Рішення
від 23.06.2020 по справі 200/428/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 червня 2020 р. Справа№200/428/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Абдукадирової К.Е., при секретарі судового засідання Гаврик М.М.,

від представників сторін:

від позивача - Золотухін Р.М., за ордером,

від відповідача - Тоцька Г.В., за довір.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження адміністративну справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК СХІДЕНЕРГО" (код ЄДРПОУ: 31831942, місцезнаходження: 85612, Донецька область, м. Курахове, вул. Енергетиків, 34)

до Офісу великих платників податків Державної податкової служби (код в ЄДРПОУ: 43141471, місцезнаходження: 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11г)

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,-

УСТАНОВИВ:

У січні 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду подана позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК СХІДЕНЕРГО (далі - позивач, Платник податків, Товариство) до Офісу великих платників податків Державної податкової служби (далі-податковий орган), в якій позивач просив скасувати податкові повідомлення-рішення Офісу великих платників податків Державної податкової служби від 04 жовтня 2019 року № 0003244613 та № 0007874613.

Ухвалою суду від 14 січня 2020 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК СХІДЕНЕРГО до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень - рішень - залишено без руху.

Встановлено позивачу строк 10 днів з дня отримання ухвали для усунення недоліків шляхом належного оформлення позовної заяви відповідно до норм Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, надання (надіслання) суду оригіналу документу, що підтверджує сплату судового збору у сумі 19 210,00 гривень.

27 січня 2020 року, у зв`язку з усуненням позивачем недоліків позовної заяви судом прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження в адміністративній справі № 200/428/20-а. Призначено підготовче засідання на 11 лютого 2020 року.

11 лютого 2020 року відкладено підготовче засідання по справі на 11 березня 2020 року та в подальшому на 30 березня 2020 року.

30 березня 2020 року продовжено строк підготовчого провадження в адміністративній справі № 200/428/20-а на тридцять днів та підготовче засідання відкладено на 27 квітня 2020 року, 25 травня 2020 року та на 23 червня 2020 року. В цей же день закрито підготовче провадження та вирішено перейти до розгляду справи по суті.

Позові вимоги обґрунтовані тим, що перелічені в Акті перевірки ненадані документи (журнали в`їзду-виїзду на через КПП Платника податків, тощо), не є первинними, що зумовлює відсутність у платника податків обов`язку їх надання. Зазначає, що податковий орган, в порушення статті 85 ПК України, не склав акт про ненадання документів.

Платником податків до перевірки надавались річні довіреності оформлені на комірників та завідуючих складами. Окрім цього для отримання товарно-матеріальних цінностей з працівниками укладено договори про повну матеріальну відповідальність, виписано наряди на отримання товарно-матеріальних цінностей. У той же час, Позивач наголошує, що в розумінні Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні вказані документи не створюють наслідків в податковому обліку, що робить необов`язковість їх надання до перевірки, рівно як і формування висновків про нібито нереальність господарських операцій через ненадання цих документів.

Зазначає, що в Акті перевірки податковий орган обґрунтовує свої висновки тим, що господарські операції фактично контрагентами платника податків чи суб`єктами господарювання, які знаходились у взаємовідносинах з контрагентами платника податків, взагалі не надавались, натомість позивач формував податковий кредит та витрати за нереальними господарськими операціями. На підтвердження цього висновку, податковий орган в Акті перевірки наводить безліч інформації щодо господарської діяльності контрагентів платника податків чи суб`єктів господарювання, які знаходяться у взаємовідносинах з контрагентами платника податків, укладених між ними договорів та порядку їх виконання, дотримання вказаними суб`єктами господарювання правил податкової дисципліни.

Позивач вважає, що податковий орган за рахунок викладення таких висновків в Акті перевірки порушив принцип індивідуальної відповідальності .

Податковий орган не врахував, що застосування заходів відповідальності - це застосування до винної особи примусових заходів за вчинене нею правопорушення. Податковий орган не прийняв до уваги, що ним проведено перевірку саме позивача, натомість в Акті перевірки він досліджує виключно порядок здійснення господарської діяльності, наявність трудових та технічних ресурсів, дотримання податкової та трудової дисципліни контрагентами позивача та суб`єктами господарювання, які знаходились у взаємовідносинах з контрагентами позивача, а висновки робить відносно позивача та формулює їх так, що нібито саме позивач порушив вимоги податкового законодавства. Наголошує, що висновки ґрунтуються лише на даних актів перевірок щодо спірних контрагентів, а також їх контрагентів по ланцюгу постачання, а не на аналізі суті та наслідків господарських операцій, які мали місце у перевіряємому періоді, що, в свою чергу, не є безумовною підставою для висновків про відсутність фактичного виконання спірних договорів за умови наявності первинних документів, які спростовують такі доводи. У той же час, Позивач не може нести відповідальність за дії/бездіяльність своїх контрагентів, чи суб`єктів господарювання, які знаходяться у відносинах з його контрагентами, при відсутності власної вини, інакше порушуються основні конституційні засади: дотримання принципу справедливості як елемента верховенства права (ст. 8 Конституції України), індивідуалізації відповідальності (ст. 61 Конституції України), забезпечення доведеності вини (ст. 129 Конституції України).

Наведена позиція підтверджена і практикою Європейського суду з прав людини, в Остаточному рішенні Європейського суду з прав людини від 14.10.2010 року у справі Щокін проти України (національними органами не було дотримано вимоги законодавства щодо застосування підходу, який був би найбільш сприятливим для заявника - платника податку), рішенні Європейського суду з прав людини у справі Інтерсплав проти України заява № 803/02 (у разі наявності у державних органів інформації про зловживання в системі оподаткування конкретною компанією, вони повинні застосовувати відповідні заходи саме до цього суб`єкта, а не розповсюджувати негативні наслідки на інших осіб при відсутності зловживання з їх боку), рішенні Європейського суду з прав людини у справі Булвес АД проти Болгарії від 22.01.2009 р. ( якщо одержувач товарів, що поставляються, є особою зі статусом платника податків, яка не знала і не могла знати про те, що операція, яка розглядається, пов`язана з шахрайством зі сторони продавця, компанія-заявник не повинна нести відповідальність за наслідки невиконання постачальником його обов`язків щодо своєчасного декларування ПДВ і, як наслідок, сплачувати ПДВ повторно разом із пенею), Рішення Європейського суду з прав людини у справі ВАТ Нефтяная компания ЮКОС проти РФ, заява №14092/04 (перша і сама важлива вимога статті 1 Протоколу № 2 до Конвенції полягає в тому, що будь-яке втручання публічної влади в безперешкодне користування власністю повинне бути законним, тобто втручання має відповідати національному законодавству і бути достатньо зрозумілим, щоб дозволити заявнику передбачати наслідки своїх дій), рішення Європейського Суду у справі Ї Сколло проти Італії (Skollo v Italy) A no. 315-C від 28.09.2005 (Європейський суд зазначив, що погоджується на здійснення контролю за правом власності за умови, що відповідний контроль має під собою Ї розумні підстави), які не дозволяють поставити публічний інтерес (наповнення бюджету) вище приватного (свобода господарської діяльності та захист права власності).

З огляду на наведене, позивач вважає висновки Акту перевірки такими, що не можуть слугувати підставою для винесення податкових повідомлень-рішень. А відтак, спірні податкові повідомлення - рішення підлягають скасуванню. Просив задовольнити позовні вимоги.

Відповідач проти позовних вимог заперечив надав суду відзив на позовну заяву в якому зазначив про те, що податковий орган діяв виключно в межах власних повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією України та Податковим кодексом України. Вказує, що спірні податкові повідомлення - рішення прийняті податковим органом правомірно, а тому відсутні підстави для задоволення адміністративного позову.

Представник позивача у судовому засіданні підтримав позовні вимоги, в обґрунтування чого надав пояснення аналогічні тим, що викладені у позові та інших заявам по суті справи.

Представники відповідача в судовому засіданні заперечувала проти задоволення позову з підстав, що викладені у відзиві на позовну заяву.

Заслухавши пояснення представників сторін, розглянувши подані сторонами заяви по суті справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується вимоги та заперечення, дослідивши докази, суд установив наступне.

ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО у 2015 -2016 роках був зареєстрований у м. Донецьк, Донецької області, яке відповідно до п. 14 Розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.12.2015р. № 1275-р Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України віднесено до переліку населених пунктів Донецької області, на території яких здійснювалася антитерористична операція.

З метою забезпечення належного виконання зобов`язань, у т. ч. із сплати податків, реєстрації податкових накладних позивач у липні 2015р. здійснив перереєстрацію до м. Курахове, яке знаходиться на території, що контролюється органами української влади. Слід зазначити, що м. Курахове відповідно до п. 9 Розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 р. № 1275-р Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України віднесено до переліку населених пунктів Донецької області, на території яких здійснюється антитерористична операція.

У той же час, 13.03.2017 р. за місцезнаходженням адміністративних і виробничих потужностей Позивача у м. Зугрес (Зуївська ТЕС) надійшли документи, які свідчать про незаконне блокування господарської діяльності. Посадовим особам Товариства було висунуто вимогу, яка підписана невідомою нам особою, про проведення інвентаризації всього майна.

15.03.2017 р. позивачем подано до правоохоронних органів заяву про вчинення кримінального правопорушення, в якій детально викладені обставини та події, що сталися.

На підставі поданої заяви, Головним управлінням Національної поліції у м. Києві 18.03.2017 р. відкрито кримінальне провадження № 12017100000000159 за ч. 3 ст. 20 Кримінального кодексу України.

17.03.2017р. Товариством подано до Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби заяву щодо позбавлення можливості забезпечувати виконання податкових зобов`язань з 13.03.2017 р.

01.06.2017р. позивач звернувся до Торгово-промислової палати України із заявою про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) за податковими зобов`язаннями (обов`язками).

З огляду на наведене з 13.03.2017 р. позивачем втрачено контроль за діяльністю ВП Зуївська ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО через його захоплення третіми особами. Це зумовило відсутність доступу до документації (кадрової, первинної, технічної, договірної, податкової, архівної, тощо), комп`ютерних баз та систем даних.

Як вбачається з матеріалів справи, в період з 22 липня 2019 року по 23 серпня 2019 року Офісом великих платників податків Державної фіскальної служби, проведено документальну позапланову виїзну перевірку ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО , з питання дотримання вимог податкового законодавства України при взаємовідносинах із підприємствами за окремі періоди 2015, 2016, 2017, 2018 років.

За результатами перевірки податковим органом складено акт від 06 вересня 2019 року № 103/28-10-46-13/31831942 Про результати документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ "ДТЕК Східенерго" (код за ЄДРПОУ 31831942) з питань дотримання вимог податкового законодавства України при взаємовідносинах із підприємствами за окремі періоди 2015, 2016, 2017, 2018 років , який отримано платником податків 17 вересня 2019 року (а.с. 1-242, т.2).

Відповідно до висновків Акту перевірки встановлено порушення:

1. п.п.134.1.1 п.134.1 статті 134 Податкового Кодексу України, статей 1, 3, 9, 11, 12 Закону України від 16.07.1999 № 996-ХІV Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні , зі змінами та доповненнями; п.5 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 15 Дохід , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.1999 №290, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.1999 за №860/4153, п.5 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 11 Зобов`язання , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.01.2000 № 20, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.02.2000 за № 85/4306, п.1, 2 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 №88, зі змінами та доповненнями; розділу І Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов`язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України, що із урахуванням положень п.137.4 статті 137 Податкового кодексу України, що призвело до:

- завищення від`ємного значення об`єкту оподаткування:

за 2015 рік - завищення від`ємного значення об`єкту оподаткування на суму 196 420,00 грн., що з урахуванням п. 137.4 статті 137 Податкового кодексу України призвело до завищення від`ємного значення об`єкту оподаткування та податку на прибуток у наступних податкових періодах:

- 1 квартал 2016 року завищення від`ємного значення об`єкту оподаткування на суму - 4 254 904,94 грн.,

- півріччя 2016 року завищення від`ємного значення об`єкту оподаткування на суму 5 338 301,84 грн.;

- три квартали 2016 року: завищення від`ємного значення об`єкту оподаткування на суму 6 090 275,84 грн.

- заниження податку на прибуток на суму 2 138 401,48 грн., у т.ч.:

- 2016 року у сумі 1 372 849,12 грн.;

- 1 квартал 2017 року у сумі 22 910,50 грн.;

- півріччя 2017 року у сумі 235 589,52 грн.;

- три квартали 2017 року у сумі 300 875,68 грн.;

- 2017 рік на суму 351 848,76 грн.;

- півріччя 2018 року 424 315,31 грн.

2. п. 44.1 ст. 44, п.198.1, п. 198.3, п.198.6 ст.198 з урахуванням п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України (що діяли на момент здійснення господарських операцій), Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 13), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 14.10.2014 за № 1267/26044, що призвело до:

- заниження податку на додану вартість на загальну суму - 954 810,15 грн., у т.ч. за наступні звітні періоди: Квітень 2017-63 400,00 грн.; Липень 2016- 14 000,00 грн.; Липень 2016 - 14 000,00 грн.; Серпень 2016 - 42 000,00 грн.; Вересень 2016 - 28 000,00 грн.; Листопад 2016 - 28 000,00 грн.; Грудень 2016 - 28 000,00 грн.; Лютий 2017 - 14 000,00 грн.; Серпень 2018 - 35 235,00 грн.; Вересень 2018 - 71 280,00 грн.; Серпень 2018 - 33 333,33 грн.; Травень 2018 - 8 317,05 грн.; Травень 2016 - 15 201,71 грн.; Липень 2016 - 2 020,85 грн.; Серпень 2016 - 33 333,33 грн.; Вересень 2016 19 015,56 грн.; Вересень 2016 6 462,80 грн.; Липень 2017 - 3 528,00 грн.; Вересень 2017 2 396,00 грн.; Червень 2017 - 50,00 грн.; Березень 2018 23 124,00 грн.; Грудень 2017 - 989,08 грн.; Березень 2018 - 795,08 грн.; Травень 2017 - 3100,00 грн.; Жовтень 2017 45 634,97 грн.; Липень 2016 - 8 086,60 грн.; Серпень 2016 - 5 686,00 грн.; Липень 2016 - 4 465,60 грн.; Серпень 2016 - 839,93 грн.; Вересень 2016 - 15 232,27 грн.; Липень 2016 - 840,00 грн.; Листопад 2016 - 270,00 грн.; Жовтень 2016 34 580,00 грн.; Листопад 2016 31 196,00 грн.; Лютий 2017 - 15 066,00 грн.; Червень 2017 - 52 000,00 грн.; Липень 2017 - 144 925,00 грн.; Вересень 2016 10 257,00 грн.; Листопад 2016 3828,00 грн.; Лютий 2017 - 96,00 грн.; Березень 2017 4 248,00 грн.; Березень 2017 2 124,00 грн.; Вересень 2017 5 541,67 грн.; Вересень 2017 6 956,67 грн.; Жовтень 2017 1 833,34 грн.; Жовтень 2017 483,33 грн.; Травень 2017 - 7 166,68 грн.; Травень 2017 - 2 560,01 грн.; Травень 2016 - 7 293,09 грн.; Липень 2016 - 2 336,00 грн.; Вересень 2016 - 1 639,85 грн.; Серпень 2016 - 3 940,80 грн.; Вересень 2016 - 22 218,16 грн.; Жовтень 2016 - 144,00 грн.; Жовтень 2016 - 10 158,44 грн.; Листопад 2016 - 2 459,00 грн.; Листопад 2016 - 4 242,90 грн.; Лютий 2018 - 4 895,29 грн.; Березень 2018 - 1 983,76 грн.;

- завищення від`ємного значення між сумою податкового зобов`язання та сумою податкового кредиту поточного звітного періоду на суму 990 703,42 грн., у тому числі за наступні періоди:

Червень 2016 - 28 000,00 грн.;

Липень 2018 - 25 200,00 грн.;

Липень 2018 - 227 835,88 грн.;

Січень 2016 - 635 590,63 грн.;

Січень 2018 - 5 584,00 грн.;

Вересень 2015 32 736,80 грн.;

Червень 2016 - 22 362,16 грн.;

січень 2017 - 13 393,95 грн.;

- що в свою чергу призвело до заниження податку на додану вартість у наступних податкових періодах:

Липень 2016 - 50 362,16 грн.;

Лютий 2017 - 13 393,95 грн.;

Серпень 2018 - 253 035,88 грн.;

Лютий 2016 - 635 590,63 грн.;

Жовтень 2015 32 736,80 грн.;

Лютий 2018 - 5 584,00 грн.

Наведені висновки зроблено податковим органом на підставі дослідження питання дотримання Платником податків вимог податкового законодавства України при взаємовідносинах із підприємствами: ТОВ "ОБ`ЄДНАННЯ "ВЕК" (32091916) за період з 01.06.2018р. по 30.06.2018р.; ТОВ "ДОНБАСТЕПЛОІЗОЛ" (37967418) за період з 01.06.2018р. по 30.06.2018р.; ТОВ КОМПАНІЯ АІР (34304312) за період з 01.04.2017р. по 30.04.2017р.; ТОВ "САРДОНЕКС" (40664783) за період з 01.10.2016р. по 30.11.2016р. та з 01.01.2017р. по 31.01.2017р.; ТОВ "АЛЬЯНС ОПТ-ТРЕЙД" (39660540) за період з 01.09.2015р. по 30.09.2015р., з 01.03.2016р. по 30.11.2016р.; ТОВ Желдорснаб (35476950) за період з 01.04.2016р. по 30.04.2016р., з 01.06.2016р. по 30.06.2016р., з 01.02.2017р. по 31.03.2017р., з 01.10.2017р. по 31.10.2017р., з 01.12.2017р. по 31.12.2017р.; ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ (32757181) за період з 01.05.2016р. по 31.05.2016р.; ТОВ КМ Груп (38894519) за період з 01.10.2016р. по 30.11.2016р.; ТОВ "ТОРГОВИЙ БУДИНОК "ХАРКІВМАШ" (37876085) за період з 01.04.2016р. по 30.04.2016р., з 01.08.2016р. по 30.11.2016р.; з ТОВ "ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК" (36559105) за період з 01.03.2016р. по 31.03.2016р., з 01.05.2016р. по 31.07.2016р., з 01.10.2016р. по 31.10.2016р.; з ПП "ЕНЕРГОДАРРЕМБУД" (33561792) за період з 01.07.2017р. по 31.07.2017р.; з ТОВ "Алкар Плюс" (40155984) за період з 01.06.2016р. по 30.09.2016р., з 01.11.2016р. по 31.12.2016р., ТОВ "Машинобудівельна компанія ГОРМАК" (38164000) за період з 01.03.2017р. по 31.03.2017р.; з ТОВ "ПО-АЗОВПРОММАШ" (37885313) за період з 01.12.2016р. по 31.12.2016р.; з ТОВ "СХІДНА КОМПАНІЯ" (32724397) за період з 01.01.2016р. по 31.01.2016р.; з ТОВ "НВП "УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (36374863) за період з 01.07.2017р. по 30.09.2017р.; з ПП ЄВРОБУДСЕРВІС (30416389) за період з 01.12.2016р. по 31.12.2016р., з 01.01.2017р. по 31.01.2017р.; з ТОВ "ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН" (30923107) за період з 01.11.2017р. по 31.12.2017р.

04 жовтня 2019 року Офісом великих платників податків ДПС, винесені спірні податкові повідомлення-рішення № 0003244613 та № 0007874613 (а.с. 39-42, т.1).

Вказані податкові повідомлення-рішення отримано платником податків 10 жовтня 2019 року.

Судом також досліджені первинні документи щодо взаємовідносин позивача з контрагентами.

1. Щодо взаємовідносин з ТОВ ПО - Азовпроммаш (Код За Єдрпоу 37885313) за період з 01.12.2016р. по 31.12.2016р.

Платником податків з ТОВ ПО - АЗОВПРОММАШ укладено договір поставки № 2237-ВЭ-КуТЭС від 25.11.2016 р., відповідно до якого продавець зобов`язується поставити у власність покупця продукцію/обладнання виробничо-технічного призначення.

Вартість ТМЦ, які поставлено за період, що перевірявся, складає 317000,00 грн. без ПДВ, 63400,00ПДВ, всього 380400,00 грн.

Виконання умов вищевказаного Договору за період, що перевіряється, підтверджується належним чином оформленими первинними (та іншими) документами, а саме: податковими накладними, видатковими накладними, платіжними дорученнями (розрахунки проведені у повному обсязі).

До перевірки надано документальне оформлення операції у вигляді прибуткових ордерів; видаткових накладних; товарно-транспортних накладних; платіжних доручень, рахунків на оплату; паспортів якості; договорів (від 25.11.2016 року № 2237-ВЭ-КуТЭС).

Предметом договору відповідно до специфікацій - є постачання кінцевий охолоджувач газу.

На операцію постачання сторонами договору оформлено:

Податкову накладну № 2 від 06.12.2016.

Контрагентом оформлено видаткову накладну № 13 від 06.12.2016.

Перевезення підтверджене товарно-транспортною накладною 06.12.2016 №ТТН1/12.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Позивачем оформлено прибутковий ордер та документи, які підтверджують використання ТМЦ в господарській діяльності.

Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі згідно платіжних доручень: від 08.12.2016 № 2116717228 на суму 190200,0 грн., від 27.12.2016 № 2116743281 на суму 190200,0 грн.

Відповідно до умов договору постачальник надав позивачу оформлений паспорт якості на товар охладитель газа концевой 3.340.229-01/3.340.151 ПС .

2. Щодо взаємовідносин з ТОВ АЛКАР ПЛЮС (код за ЄДРПОУ 40155984) за період з 01.06.2016 по 30.09.2016, з 01.11.2016 по 31.12.2016.

Платником податків з ТОВ АЛКАР ПЛЮС укладено договір поставки № 1083-ВЭ від 16.05.2016р. Відповідно до умов договору (п. 1.1.) постачальник зобов`язується поставити покупцю товар, зазначений в специфікації, а покупець - прийняти і оплатити такий товар, код ДК 016-2010: 23.52.1 Вапно негашене, гашене та гідравлічне (далі - Товар ), 2016 року виготовлення, в кількості, асортименті та за ціною згідно зі специфікацією.

За п. 4.1.1. Договору 100 % вартості Товару (партії Товару), що становить 1 958 400,00 грн. (один мільйон дев`ятсот п`ятдесят вісім тисяч чотириста гривень, 00 коп.), у тому числі ПДВ 326 400,00 грн. грн. (триста двадцять шість тисяч чотириста гривень, 00 коп.), здійснюється у формі передоплати, на підставі рахунку, виставленого до оплати постачальником протягом 10 календарних днів з укладення Сторонами відповідної двосторонньої письмової угоди-замовлення про поставку Товару по формі, погодженій сторонами у додатку № 1 до Договору.

Відповідно до п. 5.1. Строк поставки Товару: протягом 10 календарних днів з дати здійснення покупцем передоплати за Товар.

За п. 5.2., 5.3. Договору Поставка Товару буде виконуватися на умовах DDP згідно з Правилами ІНКОТЕРМС у редакції 2010 р. Автомобільним транспортом у місце призначення поставки Товару: DDP ("ИНКОТЕРМС-2010"), ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ ЗУЇВСЬКА ТЕПЛОВА ЕЛЕКТРИЧНА СТАНЦІЯ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ДТЕК СХІДЕНЕРГО , 86783 м. Зугрес, Донецької обл., вул. 60 років Жовтня, 100.

На операцію постачання сторонами договору оформлено: податкові накладні № 2 від 02.09.2016, № 1 від 07.06.2016, № 1 від 02.08.2016, № 21 від 26.07.2016, № 14 від 18.08.2016, № 9 від 27.06.2016, № 8 від 12.08.2016, № 5 від 13.09.2016, № 3 від 13.06.2016, видаткові накладні, оприбуткування підтверджено прибутковим ордером, постачання підтверджено товарно-транспортними накладними.

Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі згідно наступних платіжних доручень: від 09.06.2016 № 2116532288 на суму 84 000,0 грн., від 23.06.2016 № 2116543430 на суму 84 000,0 грн., від 14.07.2016 № 2116560852 на суму 84 000,0 грн., від 29.07.2016 № 2116576066 на суму 84 000,0 грн., від 11.08.2016 № 2116588241 на суму 84 000,0 грн., від 12.08.2016 № 2116589394 на суму 84 000,0 грн., від 18.08.2016 № 2116594313 на суму 84 000,0 грн., від 08.09.2016 № 2116617701 на суму 84 000,0 грн., від 29.09.2016 № 2116640369 на суму 84 000,0 грн., від 10.11.2016 № 2116685214 на суму 84 000,0 грн., від 24.11.2016 № 2116699560 на суму 84 000,0 грн., від 08.12.2016 № 2116717405 на суму 84 000,0 грн., від 21.12.2016 № 2116731038 на суму 84 000,0 грн.

Виробником товару, який постачався - є ТОВ АЛКАР ПЛЮС .

3. Щодо взаємовідносин з ТОВ ДОНБАСТЕПЛОІЗОЛ (код за ЄДРПОУ 37967418) за період з 01.06.2018р. по 30.06.2018р.

Платником податків із ТОВ ДОНБАСТЕПЛОІЗОЛ укладено договір поставки № 4399-ВЄ-КуТЕС від 22.05.2018 р. Відповідно до умов договору постачальник зобов`язується поставити покупцю товар, зазначений в специфікації, а ПОКУПЕЦЬ - прийняти і оплатити такий товар, код згідно УКТ ЗЕД: 6811 (далі - Товар ), 2017-2018 року виготовлення, в кількості, комплектності, асортименті та за ціною згідно зі специфікацією. За п. 1.3. Договору вантажоодержувач (-чі) Товару:

- ДТЕК КУРАХІВСЬКА ТЕС, 85612, м. Курахове Донецкої обл., вул. Енергетиків, 34;

- ДТЕК ЛУГАНСЬКА ТЕС, 91482, м. Щастя Луганскої обл. вул., Гагаріна,1 О .

Відповідно до п. 1.4. Договору сторонами погоджено, що постачальник гарантує, що Товар належить йому на праві власності, не перебуває під забороною відчуження, не є предметом застави та іншим засобом забезпечення виконання зобов`язань перед будь- якими фізичними або юридичними особами, державними органами і державою, а також не є предметом будь-якого іншого обтяження чи обмеження, передбаченого чинним в Україні законодавством.

Окрім цього договором (п. 2.1.) визначено, що постачальник гарантує якість товару. Відповідно до цього до перевірки надані паспорти якості продукції №9, №10 та №11 на товар суміш суха ГіЗо складені ТОВ Донбастеплоізол .

На операцію постачання сторонами договору оформлено: податкові накладні № 14 від 27.06.2018, № 13 від 27.06.2018, № 11 від 26.06.2018, № 15.06.2018.

Контрагентом оформлено видаткові накладні № 27 від 15.06.2018, № 31 від 26.06.2018, № 33 від 27.06.2018, № 34 від 27.06.2018, рахунки на оплату.

Перевезення підтверджене накладними НОВА ПОШТА, товарно-транспортними накладними, листами контрагента про направлення товару.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання, звітами про використання ТМЦ.

За п. 3.2. та 4, 1 договору сума Договору становить: 3 888 000,00 грн, (три мільйони вісімсот вісімдесят вісім тисяч грн. 00 коп., у тому числі ПДВ 648 000,00 грн. (шістсот сорок вісім тисяч грн. 00 коп.).

Розрахунки проводяться шляхом оплати ПОКУПЦЕМ поставленого ПОКУПЦЮ Товару на 60 (шістдесятий) календарний день з дати поставки відповідного Товару на підставі отриманого ПОКУПЦЕМ рахунку та за умови надання ПОСТАЧАЛЬНИКОМ належним чином оформленої податкової накладної, а також документів, передбачених розділом 5 цього Договору.

Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі згідно наступних платіжних доручень: від 26.06.2018 № 724228 на суму 7 776,0 грн., від 26.06.2018 № 724226 на суму 30 656,88 грн., від 26.06.2018 № 7244227 на суму 175 407,12 грн., від 26.06.2018 № 714126 на суму 140 520,0 грн., від 26.06.2018 № 714125 на суму 55 440,0 грн.

4. Щодо взаємовідносин з ТОВ ОБ`ЄДАННЯ ВЕК (код за ЄДРПОУ 32091916) за період з 01.06.2018р. по 30.06. 2018р.

Платником податків з ТОВ ОБ`ЄДАННЯ ВЕК укладено договір поставки від 12.04.2018 №4213-ВЭ-КуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, код согласно УКТ ВЭД(в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

Предмет постачання - Ізозтики в комплекті Р65, Решетка рельсошпальна Р65 ж/б КПП-5, Накладка 2Р65.

На операцію постачання сторонами договору оформлено: податкову накладну № 3 від 22.06.2018. Контрагентом оформлено видаткову накладну № 2 від 22.06.2018, рахунок на оплату. Перевезення підтверджене товарно-транспортною накладною. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковим ордером. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актом на списання.

За п. 5.1 договору: Общая сумма Договора составляет 1327,50 грн. в т.ч. НДС 221,25 грн. .

Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі згідно наступних платіжних доручень: від 30.08.18 № 2117256233 на суму 200 000,00 грн., від 26.07.18 № 2117225267 на суму 1 100 000,00 грн., від 26.07.18 № 2117225300 на суму 267 015,26 грн.

5. Щодо взаємовідносин з ПП ЄВРОБУДСЕРВІС (код за ЄДРПОУ 30416389) за період з 01.12.2016 по 31.01. 2017р.

Для виконання видів робіт за укладеним із платником податків договором, ПП " ЄВРОБУДСЕРВІС " має відповідні ліцензії Державної архітектурно-будівельної інспекції України на виконання робіт. Ліцензії є дійсними на дату укладання та виконання договору з позивачем.

Витягами з дозвільних реєстрів Державної архітектурно-будівельної інспекції України, підтверджується, що протягом всього спірного строку виконання спірних договорів у контрагентів в наявності були діючі ліцензії. А отже, органом ліцензування - Державною архітектурно-будівельною інспекцією України, який здійснює контроль за дотримання суб`єктами господарювання обов`язків, встановлених ліцензійними умовами, підтверджено, що ПП ЕНЕРГОБУДСЕРВІС відповідає організаційним, кадровим та технологічним вимогам ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури та будівництва об`єктів.

Тобто, Державною архітектурно-будівельною інспекцією України підтверджено, що ПП ЕНЕРГОБУДСЕРВІС має достатню кількість трудових та технічних ресурсів для здійснення зазначеного виду господарської діяльності (у іншому разі їх ліцензії було б анульовано).

У той же час, податковий орган не є органом ліцензування, адже не володіє належною кваліфікацію, а тому і не може визначити чи відповідають контрагенти Платника податків організаційним, кадровим та технологічним вимогам ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури та будівництва об`єктів, з метою встановлення яка саме кількість працівників та які технічні потужності необхідні контрагентам платника податків для виконання умов договорів.

6. Щодо взаємовідносин з ТОВ СХІДНА КОМПАНІЯ (код за ЄДРПОУ 32724397) за період з 01.01.2016 по 31.01. 2016 р.

В Акті перевірки, податковий орган перекручуючи інформацію об`єктивної дійсності зазначає, що неможна встановити реальність взаємовідносин платника податків із ТОВ Східна компанія через неможливість підтвердження постачання товару на СП КУРАХІВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО , при цьому донарахування робить по операціях постачання на СП ЗУЇВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО.

Позивачем із контрагентом укладено договір № 5-1-2015/016 від 11.09.2015 р. на виконання договору сторонами оформлено податкові накладні, акти приймання продукції, здійснено оплату послуг, що підтверджується платіжними дорученнями.

Платник податків звертає увагу на те, що рішенням Донецького окружного адміністративного суду у справі № 805/667/18-а визнано реальними та такими що відбулись господарські операції між ТОВ Східна компанія та ТОВ ДЖАПАРТС щодо постачання мазуту паливного у кількості 248,53 т. (саме про цю операцію постачання йдеться в Акті перевірки). Отримувачем товару по цих операціях було СП ЗУЇВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО.

При проведенні перевірки ТОВ Східна компанія з питання взаємовідносин у січні 2016 року, Податковим орган задоволено заперечення ТОВ Східна компанія з питання підтвердження реальності господарських операцій з постачання мазуту паливного у січні 2016 року від ТОВ Артрікс Трейд . Отримувачем товару по цих операціях було СП КУРАХІВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО.

На підтвердження вказаного, позивач до перевірки надав документи щодо господарських операцій постачання на СП ЗУЇВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО, до заперечень на акт перевірки надав рішення Донецького окружного адміністративного суду по справі № 805/667/18-а, заперечення та відповідь на заперечення щодо підтвердження господарських операцій постачання на СП КУРАХІВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО, укладений між ТОВ Східна компанія та ТОВ Артрікс Трейд контракт щодо передання нафтопродуктів та інвойси, Акт приймання-передачі від 05.01.2016 р., рахунок на оплату № 5, листи ТОВ Артрікс Трейд , довіреності ТОВ Артрікс Трейд , накладні та ГТД по цих операціях.

ТОВ Східна компанія отримано продукцію від ТОВ Артрікс Трейд - яка поставлена на СП КУРАХІВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО. ТОВ Артрікс Трейд отримано продукцію у ТОВ Мозирський НПЗ (Республіка Білорусь), що підтверджено відповідними документами. Податковий орган за рахунок погодження заперечень на акт перевірки 23.04.2018 № 40/28-10-47-08/32724397 підтвердило реальність таких господарських операцій.

ТОВ Східна компанія отримано продукцію від ТОВ Джапартс - яка поставлена на СП ЗУЇВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО. ТОВ ДЖАПАРТС отримано товар у ТОВ Інсайд - АСД , за укладеним з ТОВ ДТЕК СХІДНА КОМПАНІЯ договором від 11.11.2015 року, поставлено на СП ЗУЇВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО. Так ТОВ Східна компанія із ТОВ ДЖАПАРТС укладено договір постачання 11/11-2015 від 11.11.2015 р., згідно умов якого: Постачальник зобов`язується поставити у власність Покупця мазут паливний марки 100 (надалі - Товар) в асортименті, кількості, в строк, по ціні і з якісними характеристиками , узгодженими Сторонами в цьому Договорі і специфікаціях, які після їх підписання Сторонами і скріплення печатками Сторін будуть невід`ємними частинами цього договору . В Специфікаціях до Договору визначено, що після придбання ТОВ Східна компанія товару, ТОВ ДЖАПАРТС здійснює його постачання до СП Зуївська ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО , яке є вантажоодержувачем за цим договором. Предметом постачання - є мазут паливний марки 100. ТОВ ДЖАПАРТС надано ТОВ ДТЕК СХІДНА КОМПАНІЯ сертифікати якості на товар, що планувався до постачання та підтверджено виробника - ЗАТ Лисичанська нафтова інвестиційна компанія , яка входить до складу групи компаній ТНК-ВР Коммерс , що виконує функцію корпоративного центру міжнародної нафтової групи "ТНК-ВР" в Україні. ЗАТ Лисичанська нафтова інвестиційна компанія (на поточну дату ПрАТ Лисичанська нафтова інвестиційна компанія ) - це основний переробний актив міжнародного холдингу "ТНК-ВР" в Україні. Основними видами продукції підприємства - є неетильований автомобільний бензин марок А-80, А-92, А-95, А-98; дизельне паливо; зимове дизельне паливо; паливо для реактивних двигунів марки ТС-1; мазут паливневої марки М-100; поліпропілен; газ вуглеводневий зріджений паливний для загального споживання; сірка комовая; дорожні і покрівельні бітуми.

Постачання здійснювалось автомобільним транспортом за умовами DDP, місце пункту призначення поставки товару, у тому числі, але не виключно: залізнична станція Сороче Донецької залізниці, код залізничної станції 489304, Донецька область, м. Зугрес, вул. 60 років Жовтня, 100 код підприємства 2149. Враховуючи наведене, фактичне перевезення здійснювалось ТОВ Інсайд-АСД (код ЕГРПОУ 39849624), з яким у ТОВ ДЖАПАРТС укладено договір про надання автотранспортних послуг.

На кожну з операцій постачання, здійснених за спірний період - січень 2016 р., постачальником виписано податкові накладні. Приймання продукції оформлено актами приймання-передачі.

Перевезення здійснювалось без перетинання контрагентом лінії зіткнення, адже товар, який належав контрагенту фактично знаходився на зберіганні на складі в межах лінії зіткнення. При цьому, відповідно до розпорядження ПКМУ № 1085 м. Зугрес знаходиться на території, яка тимчасово не контролюється органами української влади. Наведене підтверджує, що товар не перетинав лінію зіткнення та постачався з непідконтрольної українській владі території (м. Донецьк) на не підконтрольну українській владі територію (м. Зугрес). Перевезення палива до СП Зуївська ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО підтверджено товарно-транспортними та залізничними накладними, а отримання палива Зуївська ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО підтверджено актами приймання нафтопродуктів. Паливо, отримане від ТОВ ДЖАПАРТС повністю використано у господарській діяльності Зуївська ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО .

Продукція, поставлена за перевіряємий період - є повністю оплаченою, що підтверджено платіжними дорученнями.

Вказані висновки підтверджено і рішеннями судових органів та самим відповідачем.

Тобто, платником податків підтверджено як постачання нафтопродуктів до СП ЗУЇВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО так і постачання нафтопродуктів до СП КУРАХІВСЬКА ТЕС ТОВ ДТЕК СХІДЕНЕРГО.

7. Щодо взаємовідносин з ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ (код за ЄДРПОУ 32757181) за період з 01.05.2016 по 31.05.2016.

Платником податків із ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ укладено договір поставки №368-ВЭ-ЗуТЭС від 06.05.2016р.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): 1.1. В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, Спецодежда и СИЗ согласно кода ДК 016-2010: (14.12.1 Одяг робочий, чоловічий;) (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

Предмет постачання - Костюм робочий (х/б, діагональ, пл. 230, 3\4 рост); Костюм брезентовий Тр (вогнестійкий, 3\4 рост); Черевики (Лидер, Талан, лита підошва); Окуляри захисні закриті мод. ЗП2; Рукавиці брезентові з 2-м надолонником; Окуляри газозварника закриті ЗН1-Г; Окуляри захисні закриті мод. ЗН11; Маска зварника 'Профі' (т\с пластик, н\к Комфорт) - засоби індивідуального захисту.

На операцію постачання сторонами договору оформлено: податкову накладну № 1 від 13.05.2016. Контрагентом оформлено видаткову накладну ТК-00010 від 14.05.2016, рахунок на оплату. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковим ордером. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актом на списання.

Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі згідно наступних платіжного доручення від 13.05.2016 № 2116510399 на суму 91210,26 грн.

8. Щодо взаємовідносин з ТОВ ЖЕЛДОРСНАБ (код за ЄДРПОУ 35476950) за період з 01.04.2016 по 30.04.2016, з 01.06.2016 по 30.06.2016, з 01.02.2017 по 31.03.2017, з 01.10.2017 по 31.10.2017, з 01.12.2017 по 31.12.2017р.

Платником податків із ТОВ Желдорснаб укладено договір поставки від 17.05.2016 № 788-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, код ГК: 30.20.4 Частини залізничних локомативів, трамвайних моторних вагонів і рухомого складу; кріплення та арматура і їхні частини; механічне устатковання для керування рухом (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - КЛАПАН ВСМОКТУЮЧИЙ НА КОМПРЕСОР, КІЛЬЦЕ ПРУЖИННЕ, ПРОКЛАДКА МІДНА, ПРОКЛАДКА РЦ, РЕМОНТНИИ КОМПЛЕКТ ДО ВОДЯНОГО НАСОСУ. РЕГУЛЯТОР ТИСКУ, РОЗПИЛЮВАЧ, ЕЛЕМЕНТ ПАЛИВНОГО ФІЛЬТРА.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 24154,85 грн. в т.ч. НДС 4025,81 грн .

Платником податків із ТОВ Желдорснаб укладено договір поставки від 23.03.2016 № 1126-ВЭ-КуТЭС. Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, код ГК: 30.20.4 Частини залізничних локомативів, трамвайних моторних вагонів і рухомого складу; кріплення та арматура і їхні частини; механічне устатковання для керування рухом (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - КОЛОДКИ ТОРМОЗНЫЕ, РУКАВСОЕДИНИТЕЛЬНЫЙ, ФИЛЬТР тонкой очистки.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 10797,60 грн. в т.ч. НДС 1799,60 грн. .

Платником податків із ТОВ Желдорснаб укладено договір поставки від 01.04.2016 № 1146-ВЭ-КуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,код ГК: 29.32.3 Части и принадлежности к моторных транспортных средств, н.в.д.г. (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - НАБОР ПРОКЛ. ГАЗ-24, ШАРНИР РУЛ. ТЯГИ В СБОРЕ, ВКЛАДЫШ КО РЕННОЙ.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 1327,50 грн. в т.ч. НДС 221,25 грн. .

Платником податків із ТОВ Желдорснаб укладено договір поставки від 01.04.2016 № 1146-ВЭ-КуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, код согласно УКТ ВЭД/ ГКПУ код ГК: 30.20.4 Части железнодорожных локомотивов, трамвайных моторных вагонов и подвижного состава; крепления и арматура и их части; механическое оборудование для управления движением (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в Спецификации .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - Автозчеплення, кран кінцевий, палець пружний, пневмовентиль, щетка.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 35544,00 грн. (тридцать пять тысяч пятьсот сорок четыре грн. 00 коп.), в т.ч НДС 5924,00 грн. (пять тысяч девятьсот двадцать четыре грн. 00 коп.) . Толеранс (отклонение по количеству) поставки Продукции составляет 0% .

Окрім наведених платником податків із контрагентом укладено договори: від 30.04.2016 №678-ВЭ-ЛуТЕС; від 27.02.2017 №1736-ВЭ-ЛуТЕС; від 28.03.2017 №1936-ВЭ-ЛуТЕС; від 13.09.2017 №2602-ВЭ-ЛуТЕС; від 28.11.2017 №2899-ВЭ-ЛуТЕС.

На всі операції постачання ТМЦ по вказаним дев`яти договорам сторонами договору оформлено податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні, рахунки на оплату.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

На кожну одиницю ТМЦ, що постачалась за вказаними договорами контрагентом надано сертифікати якості виробників, а саме: серия №5475714 от 18 ноября 2016 на коллектор выпускной (левый), код товара 2-5Д49-169сб-2, від АО Коломенский завод , ЗАО ТРАНСМАШХОЛДИНГ (г. Москва, Россия) ; №10/02-46 від 10.02.2017 на палец упругий ТГМЗ.60.06.118 - 24.шт. від ТОВ Дніпропетровський електро-механічний завод (м. Дніпропетровськ) (далі - ТОВ ДЕМЗ ) (код ЕДРПОУ 38599254); № б\н б\д на Рукав з`єднувальний, Колодка гальмівна Тип М, Фільтр тонкої очистки масла від ТОВ Аларис-ЛТД (м. Харків); від 21.02.2017р. на автозчеплення СА-3 (1 шт.) від ТОВ Торговий Дім Дніпро Південь (м. Полтава) (код ЕДРПОУ 38439733); від 10.02.2017р. на кран кінцевий (2 шт.), пневмовентиль (2 шт.), щітка (10х32х32) 2 шт. від ТОВ Торговий Дім Дніпро Південь (м. Полтава) (код ЕДРПОУ 38439733); від 31.01.2017 №1 на ресори та листи, ресори мають наступні № креслення: №695Е-2902012-02, №695Е-2912012-02, №А1414-2912012, №555-2912011-В2-01, №55111-2902012-01 від ПАТ Синельниківський ресорний завод (м. Синельникове Дніпропетровської обл.) (код ЕДРПОУ 00231573).

Оплата ТМЦ здійснена в повному обсязі та підтверджена платіжними дорученнями: від 11.08.2016 №2116588211, від 02.09.2016 №2116610687, від 28.09.2016 №2116635974, від 28.09.2016 №2116635933, від 08.06.2017 №2116890752, від 23.03.2018 №1297, від 23.03.2018 №1304, від 11.01.2018 №2117057563, від 14.12.2017 №2117033412.

9. Щодо взаємовідносин з ТОВ Машинобудівельна компанія Гормак (код за ЄДРПОУ 38164000) за період з 01.03.2017 по 31.03.2017р.

Платником податків із ТОВ МАШИНОБУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГОРМАК укладено договір поставки від17.02.2017№1758-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,код согласно УКТ ВЭД/ ГКПУ ЗАПЧАСТИ ПРОЧИЕ НОВЫЕ (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - кільце футирувальне ПА-10.03.002. На операцію постачання сторонами договору оформлено: податкову накладну № 9 від 20.03.2017. Контрагентом оформлено видаткову накладну № 32 від 20.03.2017, рахунок на оплату. Перевезення підтверджене накладною Нова пошта, яка містить відмітки про відправлення та отримання.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковим ордером. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актом на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання сертифіката якості, листа про відповідність ТМЦ умовам ТУ У 28.9-38164000-002:2013.

За п. 5.1 договору: Общая сумма Договора составляет 18600, 00 грн. в т.ч. НДС 3100,00 грн. .

Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі та підтверджено платіжним дорученням.

10. Щодо взаємовідносин з ПП ЕНЕРГОДАРРЕМБУД (код за ЄДРПОУ 33561792) за період з 01.07.2017 по 31.07. 2017.

Платником податків укладено з ПП ЕНЕРГОДАРРЕМБУД договір про виконання робіт від 03.03.2017 №2629-ВЭ-КуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Подрядчик принимает на себя обязательство на свой риск, своими силами и средствами, используя свои материалы и оборудование, по заданию Заказчика в соответствии с условиями настоящего Договора, выполнить работы по ремонту (далее - Работы) (код Работ согласно государственного классификатора продукции и услуг: 33.11 Л - Ремонт и техническое обслуживание металлических изделий) оборудования, его узлов и комплектующих (далее - Оборудование), указанных в Спецификациях, подписанных обеими Сторонами и являющихся неотъемлемой частью настоящего Договора (далее - Приложения) .

Предмет договору - заміна аеротруб сепаратор-циклон А.Б. всас МВ-А.Б (відм.38.0-61.0м) енергоблоку №8 ДТЕК КУРАХІВСЬКА ТЕС.

Перед початком робіт, енергоблок виведено з експлуатації для проведення капітального ремонту, що підтверджене наказом.

Оформлено наказ на про призначення відповідальних за нагляд за виконанням робіт.

На виконання робіт виписано податкову накладну № 1 від 24.07.2017 р.

На виконання умов договору сторонами оформлено: технічне завдання, акт приймання виконаних будівельних робіт за формою №КБ-2в, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. Форма №КБ - 3, відомість ресурсів до акту прийняття №4-2017 за липень 2017 р. Форма №5а, розрахунок загальновиробничих витрат до акту №4-2017 за липень 2017р., довідка, акт про витрату давальницьких матеріалів.

Роботи виконувались відповідно до графіку виконання робіт.

Окрім наведеного, виконання робіт підтверджено:

Довідкою ПП ЕНЕРГОРЕМОНТ щодо понесенням витрат на відрядження працівників у травні, червні 2017 року згідно наказу від 26.05.2017 №26/5/05 на 33 календарних дні на загальну суму 68 640 грн., з переліком працівників та їх посад (електрозварювальник - ОСОБА_1 ; монтажник - ОСОБА_2 ; електрозварювальник - ОСОБА_3 ; електрозварювальник - ОСОБА_4 ; монтажник- ОСОБА_5 ; монтажник - ОСОБА_6 ; монтажник- ОСОБА_7 ; монтажник- ОСОБА_8 ; монтажник - ОСОБА_9 ; монтажник- ОСОБА_10 ; електрозварювальник- ОСОБА_11 ; електрозварювальник - ОСОБА_12 ; монтажник - ОСОБА_13 );

Наказом від 26.05.2017 №26/5/05 Кур від ПП ЕНЕРГОРЕМОНТ щодо відрядження працівників з 29.05.2017 по 30.06.2017 згідно переліку: електрозварювальник - ОСОБА_1 ; монтажник - ОСОБА_2 ; електрозварювальник - ОСОБА_3 ; електрозварювальник - ОСОБА_4 ; монтажник- ОСОБА_5 ; монтажник- ОСОБА_6 ; монтажник- ОСОБА_7 ; монтажник- ОСОБА_8 ; монтажник - ОСОБА_9 ; монтажник- ОСОБА_10 ; електрозварювальник - ОСОБА_11 ;електрозварювальник - ОСОБА_12 ; монтажник - ОСОБА_13 ;

Наказом від 03.01.2017 №3-КС від ПП ЕНЕРГОРЕМОНТ щодо оформлення посвідчень про відрядження, виданні авансу на відрядження та встановлення добових витрат у м. Курахове Донецікої обл.. у розмірі 160 грн.;

Наказом від 30.12.2016 №1-КС від ПП ЕНЕРГОРЕМОНТ про встановлення норм добових витрат при службових відрядженнях;

Журналом реєстрації інструктажів з питань пожежної безпеки для підрядних підприємств від ТОВ ДТЕК Східенерго ;

Журналом реєстрації вводного інструктажу з питань охорони праці підрядних підприємств на ДТЕК Кураховська ТЕС.

Виконання робіт сплачено замовником в повному обсязі. Розрахунки між суб`єктами господарювання за надані послуги проводились у безготівковій формі наступними платіжними дорученнями: від 19.10.2017 №2116981299 на загальну суму 200 000 грн., у т.ч. ПДВ 33 333,33 грн.; від 19.10.2017 №2116981266 на загальну суму 73 809,82 грн., у т.ч. ПДВ 12 301,64 грн.

11. Щодо взаємовідносин з ТОВ ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК (код за ЄДРПОУ 36559105) за період з 01.03.2016 по 31.03.2016, з 01.05.2016 по 31.05.2016, з 01.06.2016 по 30.06.2016, з 01.07.2016 по 31.07.2016, з 01.10.2016 по 31.10.2016

Платником податків із ТОВ ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК укладено договір поставки від 04.03.2016р № 512-ВЭ-ЛуТЭС

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, 24.20.4 "Фітінг до труб чи трубок зі сталі' (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - відвід, відвід крутозагнутый.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций .

Платником податків із ТОВ ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК укладено договір поставки від 22.03.2016р № 1120-ВЭ-КуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, ГК: 24.20.4 Фітинги до труб чи трубок зі сталі, не литі (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - відвід, відвід крутозагнутый.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 31344,00 грн. (тридцать одна тысяча триста сорок четыре грн, 00 коп), в т.ч НДС 5224,00 грн. (пять тысяч двести двадцать четыре грн, 00 коп). .

Платником податків із ТОВ ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК укладено договір поставки №1378-ВЭ-КуТЭС від 19.05.2016.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначениякод ГК: 24.20.4 Фітинги до труб чи трубок зі сталі, не литі (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предмет постачання - відвід.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 65364,00 грн. (шестьдесят пять тысяч триста шестьдесят четыре грн., 00 коп), в т.ч НДС 10894,00 грн. (десять тысяч восемьсот девяносто четыре грн., 00 коп) .

На всі операції постачання ТМЦ по вказаним договорам сторонами договору оформлено податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні, рахунки на оплату. Перевезення підтверджене товарно-транспортною накладною. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковим ордером. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями. Використання товару у господарській діяльності підтверджене актом на списання.

На кожну одиницю ТМЦ, що постачалась за вказаними договорами контрагентом надано сертифікати якості виробників. Оплата ТМЦ здійснена в повному обсязі та підтверджена платіжними дорученнями, а саме: від 05.05.2016 №2116504156, від 12.05.2016 №2116509717, від 14.07.2016 №2116560945, від 14.07.2016 №2116560954, від 29.07.2016 №2116576842, від 29.07.2016 №2116576807, від 29.07.2016 №2116576864, від 29.07.2016 №2116576635, від 29.07.2016 №2116576640, від 30.08.2016 №32116606198, від 01.09.2016 №32116610247, від 15.09.2016 №2116623775, від 17.11.2016 №2116691615.

12. Щодо взаємовідносин з ТОВ САРДОНЕКС (код за ЄДРПОУ 40664783) за період з 01.10.2016 по 30.11.2016, з 01.01.2017 по 31.01.2017р.

Платником податків із ТОВ САРДОНЕКС укладено договір поставки від 18.10.2016 №145-УК-ЗуТЕС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя нефтепродукты (в дальнейшем - Продукция ) в количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

Відповідно до п. 3.1. (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам .

Предмет постачання - ОЛИВА MANNOL TS-4 SPECIAL EXTRA 15W-40, ОЛИВА М14В2, ОЛИВА М14В2, ОЛИВА И-40А, ОЛИВА ТАД-17И, МАСТИЛО 1-13.

На операцію постачання сторонами договору оформлено: податкові накладні № 10004 від 21.10.2016, № 7503 від 16.11.2016, № 1504 від 04.01.2017, № 2 від 01.11.2016, від 12.01.2017 № 5502, від 10.11.2016 № 4501, від 27.10.2016 № 13003. Контрагентом оформлено видаткові накладні № 13501 від 28.10.2016, № 10001 від 21.10.2016, № 14501 від 04.01.2017, № 1 від 01.11.2016, № 7502 від 16.11.2016, № 12001 від 25.01.2017. Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковим ордером. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями. Використання товару у господарській діяльності підтверджене актом на списання. Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання сертифіката якості, листа про відповідність ТМЦ умовам ТУ У 28.9-38164000-002:2013.

За п. 5.1 договору: Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций . Розрахунки між суб`єктами господарювання проводились у безготівковій формі та підтверджено платіжним дорученням: від 27.10.2016 № 116669804, від 27.10.2016 №2116669782, від 10.11.2016 №2116685209, від 30.11.2016 №2116707338, від 05.01.2017 №2116749597, від 12.01.2017 №2116754536.

13. Щодо взаємовідносин з ТОВ КОМПАНІЯ АІР (код за ЄДРПОУ 34304312) за період з 01.04.2017 по 30.04.2017.

Платником податків із ТОВ КОМПАНІЯ АІР укладено договори: №1951-ВЭ-ЛуТЭС від 29.03.2017; №1620-ВЭ-ЛуТЭС від 11.01.2017.

Відповідно до п. 1.1. Договорів (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя нефтепродукты (в дальнейшем - Продукция ) в количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

Відповідно до п. 3.1. (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам .

Предметом постачання за договорами - є Комплект ланцюгів роликовтулкових, кр. 34304312-490205СБ/ 34304312-490206СБ; Каркас секції сороуловлюючої сітки БНС, кр. 34304312-02.8871.01; Вал на насос ОП10-145Э, кр. 25-10508.01; Секція обертової сітки БНС, кр. 34304312-02.8871.02; Вкладиш з 4-х секторів кр.В-30697, відповідно до договорів поставки, істотні умови яких наведено нижче.

На операції постачання сторонами договору оформлено: податкові накладні № 2 від 13.04.2017, № 5 від 18.04.2017. Контрагентом оформлено видаткові накладні № 7 від 18.04.2017, № 4 від 13.04.2017. Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковим ордером. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання сертифіката якості № 000113 від 13.04.2017р., № 000101 від 02.03.2017, № 000102 від 06.03.2017, № 000104 від 23.03.2017, № 000105 від 23.03.2017 , листів ТОВ Компанія Аір .

ТМЦ є повністю оплаченими, що підтверджується відповідними платіжними дорученнями.

14. Щодо взаємовідносин з ТОВ ТОРГОВИЙ БУДИНОК ХАРКІВМАШ (код ЄДРПОУ 37876085) за період з 01.04.2016 по 30.04.2016, з 01.08.2016 по 30.11.2016р.

Платником податків із ТОВ ТОРГОВИЙ БУДИНОК ХАРКІВМАШ укладено договір поставки 1056-ВЭ-КуТЭС від 04.03.2016р.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,код ГК: 28.15.3 Части подшипников, зубчатых передач, механических передач (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 16062,00 грн. в т.ч. НДС 2677,00 грн. .

Окрім наведеного платником податків із контрагентом укладено договори: від 17.05.2016 №1363-ВЭ-КуТЭС; від 21.07.2016 №1672-ВЭ-КуТЭС; від 18.08.2016 №1824-ВЭ-КуТЭС;

1. 225-ВЭ-ЗуТЭС від 21.03.2016; №635-ВЭ-ЗуТЭС від 20.10.2016. Предметом постачання вказаних договорів - є Колесо рабоче до насосу К 200-150-315, Колесо рабоче 5Н5х4 (праве), Колесо рабоче 5Н5х4 (ліве), Насос НД1.0-1600/16К24АМ1, Манжета Н298.02.016-04, Колесо Д1250-125. На операції постачання сторонами всіх шести договорів оформлено: податкові накладні: від 06.04.2016 № 7, від 26.04.2016 № 22, від 04.08.2016 № 2, 12.08.2016 № 5, 29.09.2016 № 24, від 25.10.2019 № 25, від 03.11.2016 № 3.

Контрагентом оформлено видаткові накладні № 133 від 12.08.2016, № 164 від 29.09.2016, № 130 від 04.08.2016, № 54 від 06.04.2016, № 70 від 26.04.2016, № 200 від 03.11.2016, № 191 від 25.10.2016.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями. Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання сертифікатів якості: № 58 від 06.04.2016р. на виріб - колесо рабоче 5Н5х4 (ліве), колесо рабоче 5Н5х4 (праве), колесо рабоче до насосу К 200-150-315; № 69 від 25.04.2016р. на виріб - насос НД1,0 1600/16К24АМ1 №58; від 04.08. 2016р. на колесо рабоче 5Н5х4 (ліве), колесо рабоче 5Н5х4 (праве) згідно креслень та технічних умов; від 12.08. 2016р. на Манжета Н298.02.015-05; № 169 від 25.10.2016р. на виріб - колесо Д1250-125; № 174 від 03.11.2016р. на виріб - колесо Д1250-125.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі згідно наступних платіжних доручень: №2116628139 від 21.09.2016; №2116610681 від 02.09.2016, №2116684642 від 10.11.2016, №2116684642 від 10.11.2016, №2116800957від 23.02.2017, №2116787984від 09.02.2017.

15. Щодо взаємовідносин з ТОВ НВП УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ (КОД ЄДРПОУ 36374863) за період з 01.07.2017 по 30.09.2017р.

Платником податків із ТОВ НВП УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ укладено договір поставки № 2563-ВЭ-КуТЭС від 17.08.2017р.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,код согласно УКТ ВЭД(в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 2900,00 грн. в т.ч. НДС 483,33 грн. .

Окрім наведеного платником податків із контрагентом укладено договори: від 31.07.2017 №2475-ВЭ-ЛуТЭС; від 16.06.2017 №2310-ВЭ-ЛуТЭС; від 21.06.2017 №2345-ВЭ-ЛуТЭС.

Предмет постачання - Стіл з ЛПМ до КСД-2 у зборі, Стіл для приладів КСД-1, Каретка друкуюча КС4 3.16.326.07-02, Фарба фетрова багатокольорова, Обойма з секторами КС4 ААШВ.301541.003, Гальмо механічне МЭО-1600, Гальмо механічне МЭО 630/25-0,25-92К, Електродвигун ДСТР 110-1,0-136У2, Гальмо механічне МЭО-4000, Викон. механізм МЭО 630/25-0,25И-92КУ2, Провід ПТВ ХА 2*1

На операції постачання сторонами всіх чотирьох договорів оформлено: податкові накладні: від 12.09.2017 № 28, від 23.08.2017 № 53, від 01.08.2017 № 1, від 11.07.2017 № 7, від 11.07.2017 № 8.

Контрагентом оформлено видаткові накладні: від 23.08.2017, від 12.09.2017, від 11.07.2017, від 11.07.2017, від 01.08.2017.

Перевезення підтверджене накладними. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями. Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі згідно наступних платіжних доручень: від 30.10.17 №2116992773, від 20.10.17 №2116984228, від 28.09.2017 №2116965112, від 28.09.2017 №2116965155, від 14.09.2017 №2116948276.

16. Щодо взаємовідносин з ТОВ КМ ГРУПП (КОД ЄДРПОУ 38894519) за період з 01.10.2016 по 30.11.2016.

Платником податків із ТОВ КМ Групп укладено договори поставки: № 605-ВЭ-ЗуТЭС від 03.10.2016р., предмет постачання - Бетон М200 у кількості 20 м3.; №КМ-0000029 від 31.10.2016р. предмет постачання - Щебінь фр. 5-20 мм -16,5 т.; №КМ-0000029 від 31.10.2016р., предмет постачання - Пісок - 28,34 т.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні: від 07.10.2016 № 353, від 23.11.2016 № 428, 22.11.2016 № 427.

Контрагентом оформлено видаткові накладні: від 22.11.2016, від 07.10.2016, від 23.11.2017. Перевезення підтверджене накладними Нова пошта. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі згідно наступних платіжних доручень: від 27.10.2016 № 2116669795.

17. Щодо взаємовідносин з ТОВ ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН (КОД ЄДРПОУ 30923107) за період з 01.11.17 по 31.12.17р.

Платником податків із ТОВ ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН укладено договор поставки від 25.01.2017 № 798-ВЭ-ЗуТЭС

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, Инструменты согласно кода ДК 016-2010: (25.73.3 інструменти ручні, інші;) (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций .

Предмет постачання - КОСТИЛЕНАДРИВАЧ, КРУГЛОГУБЦІ 1000B, 160ММ, КУВАЛДА 3 КГ 3 РУЧКОЮ, КУСАЧКИ ТОРЦЕВІ, МІТЧИК, НАБІР БІТ, НАБІР ВИКРУТОК, НАБІР КЛЮЧІВ ТОРЦЕВИХ, НАБІР КЛЮЧІВ ШЕСТИГРАНИХ, НАБІР МІТЧИКІВ ТА ПЛАШОК, НАБІР СВЕРДЕЛ ПО МЕТАЛУ.

Платником податків із ТОВ ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН укладено договор поставки від від 25.10.2017 № 2759-ВЭ-ЛуТЭС

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, Инструменты согласно код согласно УКТ ВЭД(в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций .

Предмет постачання - МЕТЧИК М20 ЛЕВЫЙ, НАБОР МЕТЧИКОВ МЗ-М8, НАПИЛЬНИК 3-Х ГРАННЫИ 200ММ№2, НАПИЛЬНИК ПОЛУКРУГЛЫЙ 250ММ №2, ПЛАШКА М10, ПОЛОТНО НОЖОВОЧНОЕ РУЧНОЕ, СВЕРЛО ПО МЕТАЛЛУ, ФРЕЗА КОНЦЕВАЯ. Платником податків із ТОВ ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН укладено договор поставки від 16.11.2017 № 3527-ВЭ-КуТЭС

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, Инструменты согласно код согласно УКТ ВЭД 25.73.4 Детали сменные к ручным инструментам с механическим приводом или без него, или к станкам (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 17911,62 грн., в т.ч. НДС 2985,27 грн. .

Предмет постачання - Мітчик.

Платником податків із ТОВ ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН укладено договор поставки від 22.11.2017 № 3575-ВЭ-КуТЭС

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): . В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, Инструменты согласно , код согласно УКТ ВЭД 25.73.4 Детали сменные к ручным инструментам с механическим приводом или без него, или к станкам (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 10 313,76 грн. (Десять тысяч триста тринадцать грн. 76 коп.), в т.ч НДС 1 718,96 грн. (одна тысяча семьсот восемнадцать грн. 96 коп. Толеранс (отклонение по количеству) поставки Продукции составляет 0%. .

Предмет постачання - полотно ручнее, мітчик, фреза відрізна, фреза торц., фреза шпон, фреза шпонкова.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні: № 119 від 20.11.2017, № 108 від 23.11.2017, № 90 від 23.11.2017, № 84 від 17.11.2017, № 81 від 23.11.2017, № 57 від 13.11.2017, № 126 від 17.11.2017, № 125 від 17.11.2017, № 124 від 17.11.2017, № 122 від 20.11.2017, № 121 від 20.11.2017, № 120 від 20.11.2017.

Контрагентом оформлено видаткові накладні: від 23.11.2017, від 20.11.2017, від 20.11.2017, від 17.11.2017, від 20.11.2017, від 20.11.2017, від 17.11.2017, від 13.11.2017, від 17.11.2017, від 23.11.2017, від 17.11.2017, від 23.11.2017.

Перевезення підтверджене накладними Нова пошта. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар. Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями. Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання. Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи. Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

18. Щодо взаємовідносин з ТОВ АЛЬЯНС ОПТ-ТРЕЙД (КОД ЄДРПОУ 39660540) за період з 01.09.2015 по 31.09.2015, з 01.03.2016 по 30.11.2016

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 02.06.2015 № 34-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. договору: Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций .

Предметом договорів - є постачання ( Піломатеріали необрізні 50мм,2гатунок,4,25-6,5м , Цемент М-500 50кг , акваізол АПП-ПЭ-4,0-П , Цинк окис тощо.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи. Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 22.02.2016 № 433-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, код ГК:20.52.1 Клей (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. договору: Общая сумма Договора составляет 576 грн. (пятьсот семьдесят шесть грн. 00 коп.), в т.ч НДС 96 грн. (девяносто шесть грн. 00 коп.) . Толеранс (отклонение по количеству) поставки Продукции составляет 10%. .

Предметом договорів - є постачання Клею епоксидного універсального ЕДП 2-х компонентний.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: № 681-ВЭ-ЛуТЭС від 15.04.2016, № 699-ВЭ-ЛуТЭС від 19.04.2016, № 696-ВЭ-ЛуТЭС від 18.04.2016, № 571-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 592-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 598-ВЭ-ЛуТэС від 13.04.2016, № 568-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 595-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 594-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 570-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 569-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, № 627-ВЭ-ЛуТЭС від 13.04.2016, №628-ВЭ-ЛуТЕС від 13.04.2016, № 548-ВЭ-ЛуТЭС від 18.03.2016.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,, код ГК: 20.30.2 Фарби та лаки, інші, та пов`язана з ними продукція: барвники художні та друкарські чорнйла(в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предметом договорів - є постачання Віник сорго, мітла, Шпатлівка KNAUF HP-Finish25 кг, Штукатурка KNAUF HP-Start 30 кг, Плитка 200х300 WHITE, Цегла М150 повнотіла червона, Шланг д/водиSANTAN FLEX-WATER M10x1/2"50см короткий штуцер, Лист фторопласт Ф4 б=5мм, Ланцюг хоз. 5*35 мм, Сітка рабиця чор.25х25д.1,5мм 1х10, Склотекстоліт СТЕФ-1 4,0 мм, Склотекстоліт СТЕФ-1 8,0 мм, Манжета армована 140х170х15-2,2, Манжета армована 75х100х10-2,2, Герметик санітарний акриловий білий 280мл, Чаша Генуя без комплектації, Акваізол АПП-ПЭ-4,0-П, Мастика Акваізол (10кг), Дріт 2,0 СВ-08 Г2С, Дріт 3,0 СВ-08 Г2С, Дріт 2,0 08 ХГСМФА.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи. Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: 04.04.2016 № 1155-ВЭ-КуТЭС, від 28.03.2016 №520-ВЭ-ЛуТЭС, від 20.04.2016 №703-ВЭ-ЛуТЭС, від 25.04.2016 №727-ВЭ-ЛуТЭС, від 20.04.2016 №713-ВЭ-ЛуТЭС, від 20.04.2016 №711-ВЭ-ЛуТЭС, від 15.04.2016 № 681-ВЭ-ЛуТЭС, від 25.04.2016 №724-ВЭ-ЛуТЭС, від 26.04.2016 №740-ВЭ-ЛуТЭС, від 04.05.2016 №752-ВЭ-ЛуТЭС, від 26.04.2016 №735-ВЭ-ЛуТЭС, від 10.05.2016 №773-ВЭ-ЛуТЭС, від 18.05.2016 №781-ВЭ-ЛуТЭС, від 26.04.2016 №742-ВЭ-ЛуТЭС, від 26.04.2016 №741-ВЭ-ЛуТЭС, від 27.04.2016 №745-ВЭ-ЛуТЭС, від 10.05.2016 №772-ВЭ-ЛуТЭС, від 17.05.2016 №802-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,, код ГК: 20.30.2 Фарби та лаки, інші, та пов`язана з ними продукція: барвники художні та друкарські чорнйла(в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предметом договорів - є постачання Каретка друку КСП-4(12 точок), Роз`ємні з`єднувачі К28-1600, РукавSATURVAP/232 90N.Внутр ф(mm):19,Зовніш.ф(mm):31, Шнур шприцовальный Ф10мм, Шнур шприцовальный Ф8мм, Кулька гумовий ШК-90-28НТ, Віник сорго, Фарба UNI стандарт стійка до стирання 14 кг, Папір для лазерного друкуSkiper А 4 80г/м2(500 арк), Ганчір`я х/б, Сітка-рабиця чорна.д.1.1мм12х12 1х10, Піломатеріали необрізні сосна 50мм, 2гатунок,4,25-6,5м, Дріт оцинкований колючий двохосновний, діам.2,5мм, Ручка для кувалди, ручка для сокири, ручка для молотка, Щебінь 20-40, Бейдж-ідентифікатор горизонтальний,пластиковий з кліпом і шпилькою,90*55 мм , Плівка для ламінування А4 216х303 мм глянцева 80 мкм,100шт., Маркер перманентний 2,5мм 8566 кулевидний чорний Centropen, Маркер Industry Paint е- 8750 2-4мм чорний, Маркер Paint 2.8мм,перманентний, сріблястий, Лінолеум Respect VERO3361 3.5 м.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта. Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 27.04.2016 №745-ВЭ-ЛуТЭС, від 15.06.2016 №929-ВЭ-ЛуТЭС, від 06.06.2016 №886-ВЭ-ЛуТЭС, від 14.06.2016 №868-ВЭ-ЛуТЭС, від 25.04.2016 №725-ВЭ-ЛуТЭС, від 18.05.2016 №780-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения,, код ГК: 20.30.2 Фарби та лаки, інші, та пов`язана з ними продукція: барвники художні та друкарські чорнйла(в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору. .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

Предметом договорів - є постачання Каретка друку КСП-4(12 точок), Роз`ємні з`єднувачі К28-1600, РукавSATURVAP/232 90N.Внутр ф(mm):19,Зовніш.ф(mm):31, Шнур шприцовальный Ф10мм, Шнур шприцовальный Ф8мм, Кулька гумовий ШК-90-28НТ, Віник сорго, Фарба UNI стандарт стійка до стирання 14 кг, Папір для лазерного друкуSkiper А 4 80г/м2(500 арк), Ганчір`я х/б, Сітка-рабиця чорна.д.1.1мм12х12 1х10, Піломатеріали необрізні сосна 50мм, 2гатунок,4,25-6,5м, Дріт оцинкований колючий двохосновний, діам.2,5ммЮ Ручка для кувалди, ручка для сокири, ручка для молотка, Щебінь 20-40, Бейдж-ідентифікатор горизонтальний,пластиковий з кліпом і шпилькою,90*55 мм , Плівка для ламінування А4 216х303 мм глянцева 80 мкм,100шт., Маркер перманентний 2,5мм 8566 кулевидний чорний Centropen, Маркер Industry Paint е- 8750 2-4мм чорний, Маркер Paint 2.8мм,перманентний, сріблястий, Лінолеум Respect VERO3361 3.5 м.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 05.09.2016 № 1892-ВЭ-КуТЭС, від 29.09.2016 № 1294-ВЭ-ЛуТЭС, від 20.09.2016 № 1267-ВЭ-ЛуТЭС, від 27.09.2016 № 1288-ВЭ-ЛуТЭС, від 30.09.2016 № 1274-ВЭ-ЛуТЭС, від 03.10.2016 № 1292-ВЭ-ЛуТЭС.

Предметом договорів - є постачання Вінілові шпалери №322-60 довжина 25, Шнур гумовийД8 (МБС), Шнур гумовий 12х12 (МБС), Шнур гумовий 10х10 (МБС), Шнур гумовийД 10 (МБС), Шнур гумовийД 20 (МБС), Шнур гумовий Д 24, Шнур гумовий Д 12, Шнур гумовий Д8, Щебінь 20-40, Сітка рабиця чорна.д.1.1мм12х12 1х10, Сітка рабиця чорна.д.1.1мм 25х25 1,5х10, Сітка рабиця чорна.д.1.1мм12х12 1х10, Полотно дв.ПВХ ТМ ОМІС 900мм Ада Пгвільха, Полотно дв.ПВХ ТМ ОМІС 800мм Ада ПГвільха.

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 27.04.2016 №745-ВЭ-ЛуТЭС, від 23.06.2016 №972-ВЭ-ЛуТЭС, від 01.07.2016 №972-ВЭ-ЛуТЭС, від 05.07.2016 №994-ВЭ-ЛуТЭС, від 27.04.2016 №745-ВЭ-ЛуТЭС.

Предметом договорів - є постачання Щебінь 20-40 , Пломби свинцеві ф10 , Сальник графитовий ФВ-6-29-00 А , Муфта 20 х 1/2 МРВ , Муфта 20 х 3/4 МРВ , Муфта 25 х 1/2 МРВ , Муфта 25 х 3/4 МРВ , Муфта 20 х 1/2 МРН , Муфта 20 х 3/4 МРН , Муфта 25 х 1/2 МРН , Муфта 25 х 3/4 МРН , Муфта ф 20 , Муфта ф 25 , Трійник рівний 20 , Трійник 25х20х25 , Трійник рівний 25 , Труба з алюмінієвою фольгой гор.вода , Труба ф 20 хол.вода , Труба ф 25 гор.вода , Труба м/п 16х2,0 , Трійник 16/16/16 , Фітинг 16 ВН.Р , Фітинг кутовий ф16 , Змішувач для душу , Змішувач для мийки , Американка НР 25х3/4 , Американка ВР 25х3/4 , Американка ВР 20х1/2 , Американка НР 20х1/2 , Кисть макловиця, нелакована ручка 40х140мм(щетина 44мм) , Кисть макловиця, нелакована ручка 30х130мм(щетина 44мм) , Кисть флейцева дерев,яна.ручка 75/14 щ44 , Кисть флейцева дерев,яна.ручка 102/14 щ44 , Кисть флейцева дерев,яна.ручка 25/14 щ44 , Валик "Сінтекс"50/180 мм , Замок врізний механізм"Apollo"-285,ручка роздільна,циліндр з накладкою,зворотня планка .

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 13.05.2016 № 779-ВЭ-ЛуТЭС, від 05.07.2016 №991-ВЭ-ЛуТЭС, від 19.08.2016 №1161-ВЭ-ЛуТЭС, від 25.08.2016 №1178-ВЭ-ЛуТЭС, від 29.08.2016 №1193-ВЭ-ЛуТЭС, від 26.09.2016 № 1281-ВЭ-ЛуТЭС, від 31.08.2016 №1194-ВЭ-ЛуТЭС, від 19.08.2016 №1161-ВЭ-ЛуТЭС, від 26.09.2016 № 1280-ВЭ-ЛуТЭС.

Предметом договорів - є постачання Акваізол АПП-ПЭ-4,0-ПС, Мастика Акваізол (10кг), Компрессор LG 09, Компрессор LG 18, Розподільча коробка 150*150*70, Анкер втулковий з кільцем М8/10х100(40), Трос у поліет.оплітці 3ммDIN3055 (6*7) оц.(АPRO/Туреччина), Затискач одинарний 4 мм (APRО.Туреччина), Стяжка кована М 10 х 125 гак/петля (APRO.Туреччина), Коуш d.4 (APRO.Туреччина), Дошка н/о 50 мм сосна, Крейда мелена 30кг, Цемент ПЦ 11/Б-Ш-400 50 кгЄвроцемент, Вентиль ДУ-15 кульовий,Манжет для чаші "Генуя", Бачок змивний пластиковий, Чаша " Генуя ", Труба ПХВ ф32 гофрована, Шланг-голка ф 10х1/2 короткий, Мийка нержавіюча 60х60, Змішувач для мийки,Кран водорозбірний ДУ-15, Пісуар настінний, Шланг приєднувальний L=60мм, Сифон для мийки, Мийка нержавіюча 60х60

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 05.09.2016 № 1892-ВЭ-КуТЭС, від 29.09.2016 № 1294-ВЭ-ЛуТЭС, від 20.09.2016 № 1267-ВЭ-ЛуТЭС, від 27.09.2016 № 1288-ВЭ-ЛуТЭС, від 30.09.2016 № 1274-ВЭ-ЛуТЭС, від 03.10.2016 № 1292-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций .

Предметом договорів - є постачання ПРИПІЙ ПМОФЦР, ПРИГНИ ПОС-61, ПРИГНИ ПСР-40 Ф2, ПРИПШ ПОС-40, ПРИПШ ПОС-61, Скло 4мм М3 1605х1300, Акумулятор 72 АН 680А ЄВРО 276*175*175, Акумулятор 6СТ 63, Болт М 18х90, Лінолеум SMART/FLORIDA 1/ 3, Щебінь 20-40

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 07.11.2016 № 2122-ВЭ-КуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора составляет 8 198,40 грн. (восемь тысяч сто девяносто восемь грн. сорок коп.), в т.ч НДС 1 366,40 грн. (одна тысяча триста шестьдесят шесть грн. сорок коп.). .

Предметом договору - є постачання Втулка К-6 до напівмуфти ДС , Втулка гум К-5 56,5х30х14х7,5 до МУВП , Втулка К-7 до напівмуфти ДС .

Платником податків із ТОВ Альянс опт-трейд укладено договори: від 07.11.2016 № 672-ВЭ-3уТЭС, від 22.09.2016 № 1278-ВЭ-ЛуТЭС, від 25.10.2016 № 1350-ВЭ-ЛуТЭС, від 25.10.2016 № 1358-ВЭ-ЛуТЭС, від 31.10.2016 № 1367-ВЭ-ЛуТЭС, від 01.11.2016 № 1374-ВЭ-ЛуТЭС, від 30.09.2016 № 1271-ВЭ-ЛуТЭС, від 05.10.2016 № 1313-ВЭ-ЛуТЭС, від 14.11.2016 № 1401-ВЭ-ЛуТЭС, від 24.11.2016 № 1442-ВЭ-ЛуТЭС, від 23.11.2016 № 1436-ВЭ-ЛуТЭС, від 21.11.2016 № 1430-ВЭ-ЛуТЭС.

Відповідно до п. 1.1. Договору (мовою оригіналу): В порядке и на условиях, предусмотренных настоящим Договором, Поставщик обязуется поставить в собственность Покупателя продукцию и/или оборудование производственно-технического назначения, (в дальнейшем - Продукция ), в ассортименте, количестве, в сроки, по цене и с качественными характеристиками, согласованными Сторонами в настоящем Договоре и Спецификациях, являющихся неотъемлемыми частями к настоящему Договору .

За п. 1.2. Договору (мовою оригіналу): Покупатель обязуется принять и оплатить поставляемую в его собственность Продукцию в соответствии с условиями настоящего Договора .

За п. 1.3. Договору (мовою оригіналу): Поставщик гарантирует, что поставляемая по настоящему Договору Продукция принадлежит Поставщику на праве собственности, и на дату вступления Договора в силу не обременена правами третьих лиц, в том числе: не продана, не заложена, не находится под запретом отчуждения, арестом, прошла таможенную очистку и оформление, а также свободна от иных обременении и не является предметом спора, и что Поставщик вправе распоряжаться данной Продукцией, в том числе поставить ее Покупателю в соответствии с условиями настоящего Договора. По требованию Покупателя, Поставщик обязан предоставить ему документы, подтверждающие изложенные в настоящем пункте обстоятельств .

3.1. Поставщик гарантирует качество поставляемой Продукции в течение гарантийного срока, установленного к соответствующему виду Продукции, ее соответствие действующим нормам ГОСТ/ДСТУ, ТУ Украины, и отвечает перед Покупателем по всем гарантийным обязательствам.

За п. 5.1. Договору (мовою оригіналу): Общая сумма Договора определяется общей суммой всех Спецификаций .

Предметом договорів - є постачання Воронка водостічна ВР- 125 82 , Труба водостічна 82х3000 , Заглушка жолоба ЗВ ПВХ Ф125 , Кронштейн жолоба ПВХ Ф125 , Жолоб водостічний ПВХ Ф125х3000 , Хомут (кріплення) ПВХ Ф82 , Коліно ПВХ 135х135 90град.діам.82 , Злив ПВХ Ф82 , Муфта жолоба сполучна ПВХ Ф125 Склотекстоліт СТЕФ-1 т. 10,0 мм , ЛЭСБ 0,2 (ш.30) , Склотекстоліт СТЕФ-1 т. 4,0 мм , Герметик чорний , Герметик червоний , Втулка К-6 до напівмуфти ДС , Втулка гум К-5 56,5х30х14х7,5 до МУВП , Втулка К-7 до напівмуфти ДС , Воронка водостічна ВР- 125 82 , Труба водостічна 82х3000 , Заглушка жолоба ЗВ ПВХ Ф125 , Кронштейн жолоба ПВХ Ф125 , З`єднувач труби ПВХ Ф82 , Жолоб водостічний ПВХ Ф125х3000 , Хомут (кріплення) ПВХ Ф82 , Коліно ПВХ 135х135 90град.діам.82 , Злив ПВХ Ф82 , Муфта жолоба сполучна ПВХ Ф125 , Фреон R141 В , Пісок кварцовий сухий (марка1К1О1025 ГОСТ 2138-91) в МКРП-1.ОС (БІГ-БЕГ) , Ручка для кувалди 5 кг , Коліно ППР д20 90гр. , Труба Штабі PN 20 ДУ-32 (опалення) , Муфта ДУ-25 ППР , Муфта ДУ-20 ППР , Коліно 32/90 , Коліно ППР д20 45гр. , Коліно ППР д25 90гр. , Кріплення для труб ДУ-32 ППР , Перехід з МРВ ДУ-32х1" , Трійник перехідний ДУ 32х25х32 ППР , Трійник перехідний ДУ 32х20х32 ППР , Коліно 32/45 , Кран кул.Gross Optimal Ду 50 важиль ВЗ син , ЛічильникGROSS МТК (W)-UA50 для хол.вод , Фільтр G 50 2''

На операції постачання сторонами всіх договорів оформлено: податкові накладні.

Контрагентом оформлено видаткові накладні.

Перевезення підтверджене товарно-транспортними накладними, накладними Нова пошта.

Умови постачання DDP - постачальник несе всі ризики, пов`язані з перевезенням товару. Замовник (позивач) зобов`язаний прийняти та оплатити товар.

Оприбуткування підтверджене прибутковими ордерами. Повноваження на отримання товару підтверджене відповідними довіреностями.

Використання товару у господарській діяльності підтверджене актами на списання.

Контрагентом підтверджено якість ТМЦ за рахунок надання паспорти якості, гарантійні листи.

Розрахунки між суб`єктами господарювання по вказаних операціях постачання згідно наведених договорів проведено в повному обсязі у безготівковій формі платіжних доручень.

Водночас, в акті перевірки, який став підставою для винесення спірних податкових повідомлень-рішеннь, відповідачем не спростовуються господарські операції між позивачем та ТОВ "ОБ`ЄДНАННЯ "ВЕК" (32091916), ТОВ "ДОНБАСТЕПЛОІЗОЛ" (37967418), ТОВ КОМПАНІЯ АІР (34304312), ТОВ "САРДОНЕКС" (40664783), ТОВ "АЛЬЯНС ОПТ-ТРЕЙД" (39660540), ТОВ Желдорснаб (35476950), ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ (32757181), ТОВ КМ Груп (38894519), ТОВ "ТОРГОВИЙ БУДИНОК "ХАРКІВМАШ" (37876085), ТОВ "ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК" (36559105), ПП "ЕНЕРГОДАРРЕМБУД" (33561792), ТОВ "Алкар Плюс" (40155984), ТОВ "Машинобудівельна компанія ГОРМАК" (38164000), ТОВ "ПО-АЗОВПРОММАШ" (37885313), ТОВ "СХІДНА КОМПАНІЯ" (32724397), ТОВ "НВП "УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (36374863), ПП ЄВРОБУДСЕРВІС (30416389), ТОВ "ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН" (30923107) в інші періоди виконання умов договорів.

Позивач зазначає, що інші періоди виконання умов договору підтверджується такими саме документами, якими підтверджено виконання умов договору за спірні періоди, які перевірялись в рамках цієї перевірки. Однак господарські операції виконані в інші періоди вважаються відповідачем реальними.

Крім того, позивач вважає, що добросовісність передбачає, що: платник діяв чесно; він має вживати заходів, аби не бути втягнутим у недобросовісні відносини. Отже, платник податків буде вважатись винним у вчиненні податкового правопорушення лише за умови, якщо буде доведено, що він мав можливість для дотримання правил та норм, за порушення яких Податковим кодексом України передбачена відповідальність, однак не вжив достатніх заходів щодо їх дотримання.

Це підтверджується європейською практикою. У справі Булвес АД проти Болгарії (п. 71 рішення, датованого 22 січня 2009 року) Європейський суд з прав людини висловив позицію, яка в принципі узгоджується з доктриною належної обачності й обережності: платник податків не має нести відповідальність за зловживання, скоєні його постачальниками, якщо платник податків не знав про такі зловживання і не міг про них знати. А отже, оскільки метою позивача було фактичне отримання послуг, а не зменшення податкових зобов`язань та отримання необґрунтованої податкової вигоди - позивач діяв добросовісно, що загалом виключає застосування до нього відповідальності.

Суд зазначає, що відповідно до частини 1 статті 4 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру

Статтею 80 Цивільного кодексу України встановлено, що юридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленому законом порядку. Юридична особа наділяється цивільною правоздатністю і дієздатністю, може бути позивачем та відповідачем у суді.

Частиною 4 статті 91 Цивільного кодексу України встановлено, що цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Враховуючи наведені норми, ТОВ "ОБ`ЄДНАННЯ "ВЕК" (32091916), ТОВ "ДОНБАСТЕПЛОІЗОЛ" (37967418), ТОВ КОМПАНІЯ АІР (34304312), ТОВ "САРДОНЕКС" (40664783), ТОВ "АЛЬЯНС ОПТ-ТРЕЙД" (39660540), ТОВ Желдорснаб (35476950), ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ (32757181), ТОВ КМ Груп (38894519), ТОВ "ТОРГОВИЙ БУДИНОК "ХАРКІВМАШ" (37876085), ТОВ "ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК" (36559105), ПП "ЕНЕРГОДАРРЕМБУД" (33561792), ТОВ "Алкар Плюс" (40155984), ТОВ "Машинобудівельна компанія ГОРМАК" (38164000), ТОВ "ПО-АЗОВПРОММАШ" (37885313), ТОВ "СХІДНА КОМПАНІЯ" (32724397), ТОВ "НВП "УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (36374863), ПП ЄВРОБУДСЕРВІС (30416389), ТОВ "ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН" (30923107) як юридичні особи, на дату укладання договорів не знаходилось в стані припинення, підтвердили свій статус у якості платників податків, на дату вчинення господарських операцій був наділений цивільною правоздатністю та дієздатністю, мав відповідно до діючого законодавства, право на здійснення господарської діяльності на власний розсуд та ризик.

Порушення платником податку - постачальником податкового законодавства може бути підставою для позбавлення іншого платника податку - покупця права на отримання податкової вигоди у вигляді податкового кредиту лише за встановленого факту сприяння останнім першому в ухиленні від виконання податкового обов`язку або факту їхніх сумісних дій по створенню схеми незаконної мінімізації податкових зобов`язань (Постанова ВС від 23.05.2018 р. у справі № 2а-102/09/0770). Невиконання контрагентами своїх податкових обов`язків не можуть бути безумовним свідченням відсутності ділової мети та/або обізнаність платника податків із протиправним характером діяльності його контрагентів та відповідно недостовірності задекларованих даних податкового обліку платника податків (Постанова ВС від 08.05.2018 р. у справі № 815/3526/17).

Судом також установлено, що на сторінці 30 акту перевірки визначено завищення задекларованих показників на 1 945 513,57 грн. з розшифровкою по періодах, цей же показник на стор. 236 акта (під таблицею).

При формуванні ППР фахівці відповідача виключають негативний РК по контрагенту ТОВ ЖЕЛДОРСНАБ від 30.09.16 на суму ПДВ - 8 986,66 грн., який позивач відобразив у податковій звітності шляхом подання уточнюючого розрахунку. Відповідно до цього ППР повинен бути винесено на суму ПДВ - 1 936 526,91 грн., а фактично він виписаний на суму 1 935 483,03 грн. Різниця складає 1 043,88 грн.

Згідно з інформацією, вказаною на стор.17 акту не відповідають законодавству на думку відповідача документи на загальну суму 11 880 004,14 грн. (податок на прибуток = 2 138 400,75 грн.)

У деталізації по контрагентам, зазначеним на стор. 19-29 акту перевірки на думку відповідача занижено доходи на суму 11 683 583,47грн (податок на прибуток = 2 103 045,02грн), що відповідає заниженню податку на прибуток, відображеному на стор. 29.

У той же час податкове повідомлення-рішення з податку на прибуток сформовано на суму 2 128 941 грн, тобто більше на 25 895 грн.

Наведене вище підтверджено документально первинними документами та наявними в матеріалах справи по взаємовідносинам між позивачем та: ТОВ "ОБ`ЄДНАННЯ "ВЕК" (32091916) за період з 01.06.2018р. по 30.06.2018р.; ТОВ "ДОНБАСТЕПЛОІЗОЛ" (37967418) за період з 01.06.2018р. по 30.06.2018р.; ТОВ КОМПАНІЯ АІР (34304312) за період з 01.04.2017р. по 30.04.2017р.; ТОВ "САРДОНЕКС" (40664783) за період з 01.10.2016р. по 30.11.2016р. та з 01.01.2017р. по 31.01.2017р.; ТОВ "АЛЬЯНС ОПТ-ТРЕЙД" (39660540) за період з 01.09.2015р. по 30.09.2015р., з 01.03.2016р. по 30.11.2016р.; ТОВ Желдорснаб (35476950) за період з 01.04.2016р. по 30.04.2016р., з 01.06.2016р. по 30.06.2016р., з 01.02.2017р. по 31.03.2017р., з 01.10.2017р. по 31.10.2017р., з 01.12.2017р. по 31.12.2017р.; ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ (32757181) за період з 01.05.2016р. по 31.05.2016р.; ТОВ КМ Груп (38894519) за період з 01.10.2016р. по 30.11.2016р.; ТОВ "ТОРГОВИЙ БУДИНОК "ХАРКІВМАШ" (37876085) за період з 01.04.2016р. по 30.04.2016р., з 01.08.2016р. по 30.11.2016р.; з ТОВ "ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК" (36559105) за період з 01.03.2016р. по 31.03.2016р., з 01.05.2016р. по 31.07.2016р., з 01.10.2016р. по 31.10.2016р.; з ПП "ЕНЕРГОДАРРЕМБУД" (33561792) за період з 01.07.2017р. по 31.07.2017р.; з ТОВ "Алкар Плюс" (40155984) за період з 01.06.2016р. по 30.09.2016р., з 01.11.2016р. по 31.12.2016р., ТОВ "Машинобудівельна компанія ГОРМАК" (38164000) за період з 01.03.2017р. по 31.03.2017р.; з ТОВ "ПО-АЗОВПРОММАШ" (37885313) за період з 01.12.2016р. по 31.12.2016р.; з ТОВ "СХІДНА КОМПАНІЯ" (32724397) за період з 01.01.2016р. по 31.01.2016р.; з ТОВ "НВП "УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (36374863) за період з 01.07.2017р. по 30.09.2017р.; з ПП ЄВРОБУДСЕРВІС (30416389) за період з 01.12.2016р. по 31.12.2016р., з 01.01.2017р. по 31.01.2017р.; з ТОВ "ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН" (30923107) за період з 01.11.2017р. по 31.12.2017р. (а.с. 1-250 т. 3-20).

Акт перевірки платника податків здебільшого містить виклад отриманої податковим органом податкової інформації від інших податкових органів стосовно контрагентів позивача, які стали підставою для висновків Акту перевірки про нереальність господарських операцій, а саме:

ГУ ДФС у Донецькій області отримано результати опрацювання зібраної податкової інформації №314/05-99-14-15-09 від 29.09.2017 щодо ТОВ ПО - Азовпроммаш в т.ч. за період взаємовідносин грудень 2016 року;

ГУ ДФС у Харківській області отримано результати опрацювання зібраної податкової інформації від 26.06.2017 №664/20-40-14-21-06/40155984 щодо ТОВ Алкар Плюс за період взаємовідносин;

ГУ ДФС у Донецькій області, від 02.10.2018 №898/05-99-14-13- 32091916 з питань проведення фінансово-господарських операцій ТОВ ОБ`ЄДНАННЯ ВЕК з постачальниками та покупцями за період червень 2018 року.

Запорізького управління Офісу ВПП ДФС отримано акт Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ Східна Компанія з питань дотримання вимог податкового законодавства при відображенні в податкових деклараціях з податку на додану вартість підприємства операцій по взаємовідносинам з контрагентами у січні 2016 року (акт від 23.04.2018 № 40/28-10-47-08/32724397);

ГУ ДФС у Донецькій області - результати опрацювання зібраної податкової інформації від 06.10.2017 № 435/05-99-14-15/32757181 щодо ТОВ ДОНТК-СПЕЦОДЯГ (код за ЄДРПОУ 32757181) за звітний період декларування ПДВ березень, травень та червень 2016р. з питань проведення фінансово - господарських операцій з контрагентами-постачальниками та контрагентами-покупцями за березень, травень та червень 2016;

акт виїзної позапланової документальної перевірки ТОВ Желдорснаб , складений ГУ ДФС у Харківській області від 23.05.2018р. №2074/20-40-14-21-07 з питань правильності визначення повноти нарахування та сплати податку на додану вартість по взаємовідносинах з 13 контрагентами (2 з них є контрагентами вказаних ланцюгів - ТОВ Транс Клінінг (40855828) за період січень-березень 2017рр., ТОВ АКАНТИКУС (41556991) за період жовтень 2017р.) за період з січень-липень 2016рр., вересень 2016р., січень-березень 2017рр., жовтень 2017р., грудень 2017 року.

від Бахмутської ОДПІ управління аудиту ГУ ДФС у Донецькій області отримано Результати опрацювання зібраної податкової інформації від 26.10.2017р. №000627/05-99-14-10/38164000 щодо ТОВ "ГОРМАК" (код ЄДРПОУ 38164000) за звітний період декларування ПДВ лютий та березень 2017 року з питань проведення фінансово - господарських операцій з ТОВ Інжекс (код ЄДРПОУ 40797627) за лютий 2017 року, ТОВ Аспект-Про (код ЄДРПОУ 40925713) за березень 2017 року, а також при визначенні сум податкового кредиту за лютий та березень 2017 року;

ГУ ДФС у Запорізькій області Результати опрацювання зібраної податкової інформації від 16.01.2018 №2/08-01-58-01/33561792 щодо ПП Енергодаррембуд за звітні періоди декларування ПДВ березень, червень, липень, серпень, вересень 2017 р. з питань фінансово - господарських операцій з ТОВ Буделмонтаж , код ЄДРПОУ 40397127 за березень 2017р., ТОВ Промснаб-С , код ЄДРПОУ 40857675 за червень, липень 2017р., ТОВ Сіті Буд Інвест , код ЄДРПОУ 41075067 за липень 2017р., ТОВ Кельвіон Девелопмент , код ЄДРПОУ 41404297 за серпень 2017р., ТОВ Трайсвест , код ЄДРПОУ 40523965 за вересень 2017р., ТОВ Торгкомпані Плюс , код ЄДРПОУ 40665519 за вересень 2017р., ТОВ Прогрес Консалтинг , код ЄДРПОУ 39959173 за серпень 2017р., ПАТ Центренерго , код ЄДРПОУ 22927045 за червень, вересень 2017р., ТОВ ІНТЕРЕНЕРГОСЕРВІС , код ЄДРПОУ 34063592 за березень, липень 2017р., а також при визначенні сум податкового кредиту за І квартал 2017 року, ІІІ квартал 2017 року;

ГУ ДФС у Донецькій області від 05.10.2017р. №360/05-99-14-15/32931612 з питань проведення фінансово-господарських операцій ТОВ "ПРОМЕКСІМ-ДОНЕЦЬК" з контрагентами покупцями та постачальниками за період 03, 05, 06, 07, 08, 09, 10.2016 року;

податкову інформацію складену Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області від 05.07.2017р. №344/10-36-14-04/40664783 з питань проведення фінансово-господарських операцій ТОВ Сардонекс з контрагентами покупцями та постачальниками за період з 18.07.2016 року по 30.06.2017 року;

Бахмутської ОДПІ управління аудиту ГУ ДФС у Донецькій області отримано результати опрацювання зібраної податкової інформації №000597/05-99-14-10/ 34304312 від 03.10.2017р. щодо ТОВ КОМПАНІЯ АІР (ЄДРПОУ 34304312) за звітний період декларування ПДВ березень-квітень 2017 року з питань проведення фінансово - господарських операцій з ТОВ ІНСТАРКОМ (ЄДРПОУ 40094293), за березень-квітень 2017 року, а також при визначенні сум зобов`язання з ПДВ за квітень-травень 2017 року;

Акт позапланової виїзної перевірки ТОВ ТБ Харківмаш (податковий номер 37876085) від 28.07.2017 №8693/20-40-14-12-11/37876085 з питань дотримання вимог податкового законодавства України щодо господарських взаємовідносин ТОВ Петра Транс Груп (податковий номер 40171681) за період лютий - квітень 2016 року, ТОВ Борисфен-Груп-ЛТД (податковий номер 40369938) за період червень - серпень 2016 року та інших;

ГУ ДФС у Донецькій області надійшли податкові інформації щодо ТОВ "ЕВАНСТОН код ЄДРПОУ 40636096) від 13.09.2017 №7363 /7/05-99-12-19 за липень 2017 року, від 26.09.2017 №7834 /7/05-99-12-19 за серпень 2017 року, від 17.10.2017 №8907/7/05-99-43-03 за вересень 2017 року;

отримано податкову інформацію, складену ГУ ДФС у Донецькій області - результати опрацювання зібраної податкової інформації від 04.10.2017р. № 326/05-99-14-15/38894519 щодо КМ ГРУПП , в т.ч. щодо проведення фінансово-господарських операцій за жовтень, листопад 2016р. з ТОВ ДНІПРОСПЕКТРБУД (код 37539083) та з ПП НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА ФІРМА ОПТИМАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ (код 36699731), а також при визначенні сум податкового зобов`язання за період з 01.10.2016р. по 30.11.2016р.;

результати опрацювання податкової інформації складеної Головного управління ДФС у Запорізької області від № 28.03.2018 р. №71/7/08-01-50-01, якою не підтверджено реальність взаємовідносин між ТОВ ВОСТОЧНИЙ РЕГІОН та ТОВ АБЕКС ЛТД у листопаді 2017 року;

податкову інформацію від 02.08.2016 № 431/20-38-14-02-04 складену ГУ ДФС у Харківській області, якою підтверджено неправомірне формування ТОВ Альянс Опт Трейд податкового кредиту у квітні 2016 року та неправомірне формування податкових зобов`язань;

результати опрацювання податкової інформації складеної Головного управління ДФС у Харківській області від №386/20-40-14-11-12/39660540 від 05.05.2018 року, якою не підтверджено реальність взаємовідносин між ТОВ Альянс Опт Трейд та ТОВ Петра Транс Груп у травні 2016 року;

Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області складені результати опрацювання зібраної податкової інформації від 12.09.2016 р. №260/10-13-14-04/40171681 щодо ТОВ ПЕТРА ТРАНС ГРУП (код ЄДРПОУ 40171681) за звітні періоди декларування з з 01.05.2016 року по 30.06.2016 року;

результати опрацювання податкової інформації складеної Центральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області№3423/20-30-14-02/39660540 від 20.12.2016р. якою встановлено оформлення ТОВ АЛЬЯНС ОПТ-ТРЕЙД за червень 2016 року декларування неправомірно визначених сум податкового кредиту та податкових зобов`язань від ТОВ ВОРКХОРС згідно з даними наявної податкової інформації;

результати опрацювання податкової інформації складеної Центральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області№3423/20-30-14-02/39660540 від 20.12.2016р.;

податкову інформацію від 02.08.2016 № 431/20-38-14-02-04 складену ГУ ДФС у Харківській області, якою підтверджено неправомірне формування ТОВ Альянс Опт Трейд податкового кредиту у липні 2016 року та неправомірне формування податкових зобов`язань;

результати опрацювання податкової інформації складеної Центральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області №3423/20-30-14-02/39660540 від 20.12.2016р;

податкової інформації складеної Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області стосовно ТОВ Бізнес Страйк зазначено, що за період з з 01.06.2016 по 07.09.2016 року по ланцюгах постачання та придбання виявлено факти по операціях з підміни товару;

результати опрацювання податкової інформації від 16.04.2018 №333/20-40-14-11-12, складеної ГУ ДФС у Харківській області;

результати опрацювання податкової інформацій стосовно взаємовідносин ТОВ Альянс Опт Трейд із постачальниками та покупцями за період 01.09.15 - №386/20-40-14-11-12/39660540 від 05.05.2018 року, №3423/20-30-14-02/39660540 від 20.12.2016р., від 16.04.2018 №333/20-40-14-11-12, 31.10.2016 № 481/20-40-14-08-12/39660540, 10.03.2017 №278/20-40-14-13-12/39660540.

Оцінивши за правилами статті 90 Кодексу адміністративного судочинства України надані сторонами докази та пояснення, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об`єктивному дослідженні, та враховуючи всі наведені обставини, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі-КАС України) завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Статтею 19 Конституції України встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України.

Відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов`язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов`язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства визначає Податковий кодекс України від 02.12.2010 року № 2755-VI ( далі - ПК України).

Правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні визначені Законом України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні від 16 липня 1999 року № 996-ХІV (далі - Закон № 996).

Відповідно до статті 1 Закону № 996 господарська операція - дія або подія, яка викликає зміни в структурі активів та зобов`язань, власному капіталі підприємства; первинний документ - документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення; фінансова звітність - бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період. Згідно зі статтею 3 Закону № 996 метою ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства. Частина 2 даної статті передбачає, що бухгалтерський облік є обов`язковим видом обліку, який ведеться підприємством. Фінансова, податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку. Відповідно до частини 1 статті 9 Закону № 996 підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи.

Згідно з пунктом 198.1 статті 198 Податкового кодексу України право на віднесення сум податку до податкового кредиту виникає у разі здійснення операцій з: а) придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг; б) придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів, у тому числі при їх ввезенні на митну територію України (у тому числі у зв`язку з придбанням та/або ввезенням таких активів як внесок до статутного фонду та/або при передачі таких активів на баланс платника податку, уповноваженого вести облік результатів спільної діяльності); в) отримання послуг, наданих нерезидентом на митній території України, та в разі отримання послуг, місцем постачання яких є митна територія України; г) ввезення необоротних активів на митну територію України за договорами оперативного або фінансового лізингу.

Відповідно до пункту 198.2 статті 198 цього Кодексу датою виникнення права платника податку на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною.

Згідно з пунктом 198.3 статті 198 Податкового кодексу України податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг, але не вище рівня звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу, та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв`язку з придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку; придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті, з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку. Право на нарахування податкового кредиту виникає незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду. Долучені до матеріалів справи податкові накладні, зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, та підтверджують право позивача і правильність формування ним податкового кредиту відповідно до норм Податкового кодексу України.

Відповідно до статті 10 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 15 травня 2003 року № 755-ІV якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою. Якщо відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, є недостовірними і були внесені до нього, третя особа може посилатися на них у спорі як на достовірні. Третя особа не може посилатися на них у спорі у разі, якщо вона знала або могла знати про те, що такі відомості є недостовірними. Якщо відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не внесені до нього, вони не можуть бути використані у спорі з третьою особою, крім випадків, коли третя особа знала або могла знати ці відомості. Отже, належними та допустимими доказами відсутності платника податків за його місцезнаходженням у даному випадку є відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. На момент здійснення господарських операцій контрагент позивача знаходився в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та були зареєстровані як платники податку на додану вартість.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 67 Господарського кодексу України відносини підприємства з іншими підприємствами, організаціями, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів. Підприємства вільні у виборі предмета договору, визначенні зобов`язань, інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать законодавству України. Доказів чи доводів того, що позивачем укладені угоди, які суперечать діючому законодавству, відповідачем не наведено.

Згідно підпункту 14.1.36 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України господарська діяльність - діяльність особи, що пов`язана з виробництвом (виготовленням) та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема за договорами комісії, доручення та агентськими договорами.

Відповідно до п. 134.1 статті 134 ПК України, об`єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень цього розділу.

Якщо відповідно до цього розділу передбачено здійснення коригування шляхом збільшення фінансового результату до оподаткування, то в цьому разі відбувається:

- зменшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування (збитку);

- збільшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку).

Якщо відповідно до цього розділу передбачено здійснення коригування шляхом зменшення фінансового результату до оподаткування, то в цьому разі відбувається:

- збільшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування (збитку);

- зменшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку).

Для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує двадцяти мільйонів гривень, об`єкт оподаткування може визначатися без коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від`ємного значення об`єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу. Платник податку, у якого річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує двадцяти мільйонів гривень, має право прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від`ємного значення об`єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу, не більше одного разу протягом безперервної сукупності років в кожному з яких виконується цей критерій щодо розміру доходу. Про прийняте рішення платник податку зазначає у податковій звітності з цього податку, що подається за перший рік в такій безперервній сукупності років. В подальші роки такої сукупності коригування фінансового результату також не застосовуються (крім від`ємного значення об`єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років).

Якщо у платника, який прийняв рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від`ємного значення об`єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу, в будь-якому наступному році річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період перевищує двадцять мільйонів гривень, такий платник визначає об`єкт оподаткування починаючи з такого року шляхом коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці, визначені відповідно до положень цього розділу.

Для цілей цього підпункту до річного доходу від будь-якої діяльності, визначеного за правилами бухгалтерського обліку, включається дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), інші операційні доходи, фінансові доходи та інші доходи.

Відповідно до ч. 1, 2 статті 9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність , підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов`язкові реквізити: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис, аналог власноручного підпису або підпис, прирівняний до власноручного підпису відповідно до Закону України Про електронний цифровий підпис , або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Відповідно до ч. 1, 2 статті 9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність , підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов`язкові реквізити: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис, аналог власноручного підпису або підпис, прирівняний до власноручного підпису відповідно до Закону України Про електронний цифровий підпис , або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Згідно з пп. 2.15 п. 2 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 року № 88, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 червня 1995 року за № 168/704, визначено, що первинні документи підлягають обов`язковій перевірці працівниками, які ведуть бухгалтерський облік, за формою і змістом, тобто перевіряється наявність у документі обов`язкових реквізитів та відповідність господарської операції діючому законодавству, логічна ув`язка окремих показників.

Таким чином, єдиною підставою документального підтвердження спірних сум податкового кредиту та сум, на які збільшено від`ємне значення фінансового результату до оподаткування, мають бути належним чином складені та підписані повноважними особами первинні документи в розумінні наведених норм законодавства.

Також, з огляду на принцип персональної відповідальності платника податку право на податковий кредит не може ставитись у пряму залежність від додержання податкової дисципліни третіми особами. Тобто якщо контрагент не виконав свого зобов`язання щодо сплати податку до бюджету, це тягне відповідальність та негативні наслідки саме щодо цієї особи, а тому сама по собі несплата податку продавцем (у тому числі внаслідок ухилення від сплати) не може бути підставою для відмови у праві платника податку на податковий кредит за наявності факту здійснення господарської операції.

Таким чином, суд дійшов висновку, що законодавство не ставить в залежність виникнення у платника податку на додану вартість права на податковий кредит, як і права на збільшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування, від дотримання вимог податкового законодавства іншими суб`єктами господарювання. Так само як і на платника податків не покладається обов`язок перевіряти безпосереднього контрагента на предмет виконання ним вимог податкового законодавства перед тим, як самостійно скористуватись наданими ПК України правами.

З огляду на викладене, суд дійшов висновків про те, що:

Висновки податкового органу, які ґрунтуються лише на даних актів перевірок щодо спірних контрагентів, а також їх контрагентів по ланцюгу постачання, а не на аналізі суті та наслідків господарських операцій, які мали місце у перевіряємому періоді, що, в свою чергу, не є безумовною підставою для висновків про відсутність фактичного виконання спірних договорів за умови наявності первинних документів, які спростовують такі доводи;

Ані акт перевірки, ані дії посадових осіб із включення до такого акту певних висновків не породжують правових наслідків для платника податків, тобто не змінюють стану його суб`єктивних прав та не створюють жодних додаткових обов`язків для платника податків, тобто не порушують права платника податків. Висновки ж посадових осіб, зазначені в акті перевірки, є лише думкою цих осіб щодо поведінки платника податків;

Податкове законодавство України не ставить в залежність право платника податків на податковий кредит від порядку здійснення контрагентами господарської діяльності, наявності у них трудових ресурсів в штаті та технічних ресурсів на праві власності, дотримання ними податкової дисципліни. А тому, Позивач не може нести відповідальність за дії/бездіяльність своїх контрагентів, адже поняття добросовісний платник , яке вживається у сфері податкових правовідносин, не передбачає виникнення у нього додаткового обов`язку з контролю за виконанням його контрагентами своїх обов`язків.

Крім того, неналежне дотримання суб`єктами господарювання, які знаходяться у взаємовідносинах з контрагентами Платника податків, правил податкової дисципліни, порядку здійснення господарської діяльності, ненадання копій укладених цивільно-правових договорів не мали своїм наслідком недійсність виконання Платником податків своїх податкових зобов`язань і не ставить під сумнів надходження сплачених податків та зборів до державного бюджету України, а тому жодні дії/бездіяльність контрагентів Платника податків чи суб`єктів господарювання, які знаходяться у взаємовідносинах з контрагентами Платника податків, не можуть слугувати належним доказом наявності у Платника податків такої мети як порушення інтересів держави у сфері оподаткування.

Так, відповідно до постанови Верховного Суду від 27.04.2018 року у справі № 2а-4901/12/1070 встановлено висновок про те, що: … посилаючись на фіктивний статус контрагентів платника податків податковий орган має довести, що між ними мали місце злагоджені узгоджені дії, спрямовані на безпідставне отримання податкових вигід, принаймні, що платник (позивач) взагалі був обізнаним з приводу дійсного стану правосуб`єктності своїх контрагентів. Наприклад, це може бути доведено рішенням суду, яке набрало законної сили, про визнання не дійсним відповідного договору .

Наведена позиція підтверджена і практикою Європейського суду з прав людини, в Остаточному рішенні Європейського суду з прав людини від 14.10.2010 року у справі Щокін проти України (національними органами не було дотримано вимоги законодавства щодо застосування підходу, який був би найбільш сприятливим для заявника - платника податку), рішенні Європейського суду з прав людини у справі Інтерсплав проти України заява № 803/02 (у разі наявності у державних органів інформації про зловживання в системі оподаткування конкретною компанією, вони повинні застосовувати відповідні заходи саме до цього суб`єкта, а не розповсюджувати негативні наслідки на інших осіб при відсутності зловживання з їх боку), рішенні Європейського суду з прав людини у справі Булвес АД проти Болгарії від 22.01.2009 р. ( якщо одержувач товарів, що поставляються, є особою зі статусом платника податків, яка не знала і не могла знати про те, що операція, яка розглядається, пов`язана з шахрайством зі сторони продавця, … компанія-заявник не повинна нести відповідальність за наслідки невиконання постачальником його обов`язків щодо своєчасного декларування ПДВ і, як наслідок, сплачувати ПДВ повторно разом із пенею), Рішення Європейського суду з прав людини у справі ВАТ Нефтяная компания ЮКОС проти РФ, заява №14092/04 (перша і сама важлива вимога статті 1 Протоколу № 2 до Конвенції полягає в тому, що будь-яке втручання публічної влади в безперешкодне користування власністю повинне бути законним, тобто втручання має відповідати національному законодавству і бути достатньо зрозумілим, щоб дозволити заявнику передбачати наслідки своїх дій), рішення Європейського Суду у справі Ї Сколло проти Італії (Skollo v Italy) A no. 315-C від 28.09.2005 (Європейський суд зазначив, що погоджується на здійснення контролю за правом власності за умови, що відповідний контроль має під собою Ї розумні підстави), які не дозволяють поставити публічний інтерес (наповнення бюджету) вище приватного (свобода господарської діяльності та захист права власності).

У постанові Верховного Суду від 16.01.2018 р. по справі № 820/4648/13-а (№К/9901/873/18) (http://reyestr.court.gov.ua/Review/71630385) справедливо вказано:

…Твердження податкового органу про відсутність у контрагентів позивача необхідної для ведення господарської діяльності кількості працівників, технічних, транспортних, інших виробничих ресурсів, відсутність за юридичною адресою на момент звірки не свідчить про безтоварність угод поставки з позивачем. В межах перевірки позивача відповідачем не досліджено можливість залучення постачальниками позивача матеріально-технічних, майнових, трудових та виробничих ресурсів шляхом укладення цивільно-правових угод або іншій не забороненій законом формі у період поставок ТМЦ… .

У постанові Верховного Суду від 08.05.2018 р. у справі № 815/3526/17 зазначено: Норми податкового законодавства не визначають певний обсяг матеріальних та/чи трудових ресурсів у платника податків при здійсненні господарської діяльності як критерій правового статусу платника податків щодо отримання податкової преференції у формі податкового кредиту чи наміру платника податків отримати певний результат від здійснення господарської операції (підприємницької діяльності) .

У постанові Верховного Суду від 08.05.2018 р. у справі № 814/937/15 вказано: Відсутність у спірних контрагентів матеріальних та трудових ресурсів не виключає можливості реального виконання ним господарської операції та не свідчить про одержання необґрунтованої податкової вигоди покупцем, оскільки залучення працівників є можливим за договорами цивільно-правового характеру, аутсорсингу та аутстафінгу (оренда персоналу). Основні та транспортні засоби можуть перебувати в постачальника на праві оренди або лізингу .

Наведені вище висновки узгоджуються з позицією викладеною у постановах Верховного Суду від 21.03.2018 р. у справі № 816/338/14; від 21.03.2018 р. у справі № 813/59/13-а; від 16.05.2018 р. у справі № 826/15718/14; від 27.02.2018 р. у справі № 811/2154/13-а; від 06.02.2018 р. у справі № 816/166/15-а.

Водночас, суд зазначає, що в Акті перевірки податковий орган посилається на кримінальні провадження проти контрагентів позивача та їх контрагентів.

Зазначені в Акті перевірки кримінальні провадження перебувають на стадії досудового розслідування. Відсутні вироки у кримінальних справах щодо визнання винними посадових осіб безпосередніх контрагентів Платника податків (чи їх контрагентів) у вчиненні кримінально карних діянь.

В своїй Постанові від 20.02.2018 р. Верховний Cуд у справі № 826/6280/13-а продовжив усталену судову практику із спірного питання та зазначив: Доказів, які б свідчили про наявність вироку суду відносно контрагента позивача, який би набрав законної сили, під час розгляду справи, контролюючим органом не надано, а отже сам по собі факт порушення кримінальної справи щодо посадових осіб контрагента позивача не може слугувати належним доказом фіктивності розглядуваних господарських операцій та не тягне за собою правових наслідків для позивача, оскільки податкове законодавство не ставить у залежність право позивача на формування податкового кредиту та витрат від податкового обліку (стану) інших осіб і фактичної сплати контрагентами податку до бюджету…

До аналогічних висновків дійшов Верховний Суд у своїй Постанові від 14.03.2018 р. у справі № 804/691/17.

Таким чином, матеріали кримінального провадження, в яких відсутній вирок, є неналежним та недопустимим доказом, а отже посилання на ці кримінальні провадження як на підставу неможливості виконання контрагентом умов договору у спірні періоди - є неспроможними.

Наведений висновок про те, що доказами вчинення нікчемного правочину можуть бути обвинувальний вирок суду, або відповідне рішення суду про визнання правочину недійсним кореспондується з судовою практикою, наприклад, ухвалою від 09.11.2016 р. Вищого адміністративного суду України у справі №К/800/36781/13.

Так, ВАСУ зазначив, що у розумінні ст. 124 Конституції України та Кодексу адміністративного судочинства України належними та допустимими доказами факту вчинення платником податків нікчемного правочину або факту відображення в обліку показників господарських операцій, які в дійсності не відбулись, можуть бути або обвинувальний вирок суду по кримінальній справі (діяння платника податків по протиправному заволодінню майном іншої особи або ухиленню від сплати податків, тобто вчинення нікчемного правочину, є об`єктивною стороною злочинів, передбачених ст. 191 та ст. 212 Кримінального кодексу України, або рішення суду у справі про стягнення одержаного за нікчемним правочином (наслідком вчинення платником податків нікчемного правочину відповідно до ст. ст. 207, 208, 250 Господарського кодексу України є застосування конфіскаційного заходу у вигляді стягнення одержаного за нікчемним правочином), або рішення суду про визнання правочину недійсним (відповідно до ч. 3 ст. 228 Цивільного кодексу України вчинення платником податків правочину, котрий суперечить інтересам держави і суспільства, є підставою для звернення до суду з вимогою про визнання такого правочину недійсним). Недобросовісність платника має бути встановлена безумовними та однозначними доказами, однак такі докази на порушення вимог ч. 1, ч. 2 ст. 77 Кодексу адміністративного судочинства України податковим органом не представлено, реальність виконання господарських операцій, на підставі яких платником податків сформовано валові витрати, не спростовано.

Однак наявності вищезазначених обставин, на підтвердження факту вчинення Платником податків нікчемного правочину або факту відображення в обліку показників господарських операцій, які в дійсності не відбулися, судом не встановлено.

На підставі вищевикладеного, спірні податкові повідомлення-рішення є протиправними та підлягають скасуванню, а позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Стосовно розподілу судових витрат, суд зазначає наступне.

Так, позивачем сплачено судовий збір у розмірі 19 210,00 гривень відповідно до платіжного доручення від 15.01.2020 року № 1008990.

Згідно з частини 1 статті 139 КАС України при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

Отже, стягненню за рахунок бюджетних асигнувань з відповідача на користь позивача підлягає сплачений судовий збір у розмірі 19 210,00 гривні.

Керуючись статтями 2-17, 19, 20, 42-47, 55-60, 72-77, 90, 94-99, 122, 124-125, 132, 139, 143, 159-165, 168, 171, 173, 192-196, 224, 225-228, 229-230, 241, 243, 245, 246, 250, 255, 293, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ВИРІШИВ:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК СХІДЕНЕРГО (код ЄДРПОУ: 31831942, місцезнаходження: 85612, Донецька область, м. Курахове, вул. Енергетиків, 34) до Офісу великих платників податків Державної податкової служби (код в ЄДРПОУ: 43141471, місцезнаходження: 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11г) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - задовольнити повністю.

Скасувати податкове повідомлення-рішення Офісу великих платників податків Державної податкової служби від 04 жовтня 2019 року № 0003244613.

Скасувати податкове повідомлення-рішення Офісу великих платників податків Державної податкової служби від 04 жовтня 2019 року № 0007874613.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань з Офісу великих платників податків Державної податкової служби (код в ЄДРПОУ: 43141471, місцезнаходження: 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11г) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК СХІДЕНЕРГО (код ЄДРПОУ: 31831942, місцезнаходження: 85612, Донецька область, м. Курахове, вул. Енергетиків, 34) витрати по сплаті судового збору у розмірі 19 210 (девятнадцять тисяч двісті десять) гривень 00 копійок.

Вступна та резолютивна частини рішення виготовлені у нарадчій кімнаті та проголошені у судовому засіданні 23 червня 2020 року. Повний текст рішення виготовлено та підписано 24 червня 2020 року.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд, з урахуванням внесених до КАС України змін згідно з Законом України від 29 березня 2020 року № 3275 про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя К.Е. Абдукадирова

Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу90025615
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —200/428/20-а

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 22.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 04.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 14.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 20.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Постанова від 20.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 16.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні