Ухвала
від 24.06.2020 по справі 926/479/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

24 червня 2020 року Справа № 926/479/20

Суддя Господарського суду Чернівецької області Байталюк В. Д., розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард

до відповідачів:

1. товариства з обмеженою відповідальністю Техно-Західна нафтова група

2. товариства з обмеженою відповідальністю Техно-Нафта плюс

про захист прав інтелектуальної власності та стягнення збитків в сумі 35998200,00 грн

Представники сторін не викликались.

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю Вог Кард , м. Луцьк, звернулось до Господарського суду Чернівецької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Техно-Західна нафтова група , Чернівецька область Глибоцький район с. Чагор, та товариства з обмеженою відповідальністю Техно-Нафта плюс , Чернівецька область Герцаївський район м. Герца, в якому просить суд:

1. зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю Техно-Західна нафтова група припинити порушення прав інтелектуальної власності товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард на знаки для товарів та послуг за свідоцтвами № 191164 (Sun Market), № 191167 (WOG з поєднанням зеленого і жовтого кольору), № 27216 (WOG) шляхом припинення використання даних знаків та схожих з ними знаків на вивісках та стелах автомобільних заправних станцій.

2. зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю Техно-Нафта плюс припинити порушення прав інтелектуальної власності товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард на знаки для товарів та послуг за свідоцтвами № 191164 (Sun Market), № 191167 (WOG з поєднанням зеленого і жовтого кольору), № 27216 (WOG) шляхом припинення використання даних знаків та схожих з ними знаків на вивісках та стелах автомобільних заправних станцій.

3. стягнути солідарно з товариства з обмеженою відповідальністю Техно-Західна нафтова група та товариства з обмеженою відповідальністю Техно-Нафта плюс на користь товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард 35998200,00 грн збитків у виді упущеної вигоди та судовий збір.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02.03.2020 позовну заяву передано на розгляд судді Байталюку В. Д.

Ухвалою суду від 23.03.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 14.04.2020 о 10:20.

Ухвалою суду від 14.04.2020 відкладено підготовче засідання на 29.04.2020.

Ухвалою суду від 29.04.2020 відкладено підготовче засідання на 20.05.2020.

Ухвалою суду від 20.05.2020 продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів та відкладено підготовче засідання на 11.06.2020 за клопотаннями відповідачів.

Ухвалою суду від 20.05.2020 відкладено підготовче засідання на 02.07.2020.

23.06.2020 від товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Вказана заява надійшла на електронну поштову адресу Господарського суду Чернівецької області та у відповідності до частини восьмої статті 42 Господарського процесуального кодексу України скріплена електронним цифровим підписом представника позивача.

З приводу поданої заяви суд зазначає наступне.

Згідно з частинами першою-третьою статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Як встановлено частиною четвертою статті 197 Господарського процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (частина одинадцята статті 197 Господарського процесуального кодексу України).

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ цього Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису(або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

За визначенням пункту 2 розділу ІІ Порядку система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Як встановлено пунктами 2-8 розділу ІІІ цього Порядку, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

В заяві учасник справи обов`язково вказує: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцзв`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua); номер телефону для зв`язку із судом; відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Заява учасника про участь у учасника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в день її надходження до суду підлягає реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду та передається відповідному головуючому судді. У свою чергу, головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це секретаря судового засідання.

Секретар судового засідання інформує учасника справи засобами телефонного зв`язку(електронної пошти), вказаними в заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У матеріалах справи наявні відомості, що представник позивача зареєстрований в системі відеоконференцзв`язку ЕasyСon з використанням електронного підпису за адресою електронної пошти, а також має технічні засоби відповідно до Порядку.

Беручи до уваги, що наразі Державною судовою адміністрацією України затверджено Порядок, суд вважає, що відсутні перешкоди для проведення відеоконференції за участю представника товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард поза межами приміщення суду.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про задоволення заяви позивача про участь у судовому засіданні, призначеному на 02.07.2020 о 11:00 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Поряд з цим, слід роз`яснити позивачу, що з огляду на необхідність ідентифікувати особу, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, такий учасник справи повинен завчасно надати до суду скріплені електронним цифровим підписом скановані копії документів, що посвідчують особу (паспорту, тощо), а під час судового засідання - пред`явити їх оригінали на вимогу суду на відео.

Керуючись статтями 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Заяву товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард про участь у судовому засіданні, призначеному на 02.07.2020 о 11:00 год., по справі № 926/479/20 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

2. Призначити розгляд справи № 926/479/20 в судовому засіданні 02.07.2020 о 11:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за участю представника товариства з обмеженою відповідальністю Вог Кард .

3. Ухвала набирає законної сили після її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В. Байталюк

Дата ухвалення рішення24.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу89998978
СудочинствоГосподарське
Сутьзахист прав інтелектуальної власності та стягнення збитків в сумі 35998200,00 грн

Судовий реєстр по справі —926/479/20

Судовий наказ від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Судовий наказ від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Судовий наказ від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Рішення від 07.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 24.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 11.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 03.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні