Рішення
від 03.06.2020 по справі 140/2132/19
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 140/2132/19

Провадження № 2/930/103/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.06.2020 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Науменка С.М.,

за участю секретаря судового засідання Андрущак Л.П.,

учасників справи: представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Немирів цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 , звернулась до Немирівського районного суду з позовом про розірвання шлюбу, в якому просить розірвати шлюб, укладений з відповідачем, посилаючись на те, що між ними постійно виникають суперечки та сварки, що в кінцевому результаті призвело до фактичного припинення між ними шлюбних відносин.

Представник позивачки адвокат Ускова С.Е. , в судовому засіданні позовну заяву підтримує повністю, просить її задовольнити.

Відповідач ОСОБА_3 , в судове засідання не з`явився, хоча своєчасно і належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи.

Суд заслухавши думку представника позивача, яка не заперечує проти розгляду справи у відсутність відповідача, та наполягає на розгляді справи, ухвалив провести розгляд справи у відсутність відповідача, який неодноразово був повідомлений про розгляд справи, однак в судове засідання не з`явився.

Суд заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Сторони перебувають в шлюбі з 14 жовтня 2016 року. Шлюб зареєстровано у Немирівському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, за актовим записом № 70.

Від сумісного проживання подружжя дітей немає. На даний час їхні шлюбні відносини фактично припинено, спільний побут та господарство не ведеться.

В судовому засіданні встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам кожного з них, шлюб носить формальний характер.

Відповідно до ч. 3 ст. 105 Сімейного Кодексу України шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду, беручи до уваги вимоги ст. 110 Сімейного Кодексу.

Згідно зі ст. 24 СК України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Позов про розірвання шлюбу може бути пред`явлений одним із подружжя (ст. 110 СК України). Оскільки позивач наполягає на розірванні шлюбу, то відповідно відмова в розірванні шлюбу буде примушенням до шлюбу та шлюбних відносин, що є не припустимим.

Відповідно до ст. 112 ч. 2 СК України суд ухвалює рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Згідно ч. 2 ст. 114 СК України у разі розірвання шлюбу судом, шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу.

Відповідно до ст. 113 Сімейного Кодексу України особа, яка змінила своє прізвище у зв`язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище.

Згідно з ч. 3 ст. 115 Сімейного кодексу України - документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили.

Керуючись ст.ст.12,13,141,259,263,264,265,268 ЦПК України , ст.ст. 110-115 СК України,-

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу - задовольнити.

Розірвати шлюб укладений між ОСОБА_2ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянкою України, прізвище до реєстрації шлюбу - ОСОБА_2 , уродженка с. Чуків Немирівського району Вінницької області, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зареєстрованої в АДРЕСА_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянином України, уродженця с. Яблуниця, м. Яремче, Івано-Франківської області, проживаючого за адресою АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків невідомий, який зареєстрований 14 жовтня 2016 року Немирівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, за актовим записом № 70.

Рішення може бути оскаржено безпосередньо до Вінницького апеляційного суду, шляхом подачі в 30-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Суддя Немирівського

районного суду: С.М.Науменко

Дата ухвалення рішення03.06.2020
Оприлюднено12.06.2020
Номер документу89751352
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —140/2132/19

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Постанова від 11.12.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 14.11.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 11.11.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Рішення від 27.09.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні