Ухвала
від 17.06.2020 по справі 686/14935/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/14935/20

Провадження № 1-кс/686/7904/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2020 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні № 62020240000000185,

ВСТАНОВИЛА:

17.06.2020 року слідчий Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 за адресою АДРЕСА_1 , право власності зареєстровано за ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення, проектно-кошторисної документації (договорів підряду (субпідряду), довідок КБ-2, КБ-3, довідок про вартість виконаних робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості будівництва, договірних цін, актів приймання виконаних підрядних робіт, розрахунків загальновиробничих витрат до локального кошторису, підсумкових відомостей ресурсів до локального кошторису, підсумкових відомостей ресурсів (витрати по факту), накладних та ін. документів в яких містяться відомості про виконання капітального (поточного) ремонтів, інших робіт та надання послуг ГУ НП у Житомирській області від ТОВ «В.А.П» (код. 37755896), ФОП ОСОБА_5 , ТОВ «Водогін» ( код. 40220623), ПП «Будмонтаж» (код 30350695) в тому числі інформації, яка міститься на електронних носіях інформації та в чорнових записах за період з 2017 по 2020 рік.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує: «Територіальним Управлінням державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №6202024000000185 від 18.02.2020 за фактом розтрати та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ГУ НП в Житомирській області вчинене за попередньою змовою групою осіб, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, - ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно матеріалів наданих працівниками Житомирського управління ДВБ НП України, службові особи ГУНП в Житомирській області за попередньою змовою, діючи умисно з корисливих мотивів здійснили розтрату та заволодіння грошовими коштами, за результатами проведення державних закупівель протягом 2017-2020 років.

Разом з тим встановлено, що виконання робіт замовником яких було ГУ НП в Житомирській області (надання послуг) здійснювалось ТОВ «В.А.П» (код. 37755896) -капітальний ремонт адміністративної будівлі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за адресою: м. Житомир, Пушкінська, 16а (загальна вартість робіт згідно двох договорів складає 2,810 млн. грн.) та капітальний ремонт адміністративної будівлі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за адресою: м. Житомир, вул. Богдана Хмельницького, 44 (загальна вартість робіт згідно договору складає 1,394 млн. грн.), ФОП ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 ). - поточний ремонт адміністративної будівлі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 45 (загальна вартість робіт згідно двох договорів складає 199,6 тис. грн.) та ремонтних робіт обладнання Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за вищевказаною адресою (загальна вартість робіт згідно договору складає 404,1 тис. грн.), ТОВ «Водогін» ( код. 40220623) - капітальний ремонт теплопостачання будівлі №1 Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за адресою: м. Житомир, Старий бульвар, 5/37 (загальна вартість робіт згідно двох договорів складає 1,176 млн. грн.) та капітальний ремонт інженерних мереж будівлі №1 Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за вищевказаною адресою (загальна вартість робіт згідно договору складає 999 449 тис. грн.) та ПП «Будмонтаж» (код 30350695)- капітальний ремонт адміністративної будівлі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за адресою: м. Житомир, Пушкінська, 16 (загальна вартість робіт згідно договору складає 1,378 млн. грн.), капітальний ремонт адміністративної будівлі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, розміщеної за адресою: м. Житомир, Покровська,11А (загальна вартість робіт згідно договору складає 1,480 млн. грн.) та поточні ремонти адміністративних будівель Головного управління Національної поліції в Житомирській області (загальна вартість робіт за 14 договорами складає 1,216 млн. грн.).

Вказані роботи проводились частково (в кошторис вносились види робіт, які вже були виконані на момент укладення договору підряду та проведення вказаних робіт), а в деяких випадках взагалі не проводились, вартість матеріалів завищувалась у декілька разів.

На даний час виникла необхідність у відшуканні та вилученні речей та документів, які використовувались (використовуються або могли використовуватись) в ході вчинення кримінального правопорушення або у яких (на яких) міститься інформація про вчинення кримінального правопорушення, тобто які можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні.

Разом з тим до вчинення кримінального правопорушення причетний ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), який надавав ФОП ОСОБА_5 допомогу у фальсифікації документів щодо виконаних робіт під час поточного ремонту адміністративної будівлі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, та ремонтних робіт обладнання Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

На даний час виникла необхідність у відшуканні та вилученні речей та документів, які використовувались (використовуються або могли використовуватись) в ході вчинення кримінального правопорушення або у яких (на яких) міститься інформація про вчинення кримінального правопорушення, тобто які можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні.

Такі речі та документи можуть знаходиться за місцем проживання ОСОБА_4 за адресою АДРЕСА_1 , право власності зареєстровано за ОСОБА_4 .

У добровільному порядку чи шляхом витребування речей та документів або інших слідчих дій витребувати зазначені речі та документи неможливо, та призведе до їх знищення чи спотворення.»

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

Дослідивши додані до клопотання матеріали, заслухавши слідчого, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Частина 2 статті 237 КПК України вказує на те, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Дослідивши обставини, зазначені у клопотанні слідчий суддя вважає, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на обшук за місцем проживання ОСОБА_4 за адресою АДРЕСА_1 , право власності зареєстровано за ОСОБА_4 .

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищезазначені слідчим документи та речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому виникла необхідність у проведенні вказаного обшуку. Здобути інформацію, про яку зазначає слідчий в інший, менш обтяжливий спосіб неможливо, оскільки існує очевидний ризик приховування речей, засобів та предметів вчинення злочину.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , прокурорам групи прокурорів, які здійснюють нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні, а саме прокурорам відділу прокуратури Житомирської області ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 за адресою АДРЕСА_1 , право власності зареєстровано за ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення, проектно-кошторисної документації (договорів підряду (субпідряду), довідок КБ-2, КБ-3, довідок про вартість виконаних робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості будівництва, договірних цін, актів приймання виконаних підрядних робіт, розрахунків загальновиробничих витрат до локального кошторису, підсумкових відомостей ресурсів до локального кошторису, підсумкових відомостей ресурсів (витрати по факту), накладних та ін. документів в яких містяться відомості про виконання капітального (поточного) ремонтів, інших робіт та надання послуг ГУ НП у Житомирській області від ТОВ «В.А.П» (код. 37755896), ФОП ОСОБА_5 , ТОВ «Водогін» ( код. 40220623), ПП «Будмонтаж» (код 30350695) в тому числі інформації, яка міститься на електронних носіях інформації та в чорнових записах за період з 2017 по 2020 рік.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала діє до15.07.2020 року.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89962964
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні № 62020240000000185

Судовий реєстр по справі —686/14935/20

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні