Ухвала
від 09.06.2020 по справі 505/3276/18
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 505/3276/18

Провадження № 2/505/514/2020

КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження по справі

09.06.2020 року м. Подільськ

Суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Павловська Г.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місце проживання: с.Нестоїта Подільського району Одеської області) до Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області (місце знаходження: вул.Куяльницька 26 А, с.Куяльник Подільський район Одеська область) про визнання права власності на спадкове майно,-

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 , в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звернулась до суду з позовною заявою до відповідача Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області та просить визнати за її дочкою, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 право власності на спадкове майно померлого ОСОБА_3 , а саме: земельну ділянку для ведення сільськогосподарського виробництва розміром 5,0895 га, кадастровий номер 5122983000:01:001:0006, розташованої на території Климентівської сільської ради Подільського району Одеської області.

Також, разом із позовною заявою позивачка подала клопотання про витребування з Приморської державної нотаріальної контори у м.Одеса копію спадкової справи №62889636, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зазначена позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175,177 ЦПК України. Підстави, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Позовна заява підсудна Котовському міськрайонному суду Одеської області

Відповідно до частини 1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку ст.185 цього Кодексу.

Відповідно до п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, тому дана справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно положень ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених позовних вимог та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає, що підлягають витребуванню письмові докази за заявленим клопотанням позивача.

При визначенні дати проведення судового засідання враховується кількість справ, що перебувають в провадженні судді, що зумовлено фактичною кількістю працюючих суддів в Котовському міськрайонному судді Одеської області.

Керуючись ст.ст.81, 84,175, 177, 187, 189 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Прийняти справу до свого провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 23 червня 2020 року об 11 год. 00 хв. у приміщенні Котовського міськрайонного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: м. Подільськ, пров. Спортивний, 1а, в залі судових засідань №1.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (у паперові формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складання у відповідності до ч.5 ст.272 ЦПК України.

Відповідач, не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзиви, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу з підтвердженням такого направлення.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь, на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в порядку передбаченому законом та можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за офіційною адресою суду в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/fair/sud1003/ .

Витребувати у Приморської державної нотаріальної контори у м. Одеса (65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 19-Б):

- копію спадкової справи №62889636, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали негайно направити до Приморської державної нотаріальної контори у м. Одеса (65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 19-Б) - до виконання.

Витребувану ухвалою інформацію та копії спадкових справ направити до Котовського міськрайонного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: 66302, Одеська область, м. Подільськ, провул. Спортивний, 1а, в термін до 23 червня 2020 року.

У разі неможливості надати вищевказану інформацію повідомити про це Котовський міськрайонний суд Одеської області із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити виконавців ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана учасниками справи до Одеського апеляційного суду через Котовський міськрайонний суд Одеської області.

Суддя Павловська Г. В

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено11.06.2020
Номер документу89714763
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —505/3276/18

Рішення від 04.11.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 01.06.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні