Ухвала
від 15.06.2020 по справі 227/1940/20
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.06.2020 227/1940/20

У Х В А Л А

15 червня 2020 року м.Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області в складі

головуючого cудді Здоровиці О.В.

за участю

секретаря судового засідання Сисенко Ю.В.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Новоторецької сільської ради Добропільського району Донецької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, в інтересах якого діє адвокат Карабут М.В., звернувся до суду з позовом про визначення додаткового строку для прийняття спадщини після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні заявила клопотання про заміну відповідача - Новоторецьку сільську рада на його правонаступника Шахівську сільську раду Добропільського району Донецької області.

Представник відповідача не заперечував проти заміни відповідача, крім того зазначила, що до суду надано документи, які підтверджують правонаступництво Шахівської сільської ради після Новоторецької сільської ради.

З копії рішення Октябрської сільської ради Добропільського району №VII/2-5 від 25.12.2015 року Про реорганізацію Новоторецької сільської ради шляхом приєднання до Октябрської сільської ради та з інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що діяльність Новоторецької сільської ради 14.01.2016 року припинена шляхом приєднання до Октябрської сільської ради. Відповідно до п.1 вказаного рішення, повноваження Новоторецької сільської ради з моменту набуття повноважень новообраним сільським головою Октябрської сільської ради, як правонаступником, утвореним внаслідок добровільного об"єднання територіальних громад, припинено. Пунктом 9 даного рішення передбачено, що Октябрська сільська рада є правонаступником активів та пасивів, всіх майнових прав та обов"язків Новоторецької сільської ради.

Згідно копії рішення Октябрської сільської ради Добропільського району №VII-14/7 від 21.10.2016 року Про перейменування Октябрської сільської територіальної громади, сільської ради та її виконавчого комітету , Октябрську сільську раду перейменовано у Шахівську сільську раду.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, датою припинення юридичної особи - Новодонецької сільської ради (ЄДРПОУ 04343180) є 14.01.2016 року.

Згідно норм ЦПК України, позивачі мають права, передбачені ст.ст.43, 49 ЦПК України.

Відповідно до ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у справі співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст.51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Враховуючи наведене, суд вважає, що клопотання представника позивача про заміну первісного відповідача належним відповідачем підлягає задоволенню.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд вважає, що підготовче засідання необхідно відкласти виходячи з такого.

Відповідно до п.12 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення.

З матеріалів справи вбачається, що 04.06.2020 року Шахівською сільською радою, як відповідачем у справі поданий відзив на позовну заяву, відповідно до якого відповідач просить відмовити у позові.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача пояснила, що вона відзив не отримала, але ознайомилась з матеріалами справи 15.06.2020 року до початку підготовчого засідання.

Відповідно до п.12 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи наведене, вважаю, що з метою дотримання прав позивача, підготовче засідання необхідно відкласти та встановити позивачу строк для надання відповіді на відзив терміном 10 днів починаючи з дня ознайомлення представником позивача з відзивом, що міститься в матеріалах справи, а саме з 15.06.2020 року.

Крім того, керуючись вимогами ч.7 ст.81 ЦПК України, якими передбачено право суду збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, суд вважає за необхідне витребувати певну інформацію, яка має значення для повного та об`єктивного розгляду справи.

Враховуючи наведене, з метою з`ясування обставин справи, які мають суттєве значення для правильного вирішення справи, суд вважає, що необхідно витребувати певну інформацію, а саме:

1) у приватного нотаріуса Добропільського районного нотаріального округу Молодняк О.В.:

- копію спадкової справи №46/2020 від 21.04.2020 року щодо спадкодавця ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- витяг зі Спадкового реєстру спадкових справ, стосовно спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- витяг зі Спадкового реєстру заповітів, стосовно наявності заповіту від імені спадкодавця ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

2) з Криворізької сільської ради Добропільського району Донецької області інформацію про те, чи була зареєстрована на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на території Криворізької сільської ради та якщо так зазначити осіб, які з нею були зареєстровані на момент її смерті.

3) з Шахівської сільської ради Добропільського району Донецької області інформацію про те, чи була зареєстрована на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на території Шахівської сільської ради та якщо так зазначити осіб, які з нею були зареєстровані на момент її смерті.

Керуючись ст.ст. 51, 197, 198, 259 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

1. Клопотання представника позивача про заміну відповідача - задовольнити.

В рамках цивільної справи за позовом ОСОБА_3 до Новоторецької сільської ради Добропільського району Донецької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини , замінити первісного відповідача - Новоторецьку сільську раду Добропільського району Донецької області на належного - Шахівську сільську раду Добропільського району Донецької області (ЄДРПОУ 04343197, адреса: 85050, Донецька область, Добропільський район, с.Шахове, вул.М.Ф.Чернявського, 14 ).

2. Підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_3 до Шахівської сільської ради Добропільського району Донецької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини - відкласти на 30 червня 2020 року на 14:30 годин.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

3 . Встановити позивачу строк для надання відповіді на відзив, терміном 10 днів починаючи з 15.06.2020 року.

Відповідно до ч.4 ст.179 та ч.4 ст.180 ЦПК України, встановити відповідачу, Шахівській сільській раді Добропільського району Донецької області, строк для подання заперечення протягом 10 днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити позивачу та відповідачу, що до відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та заперечень з доданими до них документами повинні бути направлені до суду, а також іншим учасниками справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив або запереченнями.

4. Витребувати у приватного нотаріуса Добропільського районного нотаріального округу Молодняк О.В.:

- копію спадкової справи №46/2020 від 21.04.2020 року щодо спадкодавця ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- витяг зі Спадкового реєстру спадкових справ, стосовно спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- витяг зі Спадкового реєстру заповітів, стосовно наявності заповіту від імені спадкодавця ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

5. Витребувати з Криворізької сільської ради Добропільського району Донецької області інформацію про те, чи була зареєстрована на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на території Криворізької сільської ради та якщо так, зазначити осіб, які з нею були зареєстровані на момент її смерті.

6. Витребувати з Шахівської сільської ради Добропільського району Донецької області інформацію про те, чи була зареєстрована на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на території Шахівської сільської ради та якщо так зазначити осіб, які з нею були зареєстровані на момент її смерті.

7. Копію даної ухвали, відповідно до ст.190 ЦПК України, невідкладно надіслати учасникам справи до відома.

Копію даної ухвали направити посадовим особам та до органів місцевого самоврядування, вказаних в пунктах 4,5,6 ухвали, для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не оскаржується.

Суддя О.В.Здоровиця

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.06.2020
Оприлюднено19.06.2020
Номер документу89891433
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —227/1940/20

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Рішення від 13.11.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 21.05.2020

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні