Рішення
від 01.12.2020 по справі 177/623/20
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/623/20

Провадження № 2/177/538/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

01 грудня 2020 року Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Строгової Г. Г.

за участі:

секретаря судового засідання Короновської Д. І.,

представника позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кривому Розі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визначення частки у праві спільної сумісної власності, визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з зазначеною позовною заявою, яку уточнила та в обґрунтування уточнених вимог вказувала, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_5 .

Після смерті матері відкрилася спадщина на належне їй майно: а саме: на 1/2 частку житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та земельної ділянки площею 3.9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області.

Спадкоємцями першої черги за законом після смерті ОСОБА_5 є її чоловік ОСОБА_6 та діти ОСОБА_3 , ОСОБА_2 - відповідачі по справі, та вона, ОСОБА_4 .

Діти спадкодавця у встановлений законом строк звернулися до нотаріальної контори з заявами про прийняття спадщини, а чоловік ОСОБА_6 прийняв спадщину за фактом проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

За життя ОСОБА_5 склала заповіт, яким заповіла земельну частку (пай) площею 3,9156 га, що розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області сину ОСОБА_2

29 травня 2018 року ОСОБА_2 - відповідачу по справі, видано свідоцтво право на спадщину за заповітом на 7/8 часток земельної ділянки площею 3.9156 га,0 розташованої на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221884000:03:023:0026. Свідоцтво право на спадщину за законом на 1/8 частку земельної ділянки не видано, оскільки її фактично прийняв, але юридично не оформив, чоловік померлої ОСОБА_6 , будучи на час смерті ОСОБА_5 непрацездатним вдівцем та маючи право на обов`язкову частку спадкового майна.

ІНФОРМАЦІЯ_2 помер батько позивача ОСОБА_6 , після смерті якого відкрилася спадщина на належне йому за життя майно, а саме: на 5/8 часток житлового будинку, АДРЕСА_1 та на 1/8 частку земельної ділянки площею 3,9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області.

При звернені позивача та відповідача ОСОБА_3 до нотаріуса з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті батька ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , постановою нотаріуса від 31.03.2017 року їм відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті батька, у зв`язку з тим, що з поданих документів вбачається, що спадкове майно було придбано померлими у шлюбі, а відтак кожному з них належить шлюбна доля в вищезазначеному майні, яку в досудовому порядку виділити не можливо, а також, у зв`язку з тим, що спадкоємці заперечують щодо обсягу спадкового майна.

У зв`язку з вищезазначеними обставинами та неможливістю оформлення належним чином позивачем спадкових прав та отримання свідоцтва про право на спадщину після смерті батьків, позивач просить суд визначити, що ОСОБА_5 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , померлому ІНФОРМАЦІЯ_2 , за життя, кожному окремо, належало по 1/2 частині житлового будинку з господарчими спорудами, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , який складається з житлового будинку А-1, загальною площею 73,80 кв.м, житловою площею 35,40 кв.м, літньої кухні Б, сараю В, сараю Д, гаражу Ж, погребу Зп/д, вбиральні Е, душу Г, огорожі №1-2, водоколонки І, замощення ІІ; визнати за нею право власності на 1/8 частку вказаного житлового будинку з господарчими спорудами, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та на 5/24 часток вказаного житлового будинку з господарськими спорудами, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також, визнати за нею право власності на 1/24 частку земельної ділянки площею 3,9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221884000:03:023:0026, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді від 04 червня 2020 року позовна заява прийнята до розгляду та за заявою позивача в порядку підготовки справи до судового розгляду з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) та з Відділу у Криворізькому районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області витребувані докази на підтвердження викладених в позові обставин (а.с. 50-51).

30 вересня 2020 року підготовче провадження закрите та справу призначено до судового розгляду по суті (а.с. 181).

Представник позивача - ОСОБА_1 в судовому засіданні заявлені позовні вимоги підтримала в повному обсязі та наполягала на їх задоволені.

Відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в судовому засіданні заперечували проти задоволення позовних вимог, зазначаючи про те, що воля батьків була, щоб все майно після їх смерті залишилося сину ОСОБА_2 ..

Суд, вислухавши представника позивача, відповідачів, дослідивши письмові матеріали справи, давши оцінку доказам, наданим позивачем, дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних законних підстав.

Судом встановлено та письмовими матеріалами підтверджено, що 18 жовтня 1958 року ОСОБА_6 уклав шлюб з ОСОБА_5 після укладення шлюбу подружжю присвоєно прізвище - ОСОБА_5 , про що свідчить копія свідоцтва про одруження (а.с.7).

В період шлюбу ОСОБА_6 придбав житловий будинок з господарськими спорудами, розташований за адресою АДРЕСА_1 , на підставі договору-купівлі продажу від 22 червня 1989 року, посвідченого Лозуватською сільською радою 22 червня року, зареєстрованого належним чином в в реєстр.кн. № 3 стор. № 141, запис № 728 від 25.07.1989 року, що підтверджується копією договору купівлі-продажу житлового будинку та реєстраційним посвідченням КП ДОР "Криворізьке БТІ (а.с. 13,14).

На підставі Розпорядження голови Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області від 09.02.2016 р. № 04 вул. Карла Маркса в с. Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області перейменований на вул. Свято-Миколаївська.

Згідно ст. 22 Кодексу про шлюб та сім`ю України, який діяв на момент виникнення права власності, майно, нажите подружжям за час шлюбу, є його спільною сумісною власністю. Кожен з подружжя має рівні права володіння, користування і розпорядження цим майном.

Таким чином, оскільки житловий будинок АДРЕСА_1 набутий в період шлюбу, тому вказане нерухоме майно є об`єктом спільної сумісної власності подружжя ОСОБА_5 .

Відповідно до ст. 28 Кодексу про шлюб та сім`ю України, в разі поділу майна, яке є спільною сумісною власністю подружжя, їх частки визнаються рівними.

Відповідно до ч. 1 ст. 368 ЦК України спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.

Відповідно до ч. 2 ст. 372 ЦК України у разі поділу майна, що є у спільній сумісній власності, вважається, що частки співвласників у праві спільної сумісної власності є рівними, якщо інше не встановлено домовленістю між ними або законом.

Оскільки за життя подружжя ОСОБА_5 , їх частки, як співвласників у праві спільної сумісної власності на будинок не виділені, між ними не було жодних домовленостей з приводу зміни рівності часток у праві спільної сумісної власності, також враховуючи принцип рівності їх часток, як співвласників у праві спільної сумісної власності, який не змінений законом чи рішенням суду, частки кожного із них, як співвласників будинку є рівними, і кожному окремо, на праві приватної власності за життя належало по 1/2 частці нерухомого майна.

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 померла, що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 (а.с. 16).

Згідно до ч.1, ч.2. ст.1220 ЦК України, спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою. Часом відкриття спадщини є день смерті особи або день, з якого вона оголошується померлою (частина третя статті 46 цього Кодексу).

Після смерті ОСОБА_5 відкрилася спадщина на належне їй за життя майно, а саме 1/2 частину житлового будинку з господарськими спорудами, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 та належну їй на підставі держаного акта на право власності на земельну ділянку серії ДП№ 040555 (а.с. 127) земельну ділянку площею 3,9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221884000:03:023:0026.

Відповідно до ч.1 ст.1217 ЦК України спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

За життя ОСОБА_5 склала заповіт, яким земельну ділянку площею 3,9156га, що розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, яка належить їй згідно державного акту серія ДП № 04055, заповіла ОСОБА_2 - відповідачу по справі, що підтверджується копією заповіту складеного 17.11.2009 року, посвідченого секретарем Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, зареєстрованого в реєстрі № 365 (а.с.15) та копією спадкової справи № 248/2011 заведеної після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 80-148).

29 травня 2018 року ОСОБА_2 видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 7/8 часток земельної ділянки площею 3,9156 га, розташованої на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221884000:03:023:0026, яка належала на підставі держаного акта на право власності на земельну ділянку серії ДП№ 040555 ОСОБА_5 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією свідоцтва про право на спадщину за заповітом, виданого державним нотаріусом Шостої криворізької державної нотаріальної контори, зареєстрованого в реєстрі за № 805 (а.с. 146).

Відповідно до ч. 1 ст. 1241 ЦК України, малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов`язкова частка).

Оскільки чоловік ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 на час відкриття спадщини був непрацездатним вдівцем, тому отримав право на обов`язкову частку спадщині після смерті дружини, яка дорівнює 1/8 частки земельної ділянки площею 3,9156 га, розташованої на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221884000:03:023:0026, однак за життя її юридично не оформив. Свідоцтво про право власності за законом на 1/8 частину вказаної земельної ділянки не видавалося, про що зазначено у свідоцтві про право на спадщину за заповітом, виданого державним нотаріусом Шостої криворізької державної нотаріальної контори, зареєстрованого в реєстрі за № 805 (а.с. 146) .

Статтею 1261 ЦК України передбачено, що у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Спадкоємцями за законом після смерті ОСОБА_5 є її чоловік ОСОБА_6 , що підтверджується копією свідоцтва про одруження (а.с 7), та діти: дочка ОСОБА_4 - позивач по справі, що підтверджується копією свідоцтва про її народження (а.с. 8), копією свідоцтва про укладення шлюбу (а.с. 9) та відповідачі по справі донька ОСОБА_3 , що підтверджується копією свідоцтва про її народження, копією свідоцтва про укладення шлюбу (а.с.113) та син ОСОБА_2 , що не оспорювалося сторонами.

З копії спадкової справи № 248/2011 заведеної після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , видно, що після її смерті з заявою про прийняття спадщини за законом та за заповітом до нотаріальної контори 20 липня 2011 року звернувся сини померлої ОСОБА_2 - відповідач по справі, з заявами про прийняття спадщини за законом 08 листопада 2011 року звернулася донька померлої ОСОБА_4 - позивач по справі та ІНФОРМАЦІЯ_4 донька померлої ОСОБА_3 - відповідач по справі, інші спадкоємці з заявами про прийняття або відмови від спадщини до нотаріальної контори не зверталися (а.с. 80-148).

Згідно ч.3 ст.1268 ЦК України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Як вбачається з довідки Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області від 02.03.2020 року, ОСОБА_5 проживала та була зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , до дня своєї смерті, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з нею за вказаною адресою проживали та були зареєстровані її чоловік ОСОБА_6 та син ОСОБА_2 (а.с. 22).

Відповідно до ч. 1 ст. 1267 ЦК України частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними.

Оскільки, після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 спадкоємцями за законом є чоловік померлої та троє дітей, тому спадщина яка відкрилася після її смерті, що складається з 1/2 частки спірного житлового будинку, підлягає розподілу між спадкоємцями за законом в рівних частках, а саме: по 1/8 частці за кожним.

Так як, спадкоємці ОСОБА_6 - чоловік померлої та ОСОБА_2 - син померлої, на момент смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , були зареєстровані та проживали разом з нею, вони відповідно до ч. 3 ст. 1268 ЦК України, фактично прийняли спадщину кожний по 1/8 частці житлового будинку з господарськими будівлями, однак у встановленому законом порядку не оформили її.

Спадкоємці ОСОБА_4 та ОСОБА_3 - доньки померлої, як спадкоємиці першої черги за законом також, кожна окремо, мають право на прийняття спадщини по 1/8 частці спірного житлового будинку.

ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_6 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 (а.с. 18).

Після його смерті відкрилася спадщина на належне йому за життя майно, а саме: 5/8 часток (1/2+1/8) житлового будинку з господарськими спорудами, розташованого за адресою: по АДРЕСА_1 (а.с. 13,14) та 1/8 частку земельної ділянки площею 3,9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, яку він фактично прийняв після смерті дружини ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до ч. 1 ст. 1241 ЦК України, але юридично не оформив

Відповідно до ч. 1 ст. 1217 ЦК України спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

За життя ОСОБА_6 на випадок смерті не здійснив розпорядження своїм майном, про що свідчить копія спадкової справи № 52/2017 (а.с. 58-67).

Спадкоємцями першої черги за законом після його смерті є його діти: дочка ОСОБА_4 та відповідачі по справі донька ОСОБА_3 та син ОСОБА_2 , що не оспорювалося сторонами.

При звернені позивача ОСОБА_4 та відповідача ОСОБА_3 до нотаріуса з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті батька ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , постановою нотаріуса від 31.03.2017 року їм відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті батька, у зв`язку з тим, що з поданих документів вбачається, що спадкове майно було придбано померлими у шлюбі, а відтак кожному з них належить шлюбна доля у вищезазначеному майні, яку в досудовому порядку виділити не можливо, а також, у зв`язку з тим, що спадкоємці заперечують щодо обсягу спадкового майна (а.с. 21).

З копії спадкової справи № 52/2017 року заведеної після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , вбачається, що з заявами про прийняття спадщини за законом 03.02.2017 року звернулися доньки померлого ОСОБА_4 - позивач по справі та ОСОБА_3 - відповідач по справі, інші особи з заявами про прийняття чи відмову від спадщини не зверталися (а.с. 50-58).

З довідки Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області від 07.04.2020 року вбачається, що ОСОБА_6 проживав та був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , до дня своєї смерті, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом з ним за вказаною адресою проживав та був зареєстрований його син ОСОБА_2 - відповідач по справі (а.с. 63).

Отже, спадкоємець ОСОБА_2 син померлого, після смерті ОСОБА_6 фактично прийняв спадщину на 5/24 часток спірного житлового будинку з господарськими будівлями та на 1/24 частину спадкової земельної ділянки, відповідно до ч. 3 ст. 1268 ЦК України, однак спадщину у встановленому законом порядку не оформив.

Спадкоємці ОСОБА_4 та ОСОБА_3 - доньки померлого, як спадкоємиці першої черги за законом також, кожна окремо, мають право на спадщину у виді 5/24 часток спірного житлового будинку з господарськими будівлями та на 1/24 частину спадкової земельної ділянки, в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2

Відповідно до ч.1 ст.1216 ЦК України спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Згідно зі ст. 1218 Цивільного кодексу України до складу спадщини входять всі права та обов`язки, належні спадкодавцю на момент відкриття спадщини і не припинені внаслідок його смерті.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 16 Цивільного кодексу України визначено, що одним із способів захисту цивільних прав та інтересів є визнання права. Також, відповідно до норм ч. 5 ст. 1268 Цивільного кодексу України незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини.

Таким чином, оскільки між спадкоємцями позивачем та відповідачами по справі після смерті батьків ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , виник спір щодо поділу спадкового майна, який спадкоємці не можуть врегулювати в позасудовому порядку, суд вважає необхідним визнати за позивачем право власності на 1/8 частку спірного житлового будинку з господарчими спорудами, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та на 5/24 часток вказаного житлового будинку з господарськими спорудами, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також, визнати за нею право власності на 1/24 частку спірної земельної ділянки, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того, оскільки позовні вимоги позивача задоволені, то відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 141 ЦПК України, суд вважає за необхідне стягнути з відповідачів, в рівних частках з кожного, на користь позивача понесені нею та документально підтверджені судові витрати по сплаті судового збору в розмірі 1681,60 грн. (а.с.3), тобто по 840,80 грн., з кожного.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 81, 259, 263-265 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визначення частки у праві спільної сумісної власності, визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Визначити, що ОСОБА_5 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , померлому ІНФОРМАЦІЯ_2 , за життя, кожному окремо, належало по 1/2 частині житлового будинку з господарчими спорудами, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , який складається з житлового будинку А-1, загальною площею 73,80 кв.м, житловою площею 35,40 кв.м, літньої кухні Б, сараю В, сараю Д, гаражу Ж, погребу Зп/д, вбиральні Е, душу Г, огорожі №1-2, водоколонки І, замощення ІІ.

Визнати за ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 ) право власності на 1/8 частку житлового будинку з господарчими спорудами, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , який складається з житлового будинку А-1, загальною площею 73,80 кв.м, житловою площею 35,40 кв.м, літньої кухні Б, сараю В, сараю Д, гаражу Ж, погребу Зп/д, вбиральні Е, душу Г, огорожі №1-2, водоколонки І, замощення ІІ, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визнати за ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 ) право власності на 5/24 часток житлового будинку з господарчими спорудами, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , який складається з житлового будинку А-1, загальною площею 73,80 кв.м, житловою площею 35,40 кв.м, літньої кухні Б, сараю В, сараю Д, гаражу Ж, погребу Зп/д, вбиральні Е, душу Г, огорожі №1-2, водоколонки І, замощення ІІ, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Визнати за ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 ) право власності на 1/24 частку земельної ділянки площею 3,9156 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221884000:03:023:0026, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Стягнути з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_7 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_4 ) на користь ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 ) витрати по сплаті судового збору в розмірі 840 (вісімсот сорок) грн. 80 коп.

Стягнути з ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_8 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_5 ) на користь ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 ) витрати по сплаті судового збору в розмірі 840 (вісімсот сорок) грн. 80 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів.

Рішення може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду безпосередньо або відповідно до п. 15.5 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України через Криворізький районний суд Дніпропетровської області.

Повний текст судового рішення складено 09.12.2020.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено13.12.2020
Номер документу93473904
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/623/20

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні