Ухвала
від 23.06.2020 по справі 554/4374/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 23.06.2020 Справа № 554/4374/20

Провадження № 1-кс/554/8894/2020

У Х В А Л А

Іменем України

23 червня 2020 року м м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12020170000000109 від 23.03.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого, погоджене прокурором, про проведення обшуку, в якому просили надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні речових доказів, а саме дизельного палива, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах інших предметах (ємкостях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення дизельного палива; блокнотів із записами про маршрути, зберігання та збут дизельного палива, злочинних схем та карт з приводу крадіжок та збуту дизельного палива, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, мобільних телефонів та сім-карток, які використовувалися, до під час та після вчинення злочину, одягу та робочих рукавиць зі слідами дизельного палива, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та прохав його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, відшукання відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, приходжу до висновку про часткове задоволення клопотання.

Встановлено, що в провадженні СУ ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР № 12020170000000109 від 23.03.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що на території Полтавської області діє злочинна група, члени якої систематично вчиняють крадіжки паливно-мастильних матеріалів.

03.04.2020 року до УСР в Полтавській області ДСР НПУ надійшло доручення слідчого СУ ГУНП в Полтавській області за № 3361/115/24/05-2020 від 03.04.2020 року про необхідність проведення слідчо-оперативних заходів з метою розкриття вищевказаного тяжкого злочину.

З метою виконання доручення слідчого та розкриття злочину у ході проведення заходів у встановленому законом порядку надійшла відповідь з УСР в Полтавській області ДСР НПУ про те, що було отримано достатню інформацію, що до вказаних крадіжок на території м.Хорол та Хорольського району може бути причетна організована злочинна група, у складі:

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Хорол, Полтавської області, українця, громадянина України, ІПН НОМЕР_2 , паспорт громадянина України серія НОМЕР_3 , раніше судимого в 2011 році за ч.1 ст. 121 КК України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , який користується автомобілем марки BMW 525, д.н.з. НОМЕР_4 , в кузові чорного кольору.

- ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця м. Хорол, Полтавської області, українця, громадянина України, ІПН НОМЕР_5 , раніше судимого в 2019 році за ч. 1 ст. 309 КК України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 . який користується автомобілем марки УАЗ, в кузові зеленого кольору, д.н.з. НОМЕР_6 .

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Лісний Хлібичин, Коломийського району, Івано-Франківської області, українця, громадянина України, ІПН НОМЕР_7 , раніше не судимого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , який має у власності автомобіль марки «MERCEDES-BENZ VITO», в кузові червоного кольору, д.н.з. НОМЕР_1 , та автомобіль марки «MERCEDES-BENZ VITO 109 CDI», в кузові червоного кольору, д.н.з. НОМЕР_8 .

При цьому в ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що на території Полтавській області, на даний час, триває будівництво автомобільної дороги державного значення М 03 «Київ Харків Довжанський».

Будівельні роботи здійснює ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ЄДРПОУ 32851616. Охорону будівельної техніки та будматеріалів забезпечує ТзОВ «STAR SECURITY» ЄДРПОУ 41700921.

ОСОБА_6 , використовуючи свої зв`язки у злочинному світі та особисті морально-ділові якості, підшукує серед працівників охоронної фірми ТзОВ «STAR SECURITY» морально не стійких чи жадібних осіб та направляє до них ОСОБА_7 та ОСОБА_5 . Останні за допомогою погроз, шантажу та обіцянок грошової винагороди схиляють охоронників до злочинної співпраці.

В подальшому використовуючи мобільний зв`язок ОСОБА_6 отримує від охоронників інформацію про кількість дизельного палива в будівельній техніці (вантажівки, бульдозери, вантажні крани, екскаватори, та інша техніка що використовує дизельне паливо) ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та під час робочої зміни охоронників, яких вони схилили до співпраці ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_5 здійснюють крадіжки дизельного палива, з вищевказаної техніки.

Також було встановлено, що останні на протязі 2020 року, щодоби здійснюють крадіжки дизельного палива з тимчасових стоянок вище вказаної будівельної техніки, які розташовані поблизу с.Комишня, Миргородського району, Полтавської області та кафе «Мадрид» на відрізку автошляху Київ-Харків, поблизу м. Хорол, Полтавської області, загальним об`ємом до двох тисяч літрів, завдаючи збитку ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на суму близько 40 тисяч гривень за добу.

Після чого викрадене дизельне паливо останні за допомогою спеціально переобладнаних для перевезення автомобілів, а саме: УАЗ чи MERCEDES-BENZ, під керуванням ОСОБА_7 перевозять до гаража ОСОБА_6 , розташованого в гаражному кооперативі за адресою: АДРЕСА_4 , де зберігається, та в подальшому ОСОБА_6 реалізує викрадене ДП знайомим фермерам та підприємцям АДРЕСА_4 .

Після реалізації викраденого ОСОБА_6 отримані кошти розподіляє між ОСОБА_7 та ОСОБА_5 .

В результаті збору та аналізу інформації здобутої внаслідок добровільно наданих повідомлень від громадян, розвідувальних бесід з місцевими мешканцями, інформації з баз даних НП України, аналізу, враховуючи можливості УОТЗ ГУНП в Полтавській області, а також в результаті проведених оперативно-розшукових заходів встановлено, що до вищевказаних крадіжок дизельного палива може бути причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , який має у власності автомобіль марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 .

Згідно отриманої оперативної інформації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , можезберігати вавтомобілі,яким користується,а самев автомобілімарки «Mersedes-BenzVito»червоного кольоруд.н.з. НОМЕР_1 речові докази по даному кримінальному провадженні, а саме: дизельне паливо, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах інших предметах (ємкостях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення дизельного палива; блокноти із записами про маршрути, зберігання та збут дизельного палива, злочинні схеми та карти з приводу крадіжок та збуту дизельного палива, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільні телефони та сім-картки, які використовувалися, до під час та після вчинення злочину, одяг та робочі рукавиці зі слідами дизельного палива, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

Згідно відомостей зреєстраційної карткитранспортного засобуавтомобіль марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 належить ОСОБА_5 .

22.05.2020 року ухвалою Октябрського районного суду надано дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_5 .

Проте,на моментдії ухвалОктябрського районогосуму м.Полтава напроведення обшуківв місцяхзберігання татранспортах засобахза допомогоюякого вчиняютьсякрадіжки,а самев періодчасу діїухвали (з22.05.2020по 22.06.2020) ОСОБА_5 не здійснювавсвою злочиннудіяльність взв`язку зпогіршенням погоднихумов,(тривалізливи),але наданий моментз налагодженнямпогодних умов ОСОБА_5 продовжив вчиняти крадіжки паливно-мастильних матеріалів.

На підставі викладеного виникла необхідність у проведенні обшуку в автомобілі марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_5 .

Згідно ч.1 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Зважаючи на надані слідчим матеріали, пояснення та доводи, викладені в судовому засіданні, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речових доказів, вважаю необхідним надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На думку слідчого судді таке втручання в права особи відповідає завданням кримінального провадження, викладеного у положеннях ст.2 КПК України та є виправданим з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Водночас слідчий суддя відмовляє в задоволенні клопотань про обшук, які не містять відомостей про конкретні речі, документи, а також осіб, яких планується відшукати. У разі задоволення клопотань, що містять такі відомості, в ухвалах необхідно зазначати конкретні речі, документи, а також осіб, для виявлення яких надається дозвіл. У зв`язку з цим, слідчий суддя відмовляє у відшукуванні «грошових коштів, здобутих злочинним шляхом».

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати дозвіл в період з 23 червня 2020 року по 23 липня 2020 року на проведення обшуку в автомобілі марки «Mersedes-Benz Vito» червоного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення дизельного палива, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах інших предметах (ємкостях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення дизельного палива; блокнотів із записами про маршрути, зберігання та збут дизельного палива, злочинних схем та карт з приводу крадіжок та збуту дизельного палива, мобільних телефонівта сім-карток,належних ОСОБА_5 , одягу та робочих рукавиць зі слідами дизельного палива, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89974830
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/4374/20

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні