Ухвала
від 11.06.2020 по справі 221/2195/20
ВОЛНОВАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

221/2195/20

2/221/952/2020

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі співвідповідача

11 червня 2020 року м. Волноваха

Волноваський районний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Писанець Н.В.,

при секретарі судового засідання Гуровій Л.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Волноваха цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Військово-цивільної адміністрації м. Волноваха про визнання права на майнові права,

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Військово-цивільної адміністрації м. Волноваха про визнання права на майнові права .

Ухвалою Волноваського районного суду Донецької області від 30.03.2020 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Волноваського районного суду Донецької області від 27.04.2020 року закрито підготовче провадження та справу призначено до судового розгляду.

27.05.2020 року від позивача надійшло клопотання про залучення співвідповідача Валер`янівську сільську раду Волноваського району Донецької області.

Сторони у судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлялися про час та місце розгляду справи, надали заяви про розгляд справи за їх відсутністю.

З урахуванням ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України, у зв`язку з неявкою всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ч. 1 ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч.4 ст.51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку..

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку про залучення до розгляду цієї справи в якості співвідповідача Валер`янівську сільську раду Волноваського району Донецької області, оскільки спірне майно - цілісний майновий комплекс СФГ Росток вартує 0,00 грн., тобто як таке майно відсутнє, а земельна ділянка (майнове право, що безпосередньо знаходилося на праві постійного користування у спадкодавця - ОСОБА_2 , як фізичної особи) є комунальною власністю Валер`янівської сільської ради Волноваського району Донецької області, а тому така юридична особа має бути залучена до розгляду цієї справи.

Відповідно до ч.1, 7 ст. 178 ЦПК України, у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову. Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

З матеріалів справи вбачається, що 28.05.2020 року до суду надійшов відзив на позовну заяву від Валер`янівської сільської ради Волноваського району Донецької області, тобто необхідності у наданні строку на подання відзиву не має, від всіх учасників справи надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутністю, тому суд вважає можливим розгляд справи по суті без її відкладення.

Керуючись ст.ст. 51, 247, 258-261 ЦПК України, суд

ухвалив:

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Військово-цивільної адміністрації м. Волноваха про визнання права на майнові права в якості співвідповідача Валер`янівську сільську раду Волноваського району Донецької області.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Писанець

СудВолноваський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено17.06.2020
Номер документу89832526
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —221/2195/20

Рішення від 11.06.2020

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні