Ухвала
від 09.06.2020 по справі 200/4533/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

09 червня 2020 р. Справа №200/4533/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Арестової Л.В., розглянувши за правилами загального позовного провадження у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Олексієво-Дружківького навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дитячий садок № 14 Дружківської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування

У С Т А Н О В И В :

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, позивач, 04 травня 2020 року звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Олексієво-Дружківького навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дитячий садок № 14 Дружківської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 08 травня 2020 року відкрито провадження по справі. Призначено підготовче засідання на 09 червня 2020 року.

Представник позивача 09 червня 2020 року надав клопотання про проведення засідання в порядку письмового провадження.

Представник відповідача 09 червня 2020 року надав клопотання про проведення засідання в порядку письмового провадження та заяву про залучення у якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача - відділ освіти Дружківської міської ради Донецької області.

Дослідивши надані матеріали, суд приходить до висновку про доцільність залучення до участі у справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відділ освіти Дружківської міської ради Донецької області.

Так, приписами частини 2 ст. 49 КАС України закріплено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Аналіз вказаних норм свідчить про те, що необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки таких осіб, які не є стороною у справі.

Навчальний заклад не є прибутковою установою, тому суд приходить до висновку про доцільність залучення до участі у справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача - відділ освіти Дружківської міської ради Донецької області, оскільки рішення у справі може вплинути на його права, свободи, інтереси або обов`язки.

Керуючись положеннями ст.ст. 9, 49, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Олексієво-Дружківького навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дитячий садок № 14 Дружківської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування - як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Відділ освіти Дружківської міської ради (місце знаходження: 84205, Донецька обл., місто Дружківка, вул. Чернігівська, будинок 1А; код ЄДРПОУ: 02142848).

Повідомити учасників справи, що підготовче засідання відбудеться 24 червня 2020 року об 12 год. 30 хв. у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, за адресою: 84112, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають права та обов`язки, визначені у статті 44 КАС України.

Копію ухвали направити учасникам справи, а третій особі, - разом із копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, та окремому оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Л.В. Арестова

Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено10.06.2020
Номер документу89680398
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —200/4533/20-а

Рішення від 01.04.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 04.03.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 03.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні