Ухвала
від 09.06.2020 по справі 520/7178/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

09 червня 2020 р. Справа № 520/7178/2020

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Єгупенко В.В., розглянувши в приміщенні суду в м. Харкові адміністративний позов Приватного акціонерного товариства Харківопт (м. Харків, вул. Матросова, 8 А) до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ`янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) (м. Захисників України, 7/8, м. Харків) про скасування постанови, -

встановив:

Приватне акціонерне товариство Харківопт звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з вищевказаним позовом, в якому позивач просив скасувати постанову головного державного виконавця Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ`янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) Коник О.В. по ВП № 55828336 від 05.05.2020 про накладення штрафу на ПрАТ Харківопт у розмірі 10200 грн 00 коп. за повторне невиконання наказу господарського суду Харківської області від 21.01.2018 року по справі № 922/2912/17.

Разом з тим, в адміністративному позові міститься клопотання про визнання поважними причини пропуску 10-ти денного строк для звернення до суду для оскарження постанови від 05.05.2020 року та поновлення строку звернення до суду. В обґрунтування клопотання зазначено, що позивачу 13 травня 2020 року стало відомо про накладення арешту відповідачем на розрахунковий рахунок товариства, у зв`язку з накладенням штрафу за невиконання рішення суду. Листом від 15 травня 2020 року позивач повторно звернувся до відповідача із заявою про виконання рішення суду та клопотанням про скасування штрафу та арешту. Листом від 27.05.2020 відповідач відмовив у задоволенні заяви позивача та надіслав копію постанови про накладення штрафу від 05.05.2020.

Відповідно до ч.1 ст.287 КАС України учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

За правилами п.1 ч.2 ст.287 КАС України позовну заяву може бути подано до суду: у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч.1 ст.122 КАС України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

За правилами ч.1 ст.121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про поважність причин пропуску позивачем строку на подачу адміністративного позову та задоволення клопотання позивача про поновлення строку звернення до суду з адміністративним позовом.

Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця встановлені статтею 287 КАС України.

Відповідно до ч.1 ст.287 КАС України, учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

За правилами ч.4 ст.287 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

З огляду на викладене, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження № 55828336.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (ч.6 ст.80 КАС України).

Оскільки справа належить до окремих категорій термінових адміністративних справ, відповідно до ст.268 КАС України повідомлення сторін про дату, час і місце розгляду справи здійснюється засобами електронного зв`язку та зазначеними в адміністративному позові номерами телефонів.

Керуючись ст. 7-9, 49, 79, 80, 121, 248, 256, 268-270, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Приватного акціонерного товариства Харківопт про поновлення строку звернення до суду з адміністративним позовом - задовольнити.

Поновити Приватному акціонерному товариству Харківопт строк звернення до суду з адміністративним позовом до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ`янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) (м. Захисників України, 7/8, м. Харків) про скасування постанови.

Прийняти до розгляду адміністративний позов.

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства Харківопт (м. Харків, вул. Матросова, 8 А) до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ`янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) (м. Захисників України, 7/8, м. Харків) про скасування постанови.

Призначити судовий розгляд адміністративної справи на 16 год. 00 хв. 15.06.2020 у судовому засіданні у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 6, зал № 19, 1 поверх.

Встановити строк відповідачу для подання до суду відзиву на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи до 15.06.2020.

Зобов`язати відповідача у строк до 15.06.2020 надати суду належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження № 55828336.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Суддя В.В. Єгупенко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено10.06.2020
Номер документу89681772
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/7178/2020

Рішення від 24.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні