

За таких обставин маються підстави для відкриття провадження по справі і справа повинна бути призначена до судового розгляду у передбачений законом строк з викликом в судове засідання заявника, представника заінтересованої особи Великобудищанської сільської ради Диканського району Полтавської області та свідків Ткачук О.М. та ОСОБА_4 попередивши їх про кримінальну відповідальність.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 19 ч. 7, 187, 190, 293 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подану заяву ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання садкоємця разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини прийняти до провадження Диканського районного суду Полтавської області та відкрити провадження по справі

Призначити вказану цивільну справу до судового розгляду у судовому засіданні на 23 червня 2020 р. о 10:30. в приміщенні Диканського районного суду за адресою: вул. Пушкіна, 11а, смт. Диканька Полтавської області та викликати в судове засідання заявника, представника заінтересованої особи Великобудищанської сільської ради Диканського району Полтавської області та свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Попередити свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Надіслати учасникам справи, кожному, копію ухвали про відкриття провадження по справі, а заінтересованій особі, окрім того, копію заяви про встановлення факту з копіями доданих до неї документів .

СуддяА. Є. Гвоздик

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.06.2020
Оприлюднено05.06.2020
Номер документу89629661
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/380/20

Рішення від 23.06.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні