Ухвала
від 16.06.2020 по справі 640/86/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 червня 2020 року м. Київ № 640/86/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірій Р.О., ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Вітес" до Першої Київської державної нотаріальної контори Генеральна прокуратура України про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

У січні 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю "Вітес" (далі - ТОВ "Вітес") звернулося до суду з адміністративним позовом, в якому просило:

- визнати протиправну бездіяльність Генеральної прокуратури України щодо не направлення постанови про зняття арешту майна від 28.02.2013 року до Першої київської державної нотаріальної контори;

- зобов`язати Генеральну прокуратуру України направити Постанову про зняття арешту майна від 28.02.2013 року до Першої київської державної нотаріальної контори.

- зобов`язати Першу київську державну нотаріальну контору, здійснити реєстрацію припинення обтяження у вигляді арешту майна, а саме нерухомого майна - нежитлову будівлю, літера "А", загальною площею 654.6 м2 за адресою: м. Київ. вул. Дніпровська Набережна. 2.

Ухвалою Окружного адміністративного суду від 28 січня 2020 року відмовлено у відкритті провадження у справі.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 травня 2020 апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Вітес" задоволено. Ухвалу Окружного адміністративного суду від 28 січня 2020 року скасовано. Справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Суд апеляційної інстанції вказав, що оскільки кримінальне провадження закрито і позивач позбавлений можливості захистити своє право шляхом звернення до суду зі скаргою на дії чи бездіяльність слідчого або прокурора у порядку передбаченому КПК України, цей спір має вирішуватись за правилами адміністративного судочинства.

11.06.2020 дану справу отримано Окружним адміністративним судом міста Києва.

12.06.2020 відповідно до витягу з протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду передано судді Арсірію Р.О.

Відповідно до п.п. 1, 3 та 6 ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, крім випадків подання адміністративного позову суб`єктом владних повноважень.

Згідно ст. 174 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 251 цього Кодексу.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Оскільки ухвалою суду від 28.01.2020 оригінал позовної заяви разом із усіма доданими до неї матеріалами було повернуто, у справі міститься лише копія адміністративного позову без додатків.

Таким чином, суд позбавлений можливості виконати обов`язок щодо направлення копій доданих до позовної заяви документів іншим учасникам справи.

Також необхідно надати суду платіжне доручення про сплату судового збору за 2 позовні вимоги немайнового характеру.

З огляду на вищезазначене, для приведення позову до вимог ст. 161 КАС України, необхідно надати до суду оригінал позовної заяви для суду, з усіма додатками та відповідними доказами, якими обґрунтовується позовна заява та копії позову та всіх додатків для направлення їх відповідачу та докази сплати судового збору.

Водночас, суд повідомляє, що з даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Генеральна прокуратура України (код ЄДР 00034051) змінила своє найменування/назву на Офіс Генерального прокурора (код ЄДР 00034051).

Враховуючи вищевикладене та у відповідності до Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява ТОВ "Вітес" підлягає залишенню без руху.

Для усунення виявлених судом недоліків позовної заяви позивачу необхідно надати до суду:

- оригінал позовної заяви для суду, з усіма додатками та відповідними доказами, якими обґрунтовується позовна заява та копії позову та всіх додатків для направлення їх відповідачу.

- документ про сплату судового збору.

Керуючись ст.ст. 160, 169, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву - залишити без руху.

Встановити позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Визначені недоліки позовної заяви позивачу усунути шляхом надання суду:

- оригінал позовної заяви для суду, з усіма додатками та відповідними доказами, якими обґрунтовується позовна заява та копії позову та всіх додатків для направлення їх відповідачу;

- документ про сплату судового збору.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно направити на адресу позивача.

Роз`яснити позивачу, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк. Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху оскарженню не підлягає.

Суддя Р.О. Арсірій

Дата ухвалення рішення16.06.2020
Оприлюднено22.06.2020
Номер документу89920630
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/86/20

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 03.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

Ухвала від 16.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

Постанова від 28.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Постанова від 28.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Карпушова Олена Віталіївна

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Карпушова Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні