Ухвала
від 04.06.2020 по справі 177/623/20
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/623/20

Провадження № 2/177/538/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження по цивільній справі

04.06.2020

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г. Г. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про визначення частки у праві спільної сумісної власності, визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з зазначеною позовною заявою, в якій просила суд визначити, що частка ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , у спільній сумісній власності подружжя - житловому будинку АДРЕСА_1 становить 1/2 частину та визнати за нею, ОСОБА_1 , право власності, на 1/3 частку житлового будинку АДРЕСА_1 , загальною площею 73,80 кв.м, житловою площею 35,40 кв.м., в тому числі А-1 житловий будинок, Б літня кухня, В - Д сараї, Ж гараж, Зп/д підвал, Е уборна, Г душ, №1-2 забори, І водоколонка, ІІ замощення, та на 1/24 частку земельної ділянки площею 3,9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Разом з позовною заявою позивач надала клопотання про витребування доказів, в якому для повного та об`єктивного розгляду справи по суті, у зв`язку з неможливістю отримання самостійно копії спадкових справ заведених після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також відомості про те, чи приватизована земельна ділянка за адресою АДРЕСА_1 копію держаного акту на право приватної власності на зазначену земельну ділянку та копію державного акту серії ДП № 040555 від 20.07.2004 року на земельну ділянку площею 3,9156га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, виданого на ім`я ОСОБА_4 , просив витребувати їх з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) та з Відділу у Криворізькому районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 176-177 ЦПК України.

Для повного та об`єктивного розгляду справи, зважаючи на те що позивач самостійно не може отримати копії зазначених спадкових справи заведених після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також копії державних актів на право власності на зазначені земельні ділянки, на підставі ст. 84 ЦПК України, суд вважає необхідним витребувати копії спадкових справ та копії державних актів на право власності на земельні ділянки з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) та з Відділу у Криворізькому районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Враховуючи обставини, передбачені ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Справа підсудна Криворізькому районному суду Дніпропетровської області, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі і призначити дату час і місце підготовчого засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. ст. 84, 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про визначення частки у праві спільної сумісної власності, визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Підготовче засідання по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визначення частки у праві спільної сумісної власності, визнання права власності в порядку спадкування за законом, призначити на 11:30 год. 06 липня 2020 року в приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області, кабінет № 6 (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження по справі для надання відзиву на позовну заяву, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У разі подання відзиву, відповідач надсилає його копію та копії доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178 та ч.2 ст.191ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Витребувати з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро):

- належним чином завірену копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро):

- належним чином завірену копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

Витребувати з Відділу у Криворізькому районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області:

- відомості про те, чи приватизована земельна ділянка за адресою АДРЕСА_1 ;

- належним чином завірену копію держаного акту на право приватної власності на зазначену земельну ділянку, розташовану за адресою АДРЕСА_1 ;

- належним чином завірену копію держаного акту на право приватної власності на земельну ділянку серії ДП № 040555 від 20.07.2004 року, площею 3,9156га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, виданого на ім`я ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.06.2020
Оприлюднено10.06.2020
Номер документу89685480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/623/20

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні