Ухвала
від 10.06.2020 по справі 400/1644/20
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 червня 2020 р. справа № 400/1644/20 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Мороза А.О., розглянувши матеріали адміністративної справи

за позовомкомунального підприємства "Злагода", вул. 1 Травня, 15, смт. Криве Озеро, Кривоозерський район, Миколаївська область, 55104

до відповідачаУправління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області, вул. Спаська, 42-А, м. Миколаїв, 54001

провизнання протиправним та скасування висновку

В С Т А Н О В И В:

Комунальне підприємство "Злагода" (надалі - позивач) звернулось з позовом до Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області (надалі - відповідач), в якому просить суд визнати протиправним та скасувати висновок відповідача ID моніторингу UA-М-2020-03-13-000001, оприлюднений на інтернет-сайті https://prozorro.gov.ua/tender/ua, про встановлення порушення та зобов`язання здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень.

Ухвалою від 27.04.2020 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

03.06.2020 року від Південного офісу Держаудитслужби надійшло клопотання про заміну первісного відповідача Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області на належного відповідача - Південний офіс Держаудитслужби. Клопотання обґрунтовано тим, що Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області не є юридичною особою, а є відокремленим структурним підрозділом Південного офісу Держаудитслужби. Натомість, згідно положення про Південний офіс Держаудитслужби, затвердженого наказом Держаудитслужби від 02.06.2016 року № 23, саме Південний офіс Держаудитслужби є юридичною особою публічного права, має самостійний баланс, рахунки в органах Казначейства, печатку із зображенням Державного Герба і своїм найменуванням, власні бланки.

Вирішуючи клопотання, суд враховує наступне.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Згідно з ч. 4 ст. 46 КАС України, відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Пунктом 7 ч. 1 ст. 4 КАС України надано визначення терміну суб`єкт владних повноважень, згідно якого - це орган державної влади (у тому числі без статусу юридичної особи), орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Таким чином, відповідачем у справі може бути суб`єкт владних повноважень, в тому числі, без статусу юридичної особи.

Окрім того, як вбачається з висновку ID моніторингу UA-М-2020-03-13-000001, рішення про початок моніторингу закупівлі прийнято начальником Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денисом Яковлєвим.

Враховуючи викладене, суд не вбачає підстав для заміни відповідача у справі з Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області на Південний офіс Держаудитслужби.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 4, 46, 48, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. У задоволенні клопотання Південного офісу Держаудитслужби про заміну первісного відповідача Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області на належного відповідача - Південний офіс Держаудитслужби, відмовити.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку ст. 256 КАС України.

3. Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до П`ятого апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в порядку, визначеному ст. 295-297 з урахуванням п. 15.5 Перехідних положень КАС України та п. 3 Прикінцевих положень КАС України.

Суддя А. О. Мороз

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.06.2020
Оприлюднено11.06.2020
Номер документу89717545
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/1644/20

Рішення від 17.09.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні