Ухвала
від 05.06.2020 по справі 621/1466/20
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/1466/20

1-кс/621/490/20

У Х В А Л А

05 червня 2020 року м. Зміїв

Слідчий суддя Зміївського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , розглянувши скаргу керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівництво Слобожанщини" ОСОБА_2 на бездіяльність посадових осіб Зміївського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення,

в с т а н о в и в:

05.06.2020 керівник Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівництво Слобожанщини" ОСОБА_2 звернув до суду зі скаргою, в якій просить: зобов`язати посадових осіб Зміївського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області внести в ЄРДР відомості за заявою від 29.05.2020 про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ПП "Рембудмонтаж-ХХІ" за ч. 1 ст. 382 КК України.

Ознайомившись зі змістом скарги та доданими до неї документами, дійшов наступного:

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: 1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Згідно з ч. 1 ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Частиною 2 ст. 306 КПК України передбачено, що скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються не пізніше п`яти днів з моменту надходження скарги.

Скарга подана в строки, передбачені ч. 1 ст. 304 КПК України; оскаржується бездіяльність слідчого, можливість оскарження якої передбачена п. 1 ч. 1 ст. 303 Кримінального процесуального кодексу України; відсутні передбачені ч. 2 ст. 304 КПК України підстави для повернення скарги.

За таких обставин, належить відкрити провадження за скаргою та призначити її судовий розгляд.

Керуючись ст. ст. 303, 304, 306 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження за скаргою керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівництво Слобожанщини" ОСОБА_2 на бездіяльність посадових осіб Зміївського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Призначити судовий розгляд скарги у відкритому судовому засіданні на 11:30 год. 09.06.2020 року.

В судове засідання викликати заявника, прокурора, начальника СВ Зміївського відділу поліції ГУНП в Харківській області, якого зобов`язати надати до суду матеріали щодо розгляду заяви керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівництво Слобожанщини" ОСОБА_2 від 29.05.2020.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення05.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу89676487
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення

Судовий реєстр по справі —621/1466/20

Ухвала від 11.06.2020

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 05.06.2020

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні