Вирок
від 11.06.2020 по справі 638/12542/18
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/12542/18

Провадження № 1-кп/638/491/20

ВИРОК

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 червня 2020 року Дзержинський районний суд міста Харкова в складі:

Головуючого- судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

захисників ОСОБА_4 , ОСОБА_5

обвинувачених ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Харкові обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12017220000000990 від 04 серпня 2017року за обвинуваченням :

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Одеса, українця, громадянина України, одруженого, який має на утриманні малолітню дитину, з вищою освітою, працюючого приватним підприємцем, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч.ч. 1,3,4 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Івано-Франківськ, громадянина України, українця, одруженого, який має на утриманні малолітню дитину, з вищою освітою, раніше не судимого, тимчасово не працюючого, який не має постійно місця реєстрації, фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_3 ,

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця м. Києва, громадянина України, українця, з повною середньою освітою, не одруженого, який має на утриманні мати пенсіонера, раніше не судимого, офіційно не працюючого, який зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

04.06.2020 прокурор в кримінальному провадженні № 12017220000000990, з одного боку, та обвинувачені у цьому провадженні - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 у відповідності до п.2 ч.1 ст. 468 КПК України уклали угоду про визнання винуватості.

ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 обвинувачуються в тому, що приблизно на початку 2017 року, більш точна дата органом досудового розслідування не встановлена, у громадянина України ОСОБА_7 , перебуваючого на території м. Києва та у громадянина України ОСОБА_6 , перебуваючого на території м. Одеси, будучи обізнаними з правилами та порядком перетину державного кордону України, а також порядком та підставами в`їзду іноземних громадян на територію України, передбаченого Постановою Кабінету Міністрів України № 118 від 01.03.2017 року «Про затвердження Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію», виник спільний злочинний умисел, направлений на сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон шляхом надання засобів для перетину державного кордону України - підроблених документів, які є підставою для отримання короткострокової візи (С) для в`їзду в Україну.

За для реалізації спільного злочинного умислу, протягом 2017-2018 років ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_6 , усвідомлюючи механізми міграційного законодавства України, з метою незаконного збагачення, організували незаконну схему з виготовлення підроблених документів, а саме: підроблених запрошень іноземних громадян щодо запрошення останніх регіональними підрозділами Державної міграційної служби України, виконані на офіційних бланках, за підписами керівників зазначених регіональних підрозділів, засвідчених печатками, а також запрошень зареєстрованих в Україні юридичних осіб, оформлених на офіційних бланках, які містять номер в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, реєстраційний номер, дату та підпис, прізвище, ім`я, по батькові запрошеної особи, відомості про її дату та місце народження, громадянство, реквізити паспортного документа, місце проживання, мету поїздки, період запланованого відвідання України, кількість в`їздів та місце проживання в Україні, зобов`язання юридичної особи взяти на себе можливі витрати, пов`язані з перебуванням та виїздом з України запрошеної особи, а також банківських довідок про наявність рахунку та залишок грошових коштів на ньому, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України № 118 від 01.03.2017 року «Про затвердження Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію», та подання яких разом з іншими необхідними документами до закордонних дипломатичних установ України, є підставою для отримання іноземним громадянином короткострокової візи (до 90 днів) для в`їзду до України.

Реалізуючи спільний злочинний умисел щодо виготовлення вищезгаданих запрошень під виглядом легальних, ОСОБА_9 створив Інтернет-сайт «Intervisa.com.ua», на якому в якості контактних даних вказав адресу електронної пошти « ІНФОРМАЦІЯ_4 », реквізити програми для спілкування «Skype: eurokadry.org.ua» та номер телефону НОМЕР_1 , а також обладнав офісне приміщення за адресою: АДРЕСА_5 , розмістивши у ньому комп`ютерну техніку та засоби для друку зазначених документів.

При цьому, з метою приховування своєї особи при здійсненні злочинної діяльності, ОСОБА_7 використовував паспорт на ім`я громадянина України - ОСОБА_10 , серії НОМЕР_2 , виданий Святошинським РУ ГУ МВС України в м. Києві 09.02.2010.

Крім того, на початку 2017 року до зазначеної злочинної діяльності ОСОБА_7 залучив громадянина України ОСОБА_8 , якому довів спільний з ОСОБА_6 злочинний умисел, механізм виготовлення підроблених документів, надав доступ до електронної поштової скриньки « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та синхронізованих з нею поштових скриньок « ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 ». При цьому, ОСОБА_7 поклав на ОСОБА_8 роль щодо безпосереднього виготовлення документів та відправлення готових пакетів документів для іноземних громадян через міжнародні та національні сервіси експрес-доставки від імені ОСОБА_10 , вказуючи при цьому номер мобільного телефону НОМЕР_3 або НОМЕР_1 .

Крім того, реалізуючи спільний злочинний умисел щодо виготовлення вищезгаданих запрошень під виглядом легальних, ОСОБА_6 створив Інтернет-сайт «Inviteua.com.ua», на якому в якості контактних даних вказав адресу електронної пошти « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та номери телефонів НОМЕР_4 і НОМЕР_5 , а також обладнав офісне приміщення за адресою: АДРЕСА_6 та робоче місце у офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_7 , де розмістив комп`ютерну техніку та засоби друку, необхідні для виготовлення вищезгаданих документів.

При цьому, з метою приховування своєї особи при здійсненні зазначеної злочинної діяльності, ОСОБА_6 , за не встановлених в ході досудового розслідування часу та обставин, незаконно придбав паспорт на ім`я громадянина України ОСОБА_11 серії НОМЕР_6 , виданий Новгород-Сіверським РВ УМВС України в Чернігівській області 06.12.1996 р. який підробив шляхом вклеювання у нього своєї фотокартки як власника паспорта.

Надалі, реалізовуючи спільний злочинний умисел та діючи з корисливих мотивів, з метою незаконного отримання грошових коштів, ОСОБА_6 , використовуючи паспорт, виданий на ім`я громадянина України ОСОБА_11 , відкрив у одному з відділень Публічного акціонерного товариства Комерційний Банк «Приватбанк» у місті Одеса розрахунковий рахунок № НОМЕР_7 та отримав платіжну картку № НОМЕР_7 на ім`я ОСОБА_11 повідомивши про її реквізити ОСОБА_7 . В подальшому, з 05.07.2017 по 22.03.2018 вищезазначена картка була перевипущена на картку № НОМЕР_8 , яка з 27.03.2018 по 14.05.2018 була перевипущена на картку з № НОМЕР_9 , а з 15.05.2018 перевипущена № НОМЕР_10 , про що ОСОБА_6 повідомляв ОСОБА_7 , а останній ОСОБА_8 .

При цьому, за попередньою встановленою домовленістю грошові кошти за виготовлення підроблених запрошень ОСОБА_9 , ОСОБА_8 та ОСОБА_6 зараховувалися на вказані картки і в подальшому розподілялись між ними за окремою домовленістю.

Так, згідно злочинної схеми, розробленої відповідно до спільного злочинного умислу ОСОБА_6 , ОСОБА_9 та ОСОБА_8 під час відвідування вказаних сайтів, кожен інтернет-користувач міг замовити відповідні документи, необхідні для отриманні візи для в`їзду іноземного громадянина в Україну, надіславши за вказаною на сайті електронною адресою зображення паспорта іноземного громадянина, який бажав незаконно перетнути державний кордон України, та сплативши у визначеному на сайті порядку суму грошових коштів, частина з яких розподілялась на передплату на вказану при замовленні платіжну картку, яка діяла на час замовлення, оформлену на ОСОБА_11 , а інша частина сплачувалась в якості накладеного платежу службі кур`єрської доставки при отриманні замовником документів. Вказані умови визначалися безпосередньо під час оформлення документів для в`їзду іноземних громадян з-за кордону.

Отримані від зазначеної злочинної діяльності грошові кошти, зараховані замовниками підроблених документів на банківські рахунки № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 ПАТ КБ «ПриватБанк», оформлені на ім`я ОСОБА_11 з використанням відповідних платіжних карток з ідентичними номерами, які знаходились у розпорядженні ОСОБА_6 , останнім переводились у готівкову форму шляхом зняття через банкомати м. Одеси та відправлялись разом із виготовленими документами на адресу ОСОБА_10 через сервіс експрес-доставки «Нова Пошта».

При цьому, згідно спільного умислу та домовленостю у разі сплати грошових коштів за документи виготовлені ОСОБА_7 та ОСОБА_12 , ОСОБА_6 залишав собі їх частину у розмірі 10% від зарахованої на відповідну банківську картку суми. У разі замовлення зацікавленими особами документів, необхідних для отримання візи для в`їзду іноземного громадянина до України через Інтернет сайт «Invite.com.ua», які безпосередньо виготовляв ОСОБА_6 , грошові кошти розподілялись на передплату за виготовлення документів на банківську картку ПАТ КБ ПриватБанк», яка діяла на час оформлення замовлення, а інша сума сплачувалася у вигляді накладеного платежу безпосередньо під час отримання виготовлених ОСОБА_6 документів.

Так, реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на організацію незаконного переправлення іноземних громадян через державний кордон України, шляхом виготовлення для них підроблених документів, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України № 118 від 01.03.2017 року «Про затвердження Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію» ОСОБА_6 , ОСОБА_9 та ОСОБА_8 , діючи за попередньою змовою, повторно, за допомогою спеціалізованого обладнання, встановленого за адресами: АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 та АДРЕСА_7 виготовили документи для отримання віз для в`їзду до України наступним громадянам: ОСОБА_13 , ( ОСОБА_14 ), ІНФОРМАЦІЯ_10 , Індія, L2968114; ОСОБА_15 ( ОСОБА_16 ), ІНФОРМАЦІЯ_11 , Індія, НОМЕР_11 ; ОСОБА_17 ( ОСОБА_18 ), ІНФОРМАЦІЯ_12 , Індія, Р0285613; ОСОБА_19 ( ОСОБА_20 ), ІНФОРМАЦІЯ_13 , Індія, НОМЕР_12 ; ОСОБА_21 ( ОСОБА_22 ), ІНФОРМАЦІЯ_14 , Індія, НОМЕР_13 ; ОСОБА_23 ( ОСОБА_24 ), ІНФОРМАЦІЯ_15 , Індія; ОСОБА_25 ( ОСОБА_26 ), ІНФОРМАЦІЯ_16 , Індія; Гіацинт Ндіайе ( ОСОБА_27 ), ІНФОРМАЦІЯ_17 , Сенегал, А01399645; Кессе Ален Сейні (KESSE ALAIN SAYNI), ІНФОРМАЦІЯ_18 , Кот-д`Івуар, 15АН68564; ОСОБА_28 ( ОСОБА_29 ), ІНФОРМАЦІЯ_19 , Республіка Пакистан, JQ9997831; ОСОБА_30 ( ОСОБА_31 ), ІНФОРМАЦІЯ_20 , Республіка Пакистан, НОМЕР_14 , ОСОБА_32 ( ОСОБА_33 ), 27.09.1968, Нігерія; ОСОБА_34 ( ОСОБА_35 ), ІНФОРМАЦІЯ_21 , Нігерія; ОСОБА_36 , ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , Нігерія, НОМЕР_15 ; Аніям Пітер Коллінз (Anyiam Peter Collins) ІНФОРМАЦІЯ_23 , Нігерія, НОМЕР_16 ; ОСОБА_37 ( ОСОБА_37 ) ІНФОРМАЦІЯ_24 , Нігерія, НОМЕР_17 ; Одугбезі Шеріф Олоруноз (Odugbesi Sheriff Olorunose), ІНФОРМАЦІЯ_25 , Нігерія, НОМЕР_18 ; Уках Даніел Девід ( ОСОБА_38 ), ІНФОРМАЦІЯ_26 , Нігерія, А08418602; Ганім Абдулла Башар Ганім (Abdullah Bashar Ghanim Ghanim), ІНФОРМАЦІЯ_27 , Ірак; Аль Абдулнаср Муатх Ахмед Фадхіл (Al Abdulnasr Muath Ahmed Fadhil), ІНФОРМАЦІЯ_28 , Ірак; Альшімері Муштак Мохсен Нассер (Alshimery Mushtaq Monsen Nasser), ІНФОРМАЦІЯ_29 , Ірак; ОСОБА_39 , ІНФОРМАЦІЯ_30 , Ірак, НОМЕР_19 ; Алькурді Джихад М.Х. (ALKURDI JEHAD M.H.), ІНФОРМАЦІЯ_31 , Держава Палестина, 3850479; Lyu Hao (Lyu Hao) Китайська Народна Республіка, Е01528172; Xia Shicheng (Xia Shicheng) Китайська Народна Республіка, G42996009;Zhou Rongfeng ( ОСОБА_40 ), Китайська Народна Республіка, Е02159969; ОСОБА_41 ( ОСОБА_42 ), ІНФОРМАЦІЯ_32 , Алжир, 186098366; ОСОБА_41 ( ОСОБА_43 ), ІНФОРМАЦІЯ_32 , Алжир, 186098366; ОСОБА_44 (MARHFOR MOUAD), ІНФОРМАЦІЯ_33 , ОСОБА_45 , IQ4918738; Таєль Абдельгані Махмуд Абдельгані (Tayel Abdelghany Mahmoud Abdelghany), ІНФОРМАЦІЯ_10 , Єгипет, А07551954; Мохамед Саїд Мохамед Абдельмаджид (Mohamed Said Mohamed Abdelmagid), ІНФОРМАЦІЯ_34 , Єгипет, А09015622; Ерфан Амр Ельсаїд Мохамед Ахмед (Amr Hamdy Elsaid Mohamed Ahmed Erfan); 13.04.1991, Єгипет; Мохамед Мохамед Селім Махмуд (Mohamed Selim Mahmoud Mohamed) ІНФОРМАЦІЯ_35 , Єгипет; Абдельрахман Яхья Ахмед Рамадан (Abdelrahman Yehia Ahmed Ramadan), ІНФОРМАЦІЯ_36 , Єгипет, А15383563; Гонейм Ессам Еззат Елафіфі (Essam Ezzat Elafifi Ghonein) ІНФОРМАЦІЯ_37 , Єгипет; Ріверон Мора Абелардо Рафаел (Riveron Mora Abelardo Rafael), ІНФОРМАЦІЯ_38 , Мексиканські Сполучені Штати, НОМЕР_20 ; Ахмед ОСОБА_46 (Ahmed Alaaeldin Mohamed Zeinalabdin), ІНФОРМАЦІЯ_39 , Республіка Судан, Р02152282; ОСОБА_47 ( ОСОБА_48 ), ІНФОРМАЦІЯ_40 , особа без громадянства, паспорт Латвії НОМЕР_21 ; Альмхімд ОСОБА_49 ( ОСОБА_50 ), ІНФОРМАЦІЯ_25 , Сирія; НОМЕР_22 ; ОСОБА_51 ( ОСОБА_52 ), 20.09.1978, Іран, 33865066; ОСОБА_53 , (Jhauw Amichand); 17.02.1967, Республіка Суринам; ОСОБА_54 (Claassen Herman Anton); ІНФОРМАЦІЯ_41 , Південно-Африканська Республіка; Дела Круз Джулі Енн (Dela Cruz Julie-Ann) ІНФОРМАЦІЯ_42 , Філіппіни; Дела Круз Джулі Енн (Dela Cruz Julie-Ann) ІНФОРМАЦІЯ_42 , Філіппіни; Аль-Зіяді Абдульфаттах Мохаммед Абдулла Мохаммед (Al-Ziyadi Abdulfattah Mohammed Adbullah Mohammed), ІНФОРМАЦІЯ_12 , Ємен; ОСОБА_55 (Raweh Ehab Abdullah Saeed), ІНФОРМАЦІЯ_43 , Ємен; ОСОБА_56 ( ОСОБА_57 ) ІНФОРМАЦІЯ_44 , особа без громадянства; ОСОБА_58 ( ОСОБА_59 ); 20.02.1974, особа без громадянства;

Згідно відомостей Державної прикордонної служби України, із зазначених вище осіб державний кордон України перетнули наступні громадяни:

1. ОСОБА_19 ( ОСОБА_20 ), ІНФОРМАЦІЯ_13 , Індія, НОМЕР_12 ;

2. ОСОБА_21 ( ОСОБА_22 ), ІНФОРМАЦІЯ_14 , Індія, Z3156863

3. Шарма Мадху ( ОСОБА_26 ), ІНФОРМАЦІЯ_16 , Індія;

4. ОСОБА_28 ( ОСОБА_29 ), ІНФОРМАЦІЯ_19 , Республіка Пакистан, НОМЕР_23 ;

5. ОСОБА_30 ( ОСОБА_31 ), ІНФОРМАЦІЯ_20 , Республіка Пакистан, НОМЕР_14 ;

6. ОСОБА_60 ( ОСОБА_61 ), ІНФОРМАЦІЯ_45 , Нігерія;

7. ОСОБА_32 ( ОСОБА_33 ), 27.09.1968, Нігерія;

8. ОСОБА_34 (Agbor Lazarus Matthew), ІНФОРМАЦІЯ_21 , Нігерія;

9. Ісібор Фестус, Ісібор Фестус, ІНФОРМАЦІЯ_22 , Нігерія, НОМЕР_15 ;

10. Аніям Пітер Коллінз (Anyiam Peter Collins) ІНФОРМАЦІЯ_23 , Нігерія, НОМЕР_16 ;

11. ОСОБА_37 ( ОСОБА_37 ) ІНФОРМАЦІЯ_24 , Нігерія, НОМЕР_17 ;

12. Ганім Абдулла Башар Ганім (Abdullah Bashar Ghanim Ghanim), ІНФОРМАЦІЯ_27 , Ірак;

13. Аль Абдулнаср Муатх Ахмед Фадхіл (Al Abdulnasr Muath Ahmed Fadhil), ІНФОРМАЦІЯ_28 , Ірак;

14. ОСОБА_39 , ІНФОРМАЦІЯ_30 , Ірак, НОМЕР_19 ;

15. ОСОБА_62 ( ОСОБА_63 ), ІНФОРМАЦІЯ_46 , Китайська Народна Республіка, НОМЕР_24 ;

16. Мархфор Муат (MARHFOR MOUAD), ІНФОРМАЦІЯ_33 , ОСОБА_45 , ІНФОРМАЦІЯ_47 ;

17. Мохамед Мохамед Селім Махмуд (Mohamed Selim Mahmoud Mohamed) ІНФОРМАЦІЯ_35 , Єгипет;

18. Ахмед ОСОБА_46 (Ahmed Alaaeldin Mohamed Zeinalabdin), ІНФОРМАЦІЯ_39 , Республіка Судан, Р02152282;

19. ОСОБА_51 ( ОСОБА_52 ), 20.09.1978, Іран, 33865066;

20. ОСОБА_53 , (Jhauw Amichand); 17.02.1967, Республіка Суринам;

21. ОСОБА_54 ( ОСОБА_64 ); ІНФОРМАЦІЯ_41 , Південно-Африканська Республіка;

22. ОСОБА_65 (Al-Ziyadi Abdulfattah Mohammed Adbullah Mohammed), ІНФОРМАЦІЯ_12 , Ємен

23. Равех ОСОБА_66 ( ОСОБА_67 ), ІНФОРМАЦІЯ_43 , Ємен;

24. ОСОБА_56 ( ОСОБА_57 ) ІНФОРМАЦІЯ_44 , особа без громадянства;

25. ОСОБА_58 ( ОСОБА_59 ); 20.02.1974, особа без громадянства;

26. ОСОБА_47 ( ОСОБА_48 ), ІНФОРМАЦІЯ_40 , особа без громадянства, паспорт Латвії НОМЕР_21 .

Отримані грошові кошти, за виготовлення підроблених документів вказаним особам в подальшому були розподілені між ОСОБА_68 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, 19 квітня 2018 року ОСОБА_7 , діючи з корисливих мотивів, за попередньою змовою з ОСОБА_8 та ОСОБА_68 , використовуючи можливості електронної пошти « ІНФОРМАЦІЯ_4 », досяг домовленості з громадянином Іраку Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 щодо виготовлення для громадянина Республіки Ірак ОСОБА_70 , ІНФОРМАЦІЯ_48 , завідомо підробленого запрошення зареєстрованої в Україні юридичної особи, що є підставою для оформлення останньому візи для в`їзду в Україну.

При цьому, 19.04.2018 Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 за надання вказаних послуг ОСОБА_7 , здійснив передплату у розмірі 500 гривень на банківську картку ПАТ КБ «Приватбанк» № НОМЕР_9 , чим підтвердив свій намір отримати завідомо підроблені офіційні документи, що є підставою для оформлення візи для в`їзду в Україну.

Надалі, цього ж дня, ОСОБА_7 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8 , якому довів свій злочинний умисел, перебуваючи за адресою м. Київ, вул. Жилянська, буд. 87/30, здійснив виготовлення наступних документів:

1) запрошення на англійській мові із написом «Invitation ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД»» на ім`я QASIM AMMAR SHAKIR QASIM, № 37/1 від 19.04.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

2) Запрошення із написом «Запрошення ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД»» на ім`я QASIM AMMAR SHAKIR QASIM, № 37/2 від 19.04.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

3) Гарантійного листа ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД» на ім`я QASIM AMMAR SHAKIR QASIM, № 37/3 від 19.04.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

4) Попереднього договору поставки №37 від 19.04.2018 з перекладом, на 2 (двох) аркушах формату А-4.

5) Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД», код ЄДРПОУ: 36862244, на 7 (семи) аркушах формату А-4.

6) Протоколу № 1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД», на 2 (двох) аркушах формату А-4.

7) Копії паспорту серії НОМЕР_25 , громадянина України ОСОБА_71 , завірена підписом, на 2 (двох) аркушах формату А-4.

8) Копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД», завірена печаткою, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

9) Довідки з банку VS Bank № 32/18183 від 19 квітня 2018 р., із кольоровим логотипом, завірена печаткою, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

10) Копії бронювання готелю на сайті Booking.com № 1834.157.489, на 2 (двох) аркушах формату А-4.

11) Копії паспорту громадянина Республіки Ірак № НОМЕР_26 AMMAR SHAKIR QASIM QASIM, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу ОСОБА_7 , діючи з корисливих мотивів, надав вказівку ОСОБА_8 здійснити відправлення завідомо підроблених офіційних документів на ім`я ОСОБА_70 , ІНФОРМАЦІЯ_48 , які є підставою для оформлення останньому візи для в`їзду в Україну.

При цьому, на виконання вказівки ОСОБА_7 , ОСОБА_8 о 17 год. 41 хв. 19.04.2018 р., знаходячись у відділенні № 102 ТОВ «Нова пошта» за адресою: м. Київ, вул. Старовокзальна, б. 23, здійснив відправлення на адресу Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 (відділення № 68 ТОВ «Нова пошта», м. Харків, проспект Науки, 39) завідомо підроблених офіційних документів на ім`я ОСОБА_70 , ІНФОРМАЦІЯ_48 , усвідомлюючи що останні є підставою для оформлення останньому візи для в`їзду в Україну.

Крім того, ОСОБА_7 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своєї діяльності та дотримуючись вимог конспірації, надав вказівку ОСОБА_8 , при здійсненні зазначеного поштового відправлення використати установчі дані « ОСОБА_10 » та вказати номер мобільного телефону НОМЕР_27 .

У подальшому, 25 квітня 2018 року Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 отримав у відділенні № 68 ТОВ «Нова пошта» за адресою: м. Харків, проспект Науки, 39 поштове відправлення від ОСОБА_7 , а саме:

1) завідомо підроблене запрошення на англійській мові (папер формату А-4) із написом «Invitation ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД»» на ім`я QASIM AMMAR SHAKIR QASIM, № 37/1 від 19.04.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

2) Завідомо підроблене запрошення із написом «Запрошення ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД»» на ім`я QASIM AMMAR SHAKIR QASIM, № 37/2 від 19.04.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

3) Завідомо підроблений гарантійний лист ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД» на ім`я QASIM AMMAR SHAKIR QASIM, № 37/3 від 19.04.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

4) Завідомо підроблений попередній договір поставки №37 від 19.04.2018 з перекладом, на 2 (двох) аркушах формату А-4.

5) Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД», код ЄДРПОУ: 36862244, на 7 (семи) аркушах формату А-4.

6) Завідомо підроблений протокол № 1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД», на 2 (двох) аркушах формату А-4.

7) Копію паспорту серії НОМЕР_25 , громадянина України ОСОБА_71 , завірена підписом, на 2 (двох) аркушах формату А-4.

8) Копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «Південно-схід-ліфт ЛТД», завірена печаткою, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

9) Завідомо підроблену довідку з банку VS Bank № 32/18183 від 19 квітня 2018 р., із кольоровим логотипом, завірена печаткою, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

10) копію бронювання готелю на сайті Booking.com № 1834.157.489, на 2 (двох) аркушах формату А-4.

12. Копію паспорту громадянина Республіки Ірак № НОМЕР_26 AMMAR SHAKIR QASIM QASIM, на 1 (одному) аркуші формату А-4, які у свою чергу є необхідним документом для оформлення візи для в`їзду в Україну.

При цьому, знаходячись у відділенні № 68 ТОВ «Нова пошта» у м. Харків, Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 оплатив визначений відправником платіж у розмірі 2000 гривень.

Отримані грошові кошти в подальшому були розподілені між ОСОБА_68 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, 07.05.2018 ОСОБА_68 , діючи з корисливих мотивів, використовуючи можливості мобільного додатку «Viber» (номер телефону - НОМЕР_28 ), досяг домовленості з громадянином Іраку Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 щодо виготовлення для громадянина Королівства ОСОБА_72 , ІНФОРМАЦІЯ_33 , завідомо підробленого запрошення зареєстрованої в Україні юридичної особи, що є підставою для оформлення останньому візи для в`їзду в Україну. При цьому, 07.05.2018 Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 за надання вказаних послуг ОСОБА_6 , здійснив передплату у розмірі 500 гривень на банківську картку ПАТ КБ «Приватбанк» № НОМЕР_9 , чим підтвердив свій намір отримати завідомо підроблені офіційні документи, що є підставою для оформлення візи для в`їзду в Україну.

Надалі, цього ж дня, ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_5 , здійснив виготовлення наступних документів:

1) запрошення із написом «До Посольства України ТОВ «Новий Дім» на імя Мархфор (Marhfor) Муад (Muad), № 52 від 08.05.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

2) Копії паспорту серії НОМЕР_29 , громадянина України ОСОБА_73 , та копія картки фізичної особи платника податків на ім`я ОСОБА_74 , на 1 арк. формату А-4.

3) Копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «Новий Дім», завірена печаткою та підписом приватного нотаріуса ОСОБА_75 , на 1 (одному) аркуші формату А-4.

4) Довідки з ПАТ КБ «ПриватБанк» № 180507SU114251812 від 07.05. 2018 р., із кольоровим логотипом, завірена печаткою та підписом керуючого відділенням, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

Продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, ОСОБА_6 , діючи з корисливих мотивів, та бажаючи здійснити відправлення завідомо підроблених офіційних документів на ім`я ОСОБА_76 , ІНФОРМАЦІЯ_33 , які є підставою для оформлення останньому візи для в`їзду в Україну, запакував раніше виготовлені ним підроблені, останній о 19 год. 29 хв. 08.05.2018 р., знаходячись у відділенні № 3 ТОВ «Нова пошта» за адресою: м. Одеса, вул. Дальницька, б. 23/4, здійснив відправлення на адресу Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 (відділення № 68 ТОВ «Нова пошта», м. Харків, проспект Науки, 39) завідомо підроблених офіційних документів на громадянина Королівства ОСОБА_72 , ІНФОРМАЦІЯ_33 , усвідомлюючи що останні є підставою для оформлення останньому візи для в`їзду в Україну.

Крім того, ОСОБА_6 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своєї діяльності та дотримуючись вимог конспірації, при здійсненні зазначеного поштового відправлення використав установчі дані « ОСОБА_11 » та вказав номер мобільного телефону НОМЕР_30 .

У подальшому, 12 травня 2018 року Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 отримав у відділенні № 68 ТОВ «Нова пошта» за адресою: м. Харків, проспект Науки, 39 поштове відправлення від ОСОБА_6 , а саме:

1) Завідомо підроблене запрошення із написом «До Посольства України ТОВ «Новий Дім» на імя Мархфор (Marhfor) Муад (Muad), № 52 від 08.05.2018, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

2) Копію паспорту серії НОМЕР_29 , громадянина України ОСОБА_73 , та копія картки фізичної особи платника податків на ім`я ОСОБА_74 , на 1 арк. формату А-4.

3) Копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «Новий Дім», завірена печаткою та підписом приватного нотаріуса ОСОБА_75 , на 1 (одному) аркуші формату А-4.

4) Завідомо підроблену довідку з ПАТ КБ «ПриватБанк» № 180507SU114251812 від 07.05. 2018 р., із кольоровим логотипом, завірена печаткою та підписом керуючого відділенням, на 1 (одному) аркуші формату А-4.

При цьому, знаходячись у відділенні № 68 ТОВ «Нова пошта» у м. Харків, Мохамед Мохаммед ОСОБА_69 оплатив визначений ОСОБА_6 накладений платіж у розмірі 1800 гривень.

Отримані грошові кошти в подальшому були розподілені між ОСОБА_68 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8

30.05.2018 в ході проведення обшуків за адресою: АДРЕСА_3 , за місцем фактичного проживання ОСОБА_7 та у офісному приміщенні яке використовується ОСОБА_7 та ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_5 , а також за місцем реєстрації та фактичного проживання ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 , а також у офісному приміщенні, яке використовує останній за адресою: АДРЕСА_6 , виявлено та вилучено запрошення зареєстрованих в Україні юридичних осіб, оформлених на офіційних бланках, які містять номер в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, комп`ютерну техніку, печатки та штампи, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи та на якій збереглися сліди злочинної діяльності ОСОБА_68 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що приблизно у 2017 році, більш точна дата органом досудового розслідування не встановлена, у громадянина України ОСОБА_7 , перебуваючого на території м. Києва, та у громадянина ОСОБА_6 , перебуваючого на території м. Одеси, будучи обізнаними з правилами та порядком перетину державного кордону України, а також порядком та підставами в`їзду іноземних громадян на територію України, передбаченого Постановою Кабінету Міністрів України № 118 від 01.03.2017 року «Про затвердження Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію», виник спільний злочинний умисел, направлений на підроблення та збут іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, який надає право іншій особі отримати візу для в`їзду до України, а також виготовлення підроблених бланків підприємств, установ, організації з тією самою метою та їх збут.

Так, реалізуючи спільний злочинний умисел, протягом 2017-2018 років ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_6 , усвідомлюючи механізми міграційного законодавства України, з метою незаконного збагачення, організували незаконну схему з виготовлення підроблених документів, а саме: підроблених запрошень іноземних громадян щодо запрошення останніх регіональними підрозділами Державної міграційної служби України, виконані на офіційних бланках, за підписами керівників зазначених регіональних підрозділів, засвідчених печатками, запрошень зареєстрованих в Україні юридичних осіб, оформлених на офіційних бланках, які містять номер в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, реєстраційний номер, дату та підпис, прізвище, ім`я, по батькові запрошеної особи, відомості про її дату та місце народження, громадянство, реквізити паспортного документа, місце проживання, мету поїздки, період запланованого відвідання України, кількість в`їздів та місце проживання в Україні, зобов`язання юридичної особи взяти на себе можливі витрати, пов`язані з перебуванням та виїздом з України запрошеної особи, а також банківських довідок про наявність рахунку та залишок грошових коштів на ньому, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України № 118 від 01.03.2017 року «Про затвердження Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію», а також приватних нотаріально засвідчених запрошень з використанням підроблених документів запрошуючої особи, подання яких разом з іншими необхідними документами до закордонних дипломатичних установ України, є підставою для отримання іноземним громадянином короткострокової візи (до 90 днів) для в`їзду до України.

Крім того, на початку 2017 року, до зазначеної злочинної діяльності ОСОБА_7 залучив громадянина України ОСОБА_8 , якому довів спільний з ОСОБА_6 злочинний умисел, механізм виготовлення підроблених документів, надав доступ до електронної поштової скриньки « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та синхронізованих з нею поштових скриньок « ІНФОРМАЦІЯ_5 » « ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 ». При цьому, ОСОБА_7 поклав на ОСОБА_8 роль щодо безпосереднього виготовлення документів та відправлення готових пакетів документів для іноземних громадян, виготовлених ним або ОСОБА_7 , через міжнародні та національні сервіси експрес-доставки від імені ОСОБА_10 , вказуючи при цьому номер мобільного телефону НОМЕР_3 .

Так у період із початку 2017 року по 30.05.2018, діючи за попередньою змовою, повторно, громадяни ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , за невстановлених в ході досудового розслідування обставин, виготовили наступні документи, що мають ознаки підроблення та містять неправдиві відомості, а саме:

1) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_11 для в`їзду до України громадянина Республіки Індія ОСОБА_13 ,( ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 ), паспорт НОМЕР_31 , виготовлене на бланку НМТ № 006705, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_77 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 1640 від 11.10.2017 у період з 15.10.2017 до 15.10.2018;

2) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_78 для в`їзду до України громадянина Республіки Індія ОСОБА_15 ,( ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_11 ), паспорт НОМЕР_11 , виготовлене на бланку НМТ № 499561, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_79 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 1034 від 11.10.2017 у період з 17.10.2017 до 16.10.2018;

3) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_80 для в`їзду до України громадянина Республіки Індія ОСОБА_81 ,( ОСОБА_82 , ІНФОРМАЦІЯ_12 ), паспорт НОМЕР_32 , виготовлене на бланку НМТ № 499560, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_79 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 1035 від 11.10.2017 у період з 17.10.2017 до 16.10.2018;

4) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_80 для в`їзду до України громадянина Республіки Сенегал ОСОБА_83 ,( ОСОБА_84 , ІНФОРМАЦІЯ_17 ), паспорт НОМЕР_33 , виготовлене на бланку НМТ № 499559, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_79 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 1036 від 11.10.2017 у період з 25.10.2017 до 24.04.2018;

5) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_80 для в`їзду до України громадянина Республіки Кот-Д`Івуар ОСОБА_85 ,( ОСОБА_86 , ІНФОРМАЦІЯ_18 ), паспорт НОМЕР_34 , виготовлене на бланку НМТ № 499588, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_79 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 1037 від 11.10.2017 у період з 25.10.2017 до 24.04.2018;

6) бізнес запрошення громадянина Республіки Пакистан ОСОБА_87 ( ОСОБА_88 , ІНФОРМАЦІЯ_19 ), паспорт НОМЕР_23 «ТОВ «Мелітопольський завод автотранспортних запчастин» № 183 від 21.04.2017 на період з 31.102017 до 08.05.2018;

7) бізнес запрошення громадянина Республіки Пакистан ОСОБА_30 ( ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_20 ), паспорт НОМЕР_14 «ТОВ «Мелітопольський завод автотранспортних запчастин» № 183 від 21.04.2017 на період з 31.102017 до 08.05.2018;

8) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_11 для в`їзду до України громадянина Держави Палестина Алькурді ОСОБА_89 ( ОСОБА_90 , ІНФОРМАЦІЯ_49 ), паспорт НОМЕР_35 , виготовлене на бланку ННА № 614405, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_91 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 100 від 12.01.2018 у період з 22.03.2018 до 22.09.2018;

9) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_11 для в`їзду до України громадянина Алжирської Народної Демократичної Республіки ОСОБА_41 , ( ОСОБА_42 , ІНФОРМАЦІЯ_50 ), паспорт НОМЕР_36 , виготовлене на бланку ННА № 826440, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_91 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 565 від 19.02.2018 у період з 10.03.2018 до 09.06.2018;

10) бізнес запрошення громадянина Королівства ОСОБА_92 ( ОСОБА_93 , ІНФОРМАЦІЯ_51 ), паспорт НОМЕР_37 ТОВ «Новій Дім» № 52 від 08.05.2018 на період з 04.06.2018 до 30.08.2018;

11) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_80 для в`їзду до України громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_94 ,(Mohamed Said Mahamed Abdelmagid, ІНФОРМАЦІЯ_52 ), паспорт НОМЕР_38 , виготовлене на бланку ННА № 813136, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_95 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 667 від 02.04.2018 у період з 16.04.2018 до 15.10.2018;

12) бізнес запрошення громадянина Мексиканських Сполучених Штатів ОСОБА_96 ( ОСОБА_97 , ІНФОРМАЦІЯ_53 ), паспорт НОМЕР_20 ТОВ «ЛАД ЛТД» № 47 від 12.02.2018 на період з 07.03.2018 до 06.03.2019;

13) бізнес запрошення громадянина Республіки Судан ОСОБА_98 ( ОСОБА_99 , ІНФОРМАЦІЯ_39 ), паспорт НОМЕР_39 ТОВ «Обрій» № 148 від 01.02.2018 на період з 01.04.2018 до 30.06.2018;

14) бізнес запрошення громадянина Китайської Народної Республіки ОСОБА_100 , паспорт НОМЕР_40 ТОВ «Інвест-Проект» від 09.03.2018 на період з 01.04.2018 до 30.06.2018;

15) бізнес запрошення громадянина Китайської Народної Республіки ОСОБА_101 , паспорт НОМЕР_41 ТОВ «Інвест-Проект» на період з 01.04.2018 до 30.06.2018;

16) бізнес запрошення громадянина Китайської Народної Республіки ОСОБА_40 , паспорт НОМЕР_42 ТОВ «Інвест-Проект» на період з 01.04.2018 до 30.06.2018;

17) бізнес запрошення громадянина Сирійської Арабської Республіки Альмхімд ОСОБА_49 , ОСОБА_50 , ІНФОРМАЦІЯ_54 , паспорт НОМЕР_22 , від 18.12.2017 ТОВ «Альянспромгруп» на період з 03.01.2018 до 03.07.2018;

18) бізнес запрошення громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_102 , Tayel Abdelghany Mahmoud Abdelghany, ІНФОРМАЦІЯ_55 , паспорт НОМЕР_43 ТОВ «Клін Тек» від 11.05.2018на період з 05.06.2018 до 05.12.2018;

19) бізнес запрошення громадянина Ісламської Республіки Іран ОСОБА_51 ( ОСОБА_103 ), ІНФОРМАЦІЯ_56 , паспорт НОМЕР_44 , ТОВ «Обрій» № 96 від 22.11.2017 на період з 25.12.2017 до 25.03.2018;

20) бізнес запрошення громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_104 , ОСОБА_105 , ІНФОРМАЦІЯ_57 , паспорт A15383563 ТОВ «Обрій» № 97 від 21.11.2017 на період з 01.12.2017 до 01.12.2018;

21) гостьове запрошення громадянина Республіки Суринам ОСОБА_53 громадянкою ОСОБА_106 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 015916 від 21.12.2016 на період 16.01.2017до 15.01.2018, за підписом посадової особи УДМС в Житомирській області ОСОБА_107 та гербовою печаткою;

22) гостьове запрошення особи без громадянина Мустафа Нідаль громадянкою ОСОБА_106 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 015917 від 21.12.2016 на період 15.01.2017 до 14.04.2017, за підписом посадової особи УДМС в Житомирській області ОСОБА_107 та гербовою печаткою;

23) гостьове запрошення громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_108 , (Amr Hamdy Elsaid Mohamed Ahmed Erfan) 13.04.1991) громадянкою ОСОБА_109 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 014737 від 12.12.2016 на період 19.12.2016 до 18.06.2017, за підписом посадової особи УДМС в Миколаївській області ОСОБА_110 та гербовою печаткою;

24) гостьове запрошення громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_32 , ( ОСОБА_33 ) 27.09.1968, громадянкою ОСОБА_111 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 004977 від 23.12.2016 на період 10.01.2017 до 09.04.2017, за підписом посадової особи УДМС у Львівській області ОСОБА_112 та гербовою печаткою;

25) гостьове запрошення громадянина Південно-Африканської Республіки Классен ОСОБА_113 , (Claassen Herman Anton) 22.08.1969) громадянкою ОСОБА_114 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 017559 на період 01.05.2017 до 20.10.2017, за підписом посадової особи УДМС в Дніпропетровській області ОСОБА_115 та гербовою печаткою;

26) гостьове запрошення громадянина Республіки Ірак ОСОБА_116 , ( ОСОБА_117 ) 01.08.1998) громадянином Ібрахім ОСОБА_118 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 016772 від 16.01.2017, на період 16.01.2017 до 19.04.2017, за підписом посадової особи ГУДМС в Харківській області ОСОБА_119 та гербовою печаткою;

27) гостьове запрошення громадянина Республіки Ірак ОСОБА_120 , (Al Abdulnasr Muath Ahmed Fadhil) 19.05.1991 громадянином Ібрахім ОСОБА_121 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 06775 від 20.01.2017, на період 15.05.2017 до 14.08.2017, за підписом посадової особи ГУДМС в Харківській області ОСОБА_119 та гербовою печаткою;

28) гостьове запрошення громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_122 ( ОСОБА_123 ) ІНФОРМАЦІЯ_58 громадянином ОСОБА_124 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 019258 від 27.01.2017, на період 08.02.2017 до 01.02.2018, за підписом посадової особи УДМС у Тернопільській області ОСОБА_125 та гербовою печаткою;

29) бізнес запрошення громадянина Республіки Ірак ОСОБА_126 , ОСОБА_127 , ІНФОРМАЦІЯ_29 , ТОВ Юридична Фірма «Глобус» виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 047259 від 08.02.2017, на період 01.03.2017 до 30.05.2017, за підписом посадової особи ГУДМС в Харківській області ОСОБА_119 та гербовою печаткою;

30) гостьове запрошення громадянки Республіки Філіппіни ОСОБА_128 ( ОСОБА_129 ), ІНФОРМАЦІЯ_59 громадянином ОСОБА_130 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 048023 від 07.02.2017, на період 06.03.2017 до 05.06.2017, за підписом посадової особи ГУДМС у Львівській області ОСОБА_131 та гербовою печаткою;

31) бізнес запрошення громадянина Республіки Ємен ОСОБА_132 ( ОСОБА_133 ), 01.01.1987, ТОВ «Обрій» виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 045008 від 23.02.2017, на період 10.03.2017 до 09.09.2017, за підписом посадової особи УДМС у Тернопільській області ОСОБА_134 та гербовою печаткою;

32) бізнес запрошення громадянина Республіки Ємен ОСОБА_55 ( ОСОБА_67 ), 12.11.1965, ТОВ «Обрій» виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 045006 від 23.02.2017, на період 10.03.2017 до 09.09.2017, за підписом посадової особи УДМС у Тернопільській області ОСОБА_134 та гербовою печаткою;

33) бізнес запрошення громадянина Республіки Індія ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , ТОВ Юридична Фірма «Глобус» виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 047267 від 27.02.2017, на період 17.03.2017 до 16.03.2018, за підписом посадової особи ГУДМС в Харківській області ОСОБА_119 та гербовою печаткою;

34) гостьове запрошення громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_34 ( ОСОБА_35 , ІНФОРМАЦІЯ_21 громадянкою ОСОБА_135 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 046524 від 09.03.2017, на період 28.03.2017 до 27.09.2017, за підписом посадової особи ГУДМС у Закарпатській області ОСОБА_136 та гербовою печаткою;

35) бізнес запрошення громадянки Республіки Індія ОСОБА_25 ( ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , ТОВ «Варіант-Глобус» виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 048034 від 10.03.2017, на період 01.03.2017 до 30.06.2017, за підписом посадової особи ГУДМС у Львівській області ОСОБА_137 та гербовою печаткою;

36) гостьове запрошення громадянки Республіки Філіппіни ОСОБА_128 ( ОСОБА_129 ), ІНФОРМАЦІЯ_59 громадянином ОСОБА_130 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 048037 від 09.03.2017, на період 20.04.2017 до 19.07.2017, за підписом посадової особи ГУДМС у Львівській області ОСОБА_131 та гербовою печаткою;

37) гостьове запрошення громадянки Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_138 ( ОСОБА_139 ), ІНФОРМАЦІЯ_60 громадянином ОСОБА_140 , виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 046524 від 09.03.2017, на період 01.06.2017 до 30.05.2018, за підписом посадової особи ГУДМС у Львівській області ОСОБА_131 та гербовою печаткою;

38) бізнес запрошення особи без громадянства ОСОБА_56 ( ОСОБА_57 , 10.08.1985, ТОВ «Сламер» виконано на бланку Державної міграційної служби України серії ЗІ № 005865 від 17.05.2017, на період 23.05.2017 до 30.06.2017, за підписом посадової особи ГУДМС у Львівській області ОСОБА_137 та гербовою печаткою;

39) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_11 для в`їзду до України громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_141 , ІНФОРМАЦІЯ_24 , паспорт A05793851 виготовлене на бланку НОМЕР_45 , засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_91 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 2489 від 18.07.2017 у період з 10.08.2017 до 10.02.2018;

40) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_11 для в`їзду до України громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , паспорт A04936283 виготовлене на бланку НОМЕР_46 , засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_91 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 2490 від 18.07.2017 у період з 10.08.2017 до 10.02.2018;

41) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_78 для в`їзду до України громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_142 , (Anyiam Peter Collins) ІНФОРМАЦІЯ_23 , паспорт НОМЕР_47 , виготовлене на бланку НМЕ № 580231, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_143 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 1753 від 18.07.2017 у період з 10.08.2017 до 10.02.2018;

42) приватне запрошення від імені громадянина України ОСОБА_11 для в`їзду до України громадянина Алжирської Народної Демократичної Республіки ОСОБА_144 , ( ОСОБА_145 ), ІНФОРМАЦІЯ_50 , паспорт НОМЕР_36 , виготовлене на бланку ННА № 826440, засвідчене приватним нотаріусом ОСОБА_91 , зареєстроване в реєстрі нотаріальних дій № 565 від 19.02.2018 у період з 10.03.2018 до 09.0.2018;

43) бізнес запрошення громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_146 , ( ОСОБА_147 ), ІНФОРМАЦІЯ_25 , паспорт A06957469 ТОВ «Обрій» № 15 від 11.01.2018 на період з 05.02.2018 до 04.05.2018;

44) бізнес запрошення громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_148 , ( ОСОБА_38 ), ІНФОРМАЦІЯ_26 , паспорт A08418602 ТОВ «Обрій» № 14 від 11.01.2018 на період з 20.12.2018 до 19.05.2018.

Згідно відповіді на запит з Управління ДМС України в Житомирській області, вх. № 6/6358 від 10.07.2018, бланки запрошень іноземцям та особам без громадянства на отримання візи для в`їзду в України серії НОМЕР_48 та серії НОМЕР_49 за обліками не значаться та не оформлювались.

Згідно відповіді на запит з Управління ДМС України в Запорізькій області, вх. № 6/6357 від 10.07.2018, бланк запрошення іноземців та осіб без громадянства на отримання візи для в`їзду в України серії ЗІ № 005865 не оформлювався.

Згідно відповіді на запит Головного Управління ДМС України в Закарпатській області, вх. № 6/6589 від 19.07.2018, бланки запрошень іноземцям та особам без громадянства на отримання візи для в`їзду в України серії ЗІ № 040125 від 27.02.2017 та серії ЗІ № 046524 від 09.03.2017 за обліками не значаться та не видавалися.

Згідно відповіді на запит з Управління ДМС України в Запорізькій області, № 03/2032-18 від 04.07.2018, бланк запрошення іноземців та осіб без громадянства на отримання візи для в`їзду в України серії ЗІ № 012919 від 11.01.2016 не видавався та за обліками не значиться.

Згідно відповіді на запит з Головного Управління ДМС України у Львівській області, бланки запрошень іноземцям та особам без громадянства на отримання візи для в`їзду в України серії ЗІ № 048034, серії ЗІ № 048023, ЗІ № 048037 та ЗІ № 004977 за обліками не значаться та не видавалися.

Згідно відповіді на запит з Управління ДМС України в Миколаївській області, вх. № 6/6807 від 25.07.2018, за бланком запрошення іноземного громадянина або особи без громадянства на отримання візи для в`їзду в України серії НОМЕР_50 оформлено запрошення від 24.09.2014 за заявою фізичної особи-громадянки України ОСОБА_149 , яка запрошувала з приватною метою гр. Єгипту ОСОБА_150 , ІНФОРМАЦІЯ_61 , строком дії до 24.03.2015 року.

Згідно відповіді на запит з Головного Управління ДМС України в Харківській області, вх. № 6/6588 від 19.07.2018, 02.02.2017 року від громадянина Республіки Ірак ОСОБА_151 , ІНФОРМАЦІЯ_62 , надійшла заява щодо оформлення запрошення на отримання візи для в`їзду в Україну громадянам Іраку: ОСОБА_152 , ІНФОРМАЦІЯ_63 , ОСОБА_153 , ІНФОРМАЦІЯ_64 , ОСОБА_154 , ІНФОРМАЦІЯ_65 , яка 24.02.2017 задоволена, після чого оформлено запрошення на отримання візи для одноразового в`їзду до України вище перелічених громадян на бланку серії ЗІ № 047259 терміном дії до 24.08.2017; 24.02.2017 за клопотанням ПрАТ «ФІЛІП МОРРІС Україна» ГУ ДМС України в Харківській області оформлено запрошення для багаторазового в`їзду в Україну громадянина Лівану ОСОБА_155 , ІНФОРМАЦІЯ_66 , серії НОМЕР_51 , терміном дії до 24.08.2017 р. Бланки запрошень на оторимання візи для в`їзду до України серії НОМЕР_52 , ЗІ № 06775 ГУ ДМС України в Харківській області не оформлювались.

Допитаний як свідок директор ТОВ «Клін-Тек» ОСОБА_156 показав, що ТОВ «Клін Тек» з моменту свого заснування до моменту припинення своєї діяльності у січні 2018 року жодних іноземних громадян не запрошувало.

Крім того, у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 30.05.2018, у громадянина України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виник злочинний умисел, направлений на незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Реалізуючи виниклий злочинний умисел, направлений на незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, ОСОБА_6 , за невстановлених в ході досудового розслідування обставин та у невстановлений в ході досудового розслідування час, але не пізніше 30.05.2018, діючи умисно та в порушення п. 1 «Переліку видів майна, що не може перебувати у власності громадян, громадських об`єднань, міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав на території України», затвердженого постановою Верховної Ради України «Про право власності на окремі види майна» від 17.06.1992 року № 2471-ХІІ (зі змінами), без передбаченого п. 2, п. 9. п. 10 «Положення про дозвільну систему», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.1992 року № 576 (зі змінами), п. 2.1 «Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів», затвердженої наказом МВС України від 21.08.1998 року № 622 (зі змінами), незаконно придбав зброю та боєприпаси, а саме:

- 20 шт. бойових пістолетних патронів калібру 9 мм (9х18ПМ) до вогнепальної нарізної зброї;

- 210 шт. бойових пістолетних патронів калібру 7,62 мм (7,62х25ТТ) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 16 шт. бойових пістолетних патронів калібру 7,65 мм (7,65х17 Browning) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 162 шт. бойових пістолетних патронів калібру 9 мм (9х19 Luger) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 14 шт. бойових револьверних патронів калібру 7,62 мм (7,62х39R Наган) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 6 шт. спортивних револьверних патронів калібру 7,62 мм (7,62х26SR);

- 6 шт. бойових револьверних патронів калібру .38 Special;

- 9 шт. бойових патронів калібру 5,45мм (5,45х39АК) до мисливської нарізної зброї відповідного калібру;

- 19 шт. мисливських патронів калібру 5,45мм (5,45х39МП) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 40 шт. мисливських гвинтівочних патронів калібру 7,62 мм (7,62х54R МП) до нарізної мисливської зброї відповідного калібру;

- комбіновану мисливську рушницю моделі «ИЖ-94» 12/70 на 7,62х54R калібру № НОМЕР_53 ;

- пістолет виробництва Австрії «Glock-17» калібру 9 мм, серійний номер № НОМЕР_54 .

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, направленого на незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, ОСОБА_6 протягом невстановленого досудовим розслідуванням проміжку часу, але не пізніше ніж до 30.05.2018, незаконно зберігав вказані боєприпаси та зброю у офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_6 , співвласником та користувачем яким він є.

30.05.2018 в ході проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова у приміщенні, за адресою: АДРЕСА_6 , співвласником та користувачем якого є ОСОБА_6 , виявлено та вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси:

- 20 шт. бойових пістолетних патронів калібру 9 мм (9х18ПМ) до вогнепальної нарізної зброї;

- 210 шт. бойових пістолетних патронів калібру 7,62 мм (7,62х25ТТ) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 16 шт. бойових пістолетних патронів калібру 7,65 мм (7,65х17 Browning) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 162 шт. бойових пістолетних патронів калібру 9 мм (9х19 Luger) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 14 шт. бойових револьверних патронів калібру 7,62 мм (7,62х39R Наган) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 6 шт. спортивних револьверних патронів калібру 7,62 мм (7,62х26SR);

- 6 шт. бойових револьверних патронів калібру .38 Special;

- 9 шт. бойових патронів калібру 5,45мм (5,45х39АК) до мисливської нарізної зброї відповідного калібру;

- 19 шт. мисливських патронів калібру 5,45мм (5,45х39МП) до нарізної бойової зброї відповідного калібру;

- 40 шт. мисливських гвинтівочних патронів калібру 7,62 мм (7,62х54R МП) до нарізної мисливської зброї відповідного калібру;

- комбіновану мисливську рушницю моделі «ИЖ-94» 12/70 на 7,62х54R калібру № НОМЕР_53 ;

- пістолет виробництва Австрії «Glock-17» калібру 9 мм, серійний номер № НОМЕР_54 .

Згідно висновків судово-балістичних експертиз НДЕКЦ МВСУ в Харківській області № 348 від 23.07.2018, 349 від 24.07.2018 та № 350 від 13.07.2018, вище перелічені патрони належать до боєприпасів, а пістолет та рушниця - до нарізної вогнепальної зброї.

Крім того, у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 05.12.2013, у громадянина України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виник злочинний умисел, направлений на підроблення офіційних документів паспортів громадянин України, які останній мав намір використовувати в особистих інтересах.

Реалізуючи виниклий злочинний умисел, направлений на підроблення офіційних документів, ОСОБА_6 за невстановлених досудовим розслідуванням обставинах та у невстановлений у ході досудового розслідування час, але не пізніше 05.12.2013, придбав наступні документи: паспорт громадянина України серії НОМЕР_6 , виданий на ім`я ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 , та паспорт громадянина України серії НОМЕР_55 , виданий на ім`я ОСОБА_157 , ІНФОРМАЦІЯ_68 .

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, направленого на підроблення офіційних документів, ОСОБА_6 у невстановлений у ході досудового розслідування час, але не пізніше 05.12.2013, діючи умисно, маючи на меті використання паспортів громадян України ОСОБА_11 та ОСОБА_78 в особистих інтересах (для відкриття банківських рахунків від їх імені, оформлення поштових відправлень, тощо) замінив фотокартки власників даних паспортів на свої особисті, чим здійснив підроблення офіційних документів.

Таким чином, ОСОБА_6 вчинив підроблення офіційних документів паспорту громадянина України серії НОМЕР_6 , виданого на ім`я ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 , та паспорту громадянина України серії НОМЕР_55 , виданого на ім`я ОСОБА_157 , ІНФОРМАЦІЯ_68 .

Також встановлено, що громадянин ОСОБА_6 , маючи у розпорядженні завідомо підроблені паспорти громадян України ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 , уродженця с. Вороб`ївка Новгород-Сіверського району Чернігівської області серії НОМЕР_6 , виданий Новопетрівським РВ УМВС України в Чернігівській області 06.12.1996 р. та ОСОБА_157 , ІНФОРМАЦІЯ_69 , уродженця м. Одеса, серії НОМЕР_56 , виданий Київським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області 29.05.2006 р., які останній підробив шляхом заміни фотокарток власників зазначених паспортів на свої, звернувся до ПАТ КБ «Приват-Банк» та використовуючи завідомо підроблений паспорт на ім`я ОСОБА_11 , уклав угоди № SAMDN50000066508486 від 02.08.2012 р. про відкриття карткового рахунку № НОМЕР_57 , № НОМЕР_58 від 20.07.2012 р. про відкриття віртуального рахунку «Приват24» № НОМЕР_59 та угоду № SAMDNWFC00036304450 від 26.07.2017 р про відкриття Інтернет картки № НОМЕР_60 , пред`явивши при цьому відповідному співробітнику ПАТ КБ «ПриватБанк» зазначений паспорт для ознайомлення.

При цьому, діючи аналогічним чином, та використовуючи завідомо підроблений паспорт громадянина України ОСОБА_78 із заміненою фотокарткою власника паспорта на свою особисту, звернувся до ПАТ КБ «ПриватБанк», після чого уклав Угоду № SAMDN52000126871325 від 04.12.2013 р. щодо відкриття карткового рахунку № НОМЕР_61 на ім`я ОСОБА_78 , вказавши при оформленні особисті дані зазначеної особи, пред`явивши при цьому відповідному співробітнику ПАТ КБ «ПриватБанк» зазначений паспорт для ознайомлення.

В подальшому, ОСОБА_6 , використовуючи зазначені підроблені паспорти на ім`я ОСОБА_11 та ОСОБА_78 , неодноразово звертався до приватних нотаріусів на території м. Одеси та м. Києва з метою засвідчення останніми його підпису від імені ОСОБА_78 або ОСОБА_11 на приватних запрошеннях іноземних громадян до України, які після пред`явлення ОСОБА_6 підроблених паспортів, засвідчували вказані запрошення, а саме:

- 11.10.2017 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_158 за № 1640 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 , на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 15.10.2017 по 15.10.2018 громадянина Республіки Індія ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_10 ;

- 02.06.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 1909 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.07.2017 по 01.10.2017 особи без громадянства ОСОБА_160 , ІНФОРМАЦІЯ_70 ;

- 16.06.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 2079 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 30.06.2017 по 30.09.2017 громадянина Алжирської Народної Демократичної Республіки ОСОБА_161 ;

- 27.06.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 2205 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 15.07.2018 по 15.01.2018 особи без громадянства Нада ОСОБА_162 , ІНФОРМАЦІЯ_71 ;

- 18.07.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 2488 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.09.2017 по 10.12.2017 особи без громадянства ОСОБА_163 , ІНФОРМАЦІЯ_72 ;

- 18.07.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 2489 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.09.2017 по 10.12.2017 особи без громадянства ОСОБА_163 , ІНФОРМАЦІЯ_72 ;

- 18.07.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 2490 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.08.2017 по 10.02.2018 громадянина Федеративної Республіки Нігерія ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_22 ;

- 21.07.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 2542 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 , на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.08.2017 по 01.08.2018 громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_164 , ІНФОРМАЦІЯ_73 ;

- 28.08.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 3359 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.09.2017 по 01.09.2018 громадянина Республіки Індія ОСОБА_165 , ІНФОРМАЦІЯ_74 ;

- 30.08.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 3467 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 20.09.2017 по 19.03.2018 громадянки Республіки Кот ОСОБА_166 , ІНФОРМАЦІЯ_75 ;

- 04.09.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 3574 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 12.09.2017 по 12.12.2017 громадянки Союзу Коморських островів ОСОБА_167 , ІНФОРМАЦІЯ_76 ;

- 04.09.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 3575 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 12.09.2017 по 12.12.2017 громадянки Союзу Коморських островів ОСОБА_168 , ІНФОРМАЦІЯ_77 ;

- 19.09.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 3880 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 25.09.2017 по 25.03.2018 громадянки Демократичної Республіки Конго ОСОБА_169 , ІНФОРМАЦІЯ_78 ;

- 22.09.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 4025 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.10.2017 по 01.10.2018 громадянина Індії ОСОБА_170 , ІНФОРМАЦІЯ_79 ;

- 28.09.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 4256 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.10.2017 по 31.12.2017 громадянина Республіки Індія ОСОБА_171 , ІНФОРМАЦІЯ_80 ;

- 28.09.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 4257 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 02.12.2017 по 01.12.2018 особи без громадянства ОСОБА_172 , ІНФОРМАЦІЯ_81 ;

- 09.10.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 4693 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 15.10.2017 по 14.10.2010 громадянина Республіки Індія ОСОБА_173 , ІНФОРМАЦІЯ_10 ;

- 18.10.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 4971 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 09.11.2017 по 08.02.2018 громадянина Ліванської Республіки ОСОБА_174 , ІНФОРМАЦІЯ_82 ;

- 18.10.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 4972 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.11.2017 по 10.05.2018 громадянина Республіки Пакистан ОСОБА_175 , ІНФОРМАЦІЯ_83 ;

- 23.10.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5042 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.12.2017 по 30.05.2018 громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_176 , ІНФОРМАЦІЯ_84 ;

- 06.11.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5410 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 07.11.2017 по 07.05.2018 громадянина Йорданського Хашимітського Королівства ОСОБА_177 , ІНФОРМАЦІЯ_85 ;

- 09.11.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5518 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 20.11.2017 по 20.05.2018 громадянина Республіки Камерун ОСОБА_178 , ІНФОРМАЦІЯ_86 ;

- 07.12.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5870 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 12.12.2017 по 12.03.2018 громадянина Демократичної Республіки Конго ОСОБА_179 , ІНФОРМАЦІЯ_16 ;

- 07.12.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5871 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 12.12.2017 по 12.03.2018 громадянки Демократичної Республіки Конго ОСОБА_180 , ІНФОРМАЦІЯ_87 ;

- 12.12.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5885 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 25.12.2017 по 25.06.2018 особи без громадянства ОСОБА_181 , ІНФОРМАЦІЯ_88 ;

- 13.12.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 5895 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 25.01.2018 по 25.07.2018 громадянина Арабської Республіки Єгипет ОСОБА_182 , ІНФОРМАЦІЯ_89 ;

- 04.01.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 40 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.01.2018 по 09.01.2019 громадянки Республіки Індія ОСОБА_183 , ІНФОРМАЦІЯ_13 ;

- 04.01.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 41 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.01.2018 по 09.01.2019 громадянина Республіки Індія ОСОБА_184 , ІНФОРМАЦІЯ_90 ;

- 12.01.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 100 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 23.03.2018 по 22.09.2018 громадянина Держави Палестина Алькурді ОСОБА_89 , ІНФОРМАЦІЯ_31 ;

- 19.02.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 570 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 10.03.2018 по 09.06.2019 громадянина Алжирської Народної Демократичної Республіки ОСОБА_41 , ІНФОРМАЦІЯ_32 ;

- 22.03.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 907 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 20.04.2018 по 19.10.2018 громадянина Республіки Кот-д`Івуар ОСОБА_185 , ІНФОРМАЦІЯ_91 ;

- 27.03.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 961 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 01.05.2018 по 30.07.2018 громадянина Республіки Ірак ОСОБА_186 , ІНФОРМАЦІЯ_92 ;

- 27.03.2018 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_159 за № 962 засвідчено справжність підпису ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 07.05.2018 по 06.08.2018 громадянина Держави Лівія ОСОБА_187 , ІНФОРМАЦІЯ_93 ;

- 18.07.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 1753 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення з 20.04.2018 по 19.10.2018 громадянина Нігерії Аніям пітер ОСОБА_189 , 1987 р.н.;

- 02.04.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 667 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення оформленням візи громадянина Єгипту ОСОБА_190 , 1981 р.н.;

- 03.04.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 679 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення оформленням візи громадянина Республіки Нігерія ОСОБА_191 , 1969 р.н.;

- 03.04.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 678 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення оформленням візи громадянина Республіки Куба ОСОБА_192 , 1995 р.н.;

- 11.04.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 719 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення оформленням візи громадянина Йорданського Хашимітського Королівства ОСОБА_193 , 1969 р.н.;

- 18.10.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 1988 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення оформленням візи громадянина Ісламської Республіки Пакистан ОСОБА_194 , 1996 р.н.;

- 18.10.2017 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Одеської області ОСОБА_188 за № 1989 засвідчено справжність підпису ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 на заяві, адресованій компетентним органам щодо запрошення оформленням візи громадянина Республіки Ємен ОСОБА_195 , 1976 р.н..

30.05.2018 в ході проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12017220000000990 від 04.08.2018 за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 , у останнього вилучено паспорт на ім`я ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_69 , серії НОМЕР_56 , виданий Київським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області 29.05.2006 р., у якому були вклеєні фотокартки останнього на 1 та на 5 арк.

Згідно відповіді на запит з Коростенської виправної колонії №71, ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 засуджений 30.05.2016 Новгород-Сіверським райсудом Чернігівської області за ст. 185 ч. 3, 71 КК України до 3 років 9 місяців позбавлення волі та відбуває міру покарання в Державній установі «Коростенська виправна колонія (71)» з 23.10.2016 по теперішній час.

Таким чином, ОСОБА_6 здійснив використаня завідомо підроблених документів, а саме паспортів громадян України ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_67 , уродженця с. Вороб`ївка Новгород-Сіверського району Чернігівської області серії НОМЕР_6 , виданий Новопетрівським РВ УМВС України в Чернігівській області 06.12.1996 р. та ОСОБА_157 , ІНФОРМАЦІЯ_69 , уродженця м. Одеса, серії НОМЕР_56 , виданий Київським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області 29.05.2006 р. шляхом їх пред`явлення нотаріальним органам та банківським установам.

04.06.2020р. Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 1201722000000990 з одного боку, та обвинувачений у даному кримінальному провадженні: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Одеса, громадянин України, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий, з вищою освітою, одружений, приватний підприємець, маючий малолітню дитину, за участі захисника ОСОБА_4 (свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю № 738 від 11.12.2002р.), діючого на підставі договору про надання правової допомоги, на підставі ст. ст. 468, 469, 472 КПК України у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова уклали дану угоду про визнання винуватості.

04.06.2020р. Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 1201722000000990 з одного боку, та обвинувачений у даному кримінальному провадженні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Івано-Франківськ, громадянин України, який не має постійного місця реєстрації, актично мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , раніше не судимий, одружений, з вищою освітою, тимчасово не працюючий, маючий малолітню дитину, за участі захисника ОСОБА_5 (свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю № 3290/10 від 19.04.2007р.), діючого на підставі договору про надання правової допомоги, на підставі ст. ст. 468, 469, 472 КПК України у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова уклали дану угоду про визнання винуватості.

04.06.2020р. Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 1201722000000990 з одного боку, та обвинувачений у даному кримінальному провадженні ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець м. Києва, громадянин України, який зареєстрований та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_4 , раніше не судимий, з повною середньою освітою, офіційно не працює, має на утриманні матір пенсіонерку, за участі захисника ОСОБА_5 (свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю № 3290/10 від 19.04.2007р.), діючого на підставі договору про надання правової допомоги, на підставі ст. ст. 468, 469, 472 КПК України у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова уклали дану угоду про визнання винуватості.

Дії обвинуваченого ОСОБА_6 кваліфіковані:

-за ч. 3 ст. 332 КК України, тобто сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом надання засобів для незаконного переміщення осіб через державний кордон України, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів.

-3а ч. 1, ч. 3 та ч. 4 ст. 358 КК України, тобто підроблення з метою збуту та використання іншою особою офіційного документу, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, який надає право або звільняє від обов`язків, повторно та за попередньою змовою групою осіб.

-За ч. 1 ст. 263 КК України, а саме: незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу

Дії обвинувачених ОСОБА_7 та ОСОБА_8 кваліфіковані:

- за ч. 3 ст. 332 КК України, а саме: сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом надання засобів для незаконного переміщення осіб через державний кордон України, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів

- за ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, який надає право або звільняє від обов`язків, повторно та за попередньою змовою групою осіб.

В судовому засіданні сторони підтвердили свою згоду на затвердження угоди про визнання винуватості, яку уклали у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова, та призначення покарання:

- ОСОБА_6 - покарання за ч. 1 ст. 263 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 роки, за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна, за ч. 1 ст. 358 КК України у виді обмеження волі строком на 1 рік, за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 роки, за ч. 4 ст. 358 КК України у виді обмеження волі строком на 1 рік 6 місяців, на підставі ст. 70 КК України остаточно призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України від призначеного покарання звільнити з випробувальним терміном.

- ОСОБА_7 - покарання за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна, за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 роки, на підставі ст. 70 КК України остаточно призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України від призначеного покарання звільнити з випробувальним терміном.

- ОСОБА_8 - покарання за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна, за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 роки, на підставі ст. 70 КК України остаточно призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України від призначеного покарання звільнити з випробувальним терміном.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з вимог п.1 ч.3 ст.314 КПК України, якою передбачено, що у підготовчому судовому засіданні суд має право затвердити угоду.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

У відповідності до ч.2 ст. 469 КПК України - угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена за ініціативою прокурора або обвинуваченого.

Злочин, у вчиненні якого обвинувачуються ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 за ч. 3 ст. 332 КК України відповідно до ст. 12 КК України є тяжким злочином, за ч. 3 ст. 358 КК України - злочином середньої тяжкості.

Злочини, у вчиненні яких обвинувачується ОСОБА_6 за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України відповідно до ст. 12 КК України є злочинами невеликої тяжкості, за ч. 1 ст. 263 КК України - тяжким злочином.

Стосовно призначення покарання обвинуваченим за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст.. 69 КК України, суд зазначає наступне.

Відповідно до п.1 Постанови Пленуму Верховного Суду України №7 від 24.10.2003 року «про практику призначення судами кримінального покарання» при призначенні покарання в кожному випадку і щодо кожного підсудного, який визнається винним у вчиненні злочину, суди мають суворо додержуватись вимог ст..65 КК України стосовно загальних засад призначення покарання, оскільки саме через останні реалізуються принципи законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання. Таке покарання має бути необхідним і достатнім для виправлення засудженого та попередження нових злочинів.

Згідно з п.3 вищезазначеної Постанови, визнаючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, суди повинні виходити з класифікації злочинів (ст.12 КК України), а також із особливостей конкретного злочину й обставин його вчинення (форма вини, мотив і мета, спосіб, стадія вчинення, кількість епізодів злочинної діяльності, характер і ступінь тяжкості наслідків, що настали).

Відповідно до вимог ст.50, 65 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, а при його призначенні суд повинен врахувати ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, та обставини що пом`якшують та обтяжують покарання. Особі, яка вчинила злочин, має бути призначено покарання.

Згідно ст.17 Закону України від 23.02.2006 року «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» передбачено, що «при розгляді справ суди застосовують Конвенцію та практику Суду як джерело права»

У справі «Бакланов проти Росії» (рішення суду від 09 червня 2005 року), так і в справі «Фрізен проти Росії» (рішення від 24 березня 2005 року) Європейський суд з прав людини зазначив, що «досягнення справедливого балансу між загальними інтересами суспільства та вимогами захисту основоположних прав особи лише тоді стає значимим, якщо встановлено, що під час відповідного втручання було дотримано принципу «законності» і воно не було свавільним». У справі «Ізмайлов проти Росії» (п.38 рішення від 16 жовтня 2008 року) Європейський суд вказав, що «для того, щоб втручання вважалось пропорційним, воно має відповідати тяжкості правопорушення і не становити «особистий надмірний тягар для особи».

Враховуючи зазначене, та приймаючи до уваги всі вище зазначені обставини, ставлення обвинувачених до скоєного злочину, повне визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, думку прокурора та обвинувачених, які в угоді про визнання винуватості просили призначити їм покарання, що не пов`язане із позбавленням волі, суд прийшов до висновку про можливість досягти визначеної законом мети заходу примусу та призначити обвинуваченим покарання за ч. 3 ст. 332 КК України із застосуванням ст.69 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна.

Судом встановлено, що зміст угод про визнання винуватості відповідає вимогам ст. 472 КПК України, учасникам судового провадження, а саме прокурору та обвинуваченим роз`яснені та цілком зрозумілі наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, передбачені ст. 473 КПК України та ч.4 ст.474 КПК України.

Суд переконався в тому, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, а також наслідки затвердження угоди учасникам процесу зрозумілі.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про те, що є підстави для затвердження угоди, укладеної 04.06.2020 року між прокурором в кримінальному провадженні № 1201722000000990, з одного боку та обвинуваченими у цьому провадженні ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , під часпідготовчого судового засідання, та призначення узгодженого сторонами покарання.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 01.06.2018року стосовно обвинуваченого ОСОБА_6 обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з визначенням розміру застави 140960гривень. При внесенні даної суми застави звільнити ОСОБА_6 з під варти та покласти певні обов*язки, передбачені ч.5 ст. 194 КПК України.

02.06.2020р. ОСОБА_196 була внесена сума застави в розмірі, визначеному судом та обвинувачений ОСОБА_6 звільнений з під-варти за вищезазначених обставин.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 02.06.2018року стосовно обвинуваченого ОСОБА_7 обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з визначенням розміру застави 140960гривень. При внесенні даної суми застави звільнити ОСОБА_7 з під варти та покласти певні обов*язки, передбачені ч.5 ст. 194 КПК України.

04.06.2020р. дружиною ОСОБА_7 ОСОБА_197 була внесена сума застави в розмірі, визначеному судом та обвинувачений ОСОБА_7 звільнений з під-варти за вищезазначених обставин.

Відповідно до ст.177 КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов*язків, а також запобігання спробам переховатись від органів досудового розслідування або суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку з речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином,вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення.

Запобіжним заходом у відповідності до положень ст..176 КПК України є застава.

Відповідно до ч.11 ст. 182 КПК України застава, що не була звернута в дохід держави, повертається заставодавцю після припинення дії цього запобіжного заходу.

З огляду на вищезазначене, оскільки судом затверджується угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими, міра запобіжного заходу стосовно останніх не обиралась, суд вважає за необхідне повернути заставодавцям ОСОБА_196 та ОСОБА_197 внесені суми застав в розмірі 140960гривень кожному.

Судові витрати підлягають стягненню з обвинувачених на користь держави.

Керуючись ст.ст. 314, 368, 369, 370, 373, 374, 475 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Затвердити угоду, укладену 04.06.2020 року між прокурором в кримінальному провадженні № 1201722000000990, з одного боку, та обвинуваченим у цьому провадженні ОСОБА_6 .

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч.ч. 1,3,4 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України, та призначити узгоджене сторонами покарання:

- за ч. 1 ст. 263 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки;

- за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 (п*ять) років без конфіскації майна;

- за ч. 1 ст. 358 КК України у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік;

- за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки;

- за ч. 4 ст. 358 КК України у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік 6 (шість) місяців;

В силучастини 1ст.70КК України,шляхом поглиненнябільш суворимпокаранням меншсуворого,остаточно призначитипокарання у виді 5 (п*яти) років позбавлення волі без конфіскації майна.

В силу ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в 2 (два) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України, покласти наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Затвердити угоду, укладену 04.06.2020 року між прокурором в кримінальному провадженні № 1201722000000990, з одного боку, та обвинуваченим у цьому провадженні ОСОБА_7 .

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України, та призначити узгоджене сторонами покарання:

- за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 (п*ять) років без конфіскації майна;

- за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки;

В силучастини 1ст.70КК України,шляхом поглиненнябільш суворимпокаранням меншсуворого,остаточно призначитипокарання у виді 5 (п*яти) років позбавлення волі без конфіскації майна.

В силу ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в 2 (два) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України, покласти наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Затвердити угоду, укладену 04.06.2020 року між прокурором в кримінальному провадженні № 1201722000000990, з одного боку, та обвинуваченим у цьому провадженні ОСОБА_8 .

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України, та призначити узгоджене сторонами покарання:

- за ч. 3 ст. 332 КК України з урахуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 (п*ять) років без конфіскації майна;

- за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки;

В силучастини 1ст.70КК України,шляхом поглиненнябільш суворимпокаранням меншсуворого,остаточно призначитипокарання у виді 5 (п*яти) років позбавлення волі без конфіскації майна.

В силу ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в 2 (два) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України, покласти наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Після набрання вироком чинності повернути ОСОБА_198 , ІНФОРМАЦІЯ_94 , ІПН НОМЕР_62 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_8 заставу в розмірі 140960 (сто сорок тисяч дев*ятсот шістдесят )гривень 00коп., яка була внесена 02.06.2018року квитанцією № 0.0.1051115769.1 на підставі ухвали № 640/5148/18 1-кс/640/5708/18 Київського районного суду м. Харкова від 01.06.2018р. на рахунок територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області.

Після набрання вироком чинності повернути ОСОБА_199 , ІНФОРМАЦІЯ_95 , ІПН НОМЕР_63 , яказареєстрована заадресою: АДРЕСА_9 заставу в розмірі 140960 (сто сорок тисяч дев*ятсот шістдесят )гривень 00коп., яка була внесена 04.06.2018року квитанцією № 0.0.1052061679.1 на підставі ухвали № 640/5148/18 1-кс/640/5710/18 Київського районного суду м. Харкова від 02.06.2018р. на рахунок територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області.

Стягнути з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 судові витрати за проведення експертиз в загальному розмірі 8866 (вісім тисяч вісімсот шістдесят шість) гривень по 2956 (дві тисячі дев*ятсот п*ятдесят шість)гривень з кожного.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Харківського апеляційного суду через Дзержинський районний суд міста Харкова шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його проголошення.

Головуючий- суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89760648
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —638/12542/18

Ухвала від 11.07.2022

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Оздоба М. О.

Ухвала від 17.06.2022

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Козак І. А.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шестак О. І.

Ухвала від 31.08.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

Вирок від 11.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Григор'єва Ірина Вікторівна

Ухвала від 31.08.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні