Ухвала
від 16.06.2020 по справі 569/9092/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/9092/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 червня 2020 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Бучко Т.М.

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного-виробничого підприємства фірма "Аванті" про визнання майнових прав на об`єкт незавершеного будівництва,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Рівненського міського суду Рівненської області з позовом до відповідача, в якому просить визнати за ним майнові права на об`єкт незавершеного будівництва "Гараж № НОМЕР_1 " площею 19.8 кв.м, розміщений на прибудинковій території житлового будинку АДРЕСА_1 .

Вивченням матеріалів поданої позовної заяви на предмет дотримання цивільного процесуального законодавства під час звернення із даною заявою до суду встановлено таке.

Відповідно до ч.2 ст.175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмові формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи. Позовна заява повинна відповідати передбаченим ч.3 ст.175 та ст.177 ЦПК України вимогам.

За положеннями ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Вказаних відомостей позовна заява ОСОБА_1 не містить.

Згідно ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Відповідно до ч.2 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (ч.4 ст.95 ЦПК України). Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ч.5 ст.95 ЦПК України).

Копії документів, що додані до позовної заяви, не засвідчені позивачем належним чином відповідно до вимог ч.5 ст.95 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позовна заява вказаним вимогам не відповідає, оскільки до неї не додано документа, що підтверджує сплату судового збору.

Як підставу звільнення від сплати судового збору позивач в позовній заяві покликається на Закон України "Про захист прав споживачів". Однак. з огляду на зміст заявлених позовних вимог - визнання права власності, вказаний закон до спірних правовідносин не застосовується.

Згідно пп.1 п.1 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру встановлено ставку судового збору в розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.1 ст.176 ЦПК України ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

Як вбачається з доданих до позовної заяви документів, вартість майнових прав на гараж складає 171405,98 грн. Відтак, позивачу необхідно додати до позовної заяви документ, що підтверджує сплату судового збору в розмірі 1714,05 грн (1 відсоток ціни позову) за реквізитами: код класифікації бюджету 22030101 "Судовий збір" (Державна судова адміністрація України, 050): номер рахунку: UA978999980313111206000017002. УК у м.Рівному/м.Рівне/22030101; назва рахунку: судовий збір (державна судова адміністрації України, 050) Рівненський міський суд Рівненської області; реквізити одержувача: код ЄДРПОУ: 38012714, Банк: Казначейство України (ЕАП), МФО 899998.

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовна заява повинна бути залишена без руху, а позивачу наданий строк для усунення вказаних вище недоліків позовної заяви.

На підставі наведеного та керуючись ст.175-177, 185, 260, 261 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного-виробничого підприємства фірма "Аванті" про визнання майнових прав на об`єкт незавершеного будівництва - залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення вказаних у ній недоліків позовної заяви.

Роз`яснити позивачу, що якщо у встановлений цією ухвалою строк вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України будуть виконані, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя :

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.06.2020
Оприлюднено18.06.2020
Номер документу89867400
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/9092/20

Рішення від 09.09.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Рішення від 09.09.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні