Ухвала
від 24.06.2020 по справі 200/4533/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

24 червня 2020 р. Справа №200/4533/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Арестової Л.В., за участю секретаря судового засідання - Лисинської А.О.,

представників позивача - Лупола С.В.,

розглянувши в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Олексієво-Дружківького навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дитячий садок № 14 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Відділ освіти Дружківської міської ради про застосування заходів реагування,

У С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, позивач, 04 травня 2020 року звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Олексієво-Дружківького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дитячий садок № 14» Дружківської міської ради Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Відділ освіти Дружківської міської ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Представник позивача до підготовчого засідання з`явився, проти продовження строку проведення підготовчого засідання не заперечував.

Представник відповідача до підготовчого засідання не з`явився, 18 червня 2020 року надали клопотання про надання часу для примирення.

Представник третьої особи 24 червня 2020 року надав клопотання про розгляд справи без його участі, зазначив, що позовні вимоги не визнає.

Відповідно до ч. 1,7 ст. 47 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. У разі подання будь-якої заяви, визначеної частиною першою або третьою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у судовому рішенні.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Завдання підготовчого провадження не було досягнуто судом у даному судовому засіданні.

Відповідно до ч. 4 ст. 173 КАС України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З огляду на зазначене суд вважає за необхідне продовжити строк проведення підготовчого засідання для визначення обставин справи, які підлягають встановленню на 30 днів.

Враховуючи, що підготовче судове засідання проводиться з метою з`ясування можливості врегулювання спору до судового розгляду справи або забезпечення всебічного, об`єктивного вирішення справи протягом розумного строку, суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання на підставі п. 3 ч. 2 ст. 181 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статями 173, 180, 181, 183 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Відкласти підготовче засідання за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Олексієво-Дружківького навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дитячий садок № 14 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Відділ освіти Дружківської міської ради про застосування заходів реагування на 27 липня 2020 року о 16 год. 30 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно.

Суддя Л.В. Арестова

Дата ухвалення рішення24.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу89996842
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/4533/20-а

Рішення від 01.04.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 04.03.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 03.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні