Рішення
від 11.06.2020 по справі 420/1407/19
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 11.06.2020

ЄУ № 420/1407/19

Провадження №2/942/48/20

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2020 року Новопсковський районний суд Луганської області

у складі: головуючого судді Проньки В.В.,

за участю секретаря судового засідання Колесник Г.О.,

представника позивача Соболєвої І.О. , представника третьої особи Бугаєвського О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новопсков в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа - Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Новопсковського районного суду Луганської області з позовом до відповідача, в якому просить захистити права малолітньої особи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно його малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач ОСОБА_2 є батьком неповнолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Мати ОСОБА_3 - ОСОБА_4 рішенням суду позбавлена батьківських прав відносно сина. Позивач посилається на те, що відповідач не створює належні умови для проживання дитини. В будинку неприємний запах, брудно, речі розкидані, продукти харчування відсутні, запасу дров не має. В кімнаті у дитини брудно, одяг та постільна білизна брудні, продуктів харчування дуже мало. Санітарно-гігієнічні умови незадовільні. Згідно інформації Булавинівської ЗОШ І-ІІ ступенів неповнолітній ОСОБА_3 знаходиться в тяжкій життєвій ситуації у зв`язку з тим, що батько виявляє некеровану поведінку. Є підозра, що дитина голодна, що батько спричиняє фізичні травми дитині. Також батько участь у вихованні сина приймає частково, лише коли хвороба відступає. Під час загострення хвороби батько негативно впливає на виховання і розвиток сина, його дії непередбачувані. Становлять загрозу життю та здоров`ю дитини, дитина боїться йти до батька, не має змоги належним чином харчуватися та навчатися. Батько не відвідує батьківські збори, навчанням сина не цікавиться. В ході роботи Новопсковського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді з родиною було встановлено, що відповідач має низький рівень батьківського потенціалу, не слідкує за відвідуванням дитиною школи, залишає сина вдома без нагляду дорослих, власних зусиль для вирішення проблем не прикладає, не працевлаштовується для покращення матеріального становища родини, конфліктує з односельчанами. Відповідач має III групу інвалідності психіатричного напрямку, за потреби проходить лікування, але в період перебування батька на лікуванні малолітній ОСОБА_3 залишається в небезпеці (вдома без догляду дорослого), батько нікого не ставить до відома, що йому необхідно пройти стаціонарне лікування. Відповідач не виконує рекомендації соціальних працівників, ігнорує запрошення на консультації та не прикладає власних зусиль для подолання складних життєвих обставин. Наказом служби у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області від 20.11.2018 № 35 малолітній ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , був поставлений на облік як дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах, та проживає в сім`ї, в якій батько ухиляється від виконання батьківських обов`язків. З дитиною службою у справах дітей була проведена бесіда, в ході якої з`ясовано, що батько з ним не розмовляв, уроки вчити не допомагав, декілька раз бив хлопця, їжу батько готував непридатну для харчування, тому він їв в школі або у свого дідуся. Хлопець боїться батька. З 17.04.2019 ОСОБА_3 перебуває в КЗ Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей .

Посилаючись на те, що відповідач ухиляється від виконання батьківських обов`язків відносно свого сина, не піклується про його здоров`я, фізичний та психічний стан, не створює належних умов для його проживання, не піклуються належним чином про сина, орган опіки та піклування просив позбавити відповідача батьківських прав відносно сина ОСОБА_3 .

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 19.09.2019 відкрито загальне позовне провадження та розпочато підготовче провадження у справі, призначено підготовче судове засідання на 22.10.2019.

22 жовтня 2019 року ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 20 листопада 2019 року.

20 листопада 2019 року провадження у справі зупинено на час хвороби відповідача.

01 квітня 2020 року судом постановлено ухвалу про поновлення провадження у справі, судове засідання призначено на 27 квітня 2020 року.

27 квітня 2020 року судове засідання відкладено до 22 травня 2020 року за клопотанням позивача.

22 травня 2020 судове засідання відкладено до 01 червня 2020 у зв`язку з неявкою відповідача.

В судовому засіданні представник позивача підтримала позовні вимоги з підстав, викладених у позові, просила їх задовольнити. Також пояснила, що питання про доцільність позбавлення відповідача батьківських прав відносно його неповнолітнього сина було розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини при Новопсковській райдержадміністрації, на якому було вирішено, що позбавлення батьківських прав відповідача є доцільним.

Відповідач в судове засідання не з`явився, через канцелярію суду подав заяву про визнання позову, розгляд справи просив провести без його участі. В заяві відповідач зазначив, що він є батьком неповнолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вихованням сина він з листопада 2018 року не займався, матеріальної допомоги на його утримання не надавав, з вказаного часу з ним не проживав, дитина знаходиться в інтернатних закладах, також зазначив, що він не працює, житло, в якому він проживає, знаходиться в занедбаному стані. Вказана заява посвідчена секретарем Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області Заволодько О.О. 26.05.2020, зареєстрована в реєстрі за № 22.

Представник третьої особи в судовому засіданні підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити.

Згідно з ч. 4 ст. 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Вислухавши пояснення представників позивача та третьої особи, дослідивши наявні у справі письмові докази, повно і всебічно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши докази у сукупності з нормами чинного законодавства України, зважаючи на те, що визнання відповідачем позову ґрунтується на законних підставах, не суперечить закону та не порушує прав, свобод чи інтересів інших осіб, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач є батьком неповнолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , виданим Пісківською сільською радою Новопсковського району Луганської області 06.05.2006.

Мати неповнолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - ОСОБА_4 заочним рішенням Новопсковського районного суду Луганської області від 22.04.2014 (справа ЄУ № 420/256/14-ц, провадження №2/420/154/14), яке набрало законної сили 20.05.2014, позбавлена батьківських прав відносно свого неповнолітнього сина.

З довідки про склад сім`ї та довідки про зареєстроване місце проживання, виданих виконавчим комітетом Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області 23.04.2019 та 29.08.2019 відповідно, вбачається, що відповідач ОСОБА_2 зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні встановлено, що відповідач ОСОБА_2 зареєстрований на території Пісківської сільської ради з 1974 року по теперішній час. Одружений, має на утриманні малолітню дитину, але на даний час проживає сам. За час проживання взагалі характеризується з задовільної сторони, але часто трапляються випадки неврівноваженості, агресії при спілкуванні. Інколи буває роздратованим, скандальним з неадекватною поведінкою. До сільської ради неодноразово надходили скарги від односельців щодо способу його життя, неналежного виконання батьківських обов`язків відносно неповнолітньої дитини. ОСОБА_2 є особою з інвалідністю, не працює, матеріально незабезпечений. Періодично знаходиться на лікуванні в Сватівській психіатричній лікарні. Після повернення 03.06.2019 з лікарні, ОСОБА_2 звертався до сільської ради, але станом справ дитини, його місцезнаходженням та будь-якими іншими питаннями щодо сина ОСОБА_3 не цікавився. Вказані обставини підтверджуються листами Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області від 23.04.2019 за вих. № 231, від 12.06.2019 за вих. №318, побутовими характеристиками від 12.06.2019, 16.04.2020.

Згідно інформації Новопсковського районного територіального медичного об`єднання Луганської області від 03.12.2018 за вих. № 2792, від 05.05.2020 за вих. № 1087 відповідач ОСОБА_2 є особою з інвалідністю III групи, за станом здоров`я має помірне виражене обмеження життєдіяльності, що не перешкоджає йому виконувати батьківські обов`язки відносно неповнолітнього сина ОСОБА_3 .

Судом встановлено, що відповідачем не створені належні умови для проживання сина ОСОБА_3 . Так, згідно актів обстежень умов проживання відповідача від 18.10.2018, 19.11.2018, 24.04.2019, 12.06.201 та 16.04.2020, в будинку антисанітарні умови, неприємний запах, брудно, речі розкидані, відсутня постільна білизна, необхідні речі домашнього вжитку, гігієнічні та мийні засоби, відсутні продукти харчування, запас дров для опалення будинку. Будь-які умови для нормального проживання, навчання та розвитку дитини відсутні.

Відповідно до інформації Булавинівської ЗОШ І-II ступенів від 13.11.2018 за вих.№155, неповнолітній ОСОБА_3 знаходиться в тяжкій життєвій ситуації у зв`язку з тим, що батько ОСОБА_2 виявляє некеровану поведінку. Є підозра, що дитина голодна, що батько спричиняє фізичні травми синові.

Також, згідно інформації, яка була надана Булавинівською ЗОШ І-II ступенів від 03.05.2019 за вих. № 60, відповідач ОСОБА_2 участь у вихованні сина ОСОБА_3 приймає частково, лише коли хвороба відступає. Під час загострення хвороби батько негативно впливає на виховання і розвиток сина. Його дії непередбачувані, становлять загрозу життю та здоров`ю сина, дитина боїться йти до батька, не має змоги належним чином харчуватись та навчатись. Батько не відвідує батьківські збори, навчанням сина не цікавиться. Налаштовує дитину на те, що навчання йому не потрібне.

Відповідно до інформації Новопсковського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді від 17.05.2019 № 250, від 14.04.2020 за вих. № 178, родина ОСОБА_2 перебуває на обліку Новопсковського РЦСССДМ як така, що опинилася в складних життєвих обставинах. В ході роботи з родиною було встановлено, що батько має низький рівень батьківського потенціалу, не слідкує за відвідуванням дитиною школи, залишає сина вдома без нагляду дорослих, власних зусиль для вирішення проблем не прикладає, не працевлаштовується для покращення матеріального становища родини, конфліктує з односельчанами. ОСОБА_2 має III групу інвалідності психіатричного напрямку, за потреби проходить лікування, але в період перебування батька на лікуванні малолітній ОСОБА_3 залишається в небезпеці (вдома без догляду дорослого), батько нікого не ставить до відома, що йому необхідно пройти стаціонарне лікування. ОСОБА_2 не виконує рекомендації соціальних працівників, ігнорує запрошення на консультації та не прикладає власних зусиль для подолання складних життєвих обставин.

Наказом служби у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області від 20.11.2018 № 35 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , був поставлений на облік як дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах, та проживає в сім`ї, в якій батько ухиляється від виконання батьківських обов`язків.

З протоколу бесіди від 22.11.2018 вбачається, що службою у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області з малолітнім ОСОБА_3 була проведена бесіда, в ході якої з`ясовано, що батько з дитиною не розмовляв, уроки вчити не допомагав, декілька раз бив хлопця, їжу батько готував непридатну для харчування, тому ОСОБА_3 їв в школі або у свого дідуся. Одяг батько не прав, в будинку не прибирав. Хлопець боїться батька.

Згідно акту прийому дитини до притулку (центру) КЗ Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей від 17.04.2019 ОСОБА_3 з 17 квітня 2019 року перебував в КЗ Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей .

Згідно інформації Кремінської обласної санаторної школи, неповнолітній ОСОБА_3 навчається в Кремінській обласній санаторній школі з 16.01.2020. Особливого інтересу до вивчення шкільних предметів не проявляє, має середній та початковий рівень знань. Хлопець пасивний, проблемами класу не переймається, неохоче виконує доручення дорослих. Охайний, неконфліктний, але може бути дуже грубим. З однолітками підтримує рівні стосунки. За час перебування в санаторній школі батько жодного разу не відвідував ОСОБА_3 . З сином спілкується телефоном. Фінансово його не забезпечує, подарунків, одягу, солодощів також не передавав. Класний керівник лише один раз мала телефонну розмову з ОСОБА_2 з власної ініціативи. Останній повідомив, що через фінансові труднощі, поки що не може приїздити до сина. ОСОБА_3 користується тими речами, які привіз із собою, а також тим, чим забезпечила школа.

Відповідно до ст. 19 СК України при розгляді судом спорів, зокрема, щодо позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

З висновку органу опіки та піклування Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітньої дитини ОСОБА_3 вбачається, що дане питання було розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини. Членами комісії було вирішено, що позбавлення відповідача батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є доцільним.

Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що відповідач ОСОБА_2 ухиляється від виконання батьківських обов`язків відносно свого сина ОСОБА_3 , покладених на нього сімейним законодавством, не піклується про стан здоров`я дитини, фізичний та психічний стан дитини, не створює належних умов для його проживання, здобуття ним освіти тощо.

Декларація прав дитини, проголошена Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1959 року, як принципове положення визначила, що дитина повинна зростати в умовах турботи.

Згідно із ст. 18 Конвенції про права дитини батьки несуть основну відповідальність за виховання дитини. Найкращі інтереси дитини є предметом їх основного піклування.

Статтями 3, 27 Конвенції про права дитини від 20.11.1989 року, діючої в Україні з 27.09.1991 року, визначено, що в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини. Держави-учасники визнають право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Батьки несуть основну відповідальність за забезпечення умов життя, необхідних для розвитку дитини, в межах своїх здібностей і фінансових можливостей.

Згідно ст.150 СК України батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.164 СК України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

Ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Відповідно до положення ч.1 ст.3 Конвенції про права дитини, ч.ч.7,8 ст.7 СК України при вирішенні будь - яких питань щодо дітей суд повинен керуватися максимальним забезпеченням інтересів дітей.

В п. 15 постанови Пленуму Верховного Суду України №3 від 30 березня 2007 року Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав зазначено, що позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та ін.), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей.

Пунктом 16 вказаної Постанови № 3 Пленуму Верховного Суду України від 30 березня 2007 року роз`яснено, що ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Відповідно до ст. 11 Закону України Про охорону дитинства сім`я є природним середовищем для фізичного, духовного, інтелектуального, культурного, соціального розвитку дитини, її матеріального забезпечення і несе відповідальність за створення належних умов для цього. Кожна дитина має право на проживання в сім`ї разом з батьками або в сім`ї одного з них та на піклування батьків.

В Рішенні Європейського суду з прав людини від 18 грудня 2008 року у справі Савіни проти України встановлено, що вирішуючи справи про позбавлення батьківських прав, суд зобов`язаний дотримуватися вимог ст. 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод у частині права заявників на повагу до сімейного життя, зокрема, судове рішення має бути побудоване на з`ясованих обставинах: чи були мотиви для позбавлення батьківських прав доречними і достатніми, чи здатне рішення про позбавлення батьківських прав забезпечити належний захист дитини, чи було проведено ретельний аналіз можливих наслідків пропонованого заходу з опіки для батьків і дитини, чи ґрунтується висновок органу опіки на достатній доказовій базі, чи мали батьки достатні можливості брати участь у вирішенні такого питання.

Згідно зі ст. 12 Закону України Про охорону дитинства батьки зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Таким чином, повно та всебічно з`ясувавши обставини справи, оцінивши зібрані у справі докази, їх належність, допустимість, достовірність, а також враховуючи, що відповідач визнав позов, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, оскільки в ході судового розгляду підтверджено факт свідомого ухилення відповідача від виконання своїх батьківських обов`язків, покладених на нього ст.150 Сімейного кодексу України, відносно неповнолітнього сина.

Відповідно до ч.5 ст.164 СК України рішення суду про позбавлення батьківських прав після набрання ним законної сили суд надсилає органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем реєстрації народження дитини.

Згідно ст. 141 ЦПК України з відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 10, 12, 13, 77-81, 89, 141, 229, 258, 259, 263-265, 268, 273, 352, 354, 355 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позов Органу опіки та піклування Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа - Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області, задовольнити повністю.

Позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьківських прав відносно неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , на користь держави судовий збір у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок грн. 80 коп.) - отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/22030106, код за ЄДРПОУ: 37993783, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), р/р: UA908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету: 22030106.

Позивач: Орган опіки та піклування Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області, код ЄДРПОУ 04051589, місце знаходження пров.Історичний, 1, смт.Новопсков Луганської області.

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , паспорт громадянина України № НОМЕР_3 , дата видачі - ІНФОРМАЦІЯ_4 , орган, що видав, - 4452, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ,

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області, код ЄДРПОУ 04336613, місцезнаходження: вул. Центральна, 26А, с. Піски Новопсковського району Луганської області.

Копію рішення суду після набрання ним законної сили надіслати до Новопсковського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку через Новопсковський районний суд Луганської області до Луганського апеляційного суду шляхом подачі в тридцятиденний строк з дня його проголошення апеляційної скарги.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно та в порядку і строки, визначені ст. 354 ЦПК України.

Датою ухвалення рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено - повне чи скорочене). Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Відповідно до п. 3 розділу XII Прикінцеві положення ЦПК України зазначені в рішенні строки продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Вступна та резолютивна частини рішення прийняті у нарадчій кімнаті та проголошені у судовому засіданні 01 червня 2020 року.

Повний текст рішення складено в нарадчій кімнаті 11 червня 2020 року.

Суддя: В.В. Пронька

Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено14.06.2020
Номер документу89796600
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав,

Судовий реєстр по справі —420/1407/19

Ухвала від 30.06.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Рішення від 11.06.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Рішення від 01.06.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 11.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 27.08.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні