Ухвала
від 12.06.2020 по справі 488/243/16-ц
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/243/16-ц

Провадження № 2/488/33/20 р.

УХВАЛА

Іменем України

12.06.2020 року м. Миколаїв Корабельний районний суд м. Миколаєва в складі:

головуючої по справі судді - Чернявської Я.А.,

при секретарі - Сенчук К.О.,

за участю:

представника позивача (відповідача за зустрічним позовом) - ОСОБА_1 ,

представника відповідача (позивача за зустрічним позовом) - ОСОБА_2 ,

заявника - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні об`єднану цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ майна, набутого за час проживання однією сім»єю без реєстрації шлюбу та за час перебування у шлюбі та зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 про встановлення факту припинення шлюбних відносин між сторонами та поділ майна подружжя,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва знаходиться цивільна справа за первісним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ майна, набутого за час проживання однією сім»єю без реєстрації шлюбу та за час перебування у шлюбі та зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 про встановлення факту припинення шлюбних відносин між сторонами та поділ майна подружжя.

05.06.2020 року ОСОБА_3 надав до суду клопотання про залучення його до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Мотивуючи клопотання тим, що відповідно до договору купівлі-продажу частки житлового будинку від 14.04.2004 року ОСОБА_6 продав, а ОСОБА_5 купив 3/10 частки житлового будинку з відповідною частиною прилеглих до нього господарських та побутових будівель та соруд, що знаходяться в місті АДРЕСА_1 . В цілому на земельній ділянці розташований житловий будинок, житловою площею 48,90 кв.м.

Рішенням виконкому Миколаївської міської ради № 486 від 23.03.2005 року, житловому будинку по АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_5 , надано нову адресу: АДРЕСА_2 .

З викладеного вбачається, що ОСОБА_5 , починаючи з 2005 року вже не був власником 3/10 частки житлового будинку по АДРЕСА_1 , а суд помилково наклав в 2016 році арешт на майно ОСОБА_3 , яке до того ж відрізнялось як за призначенням так і за площею.

В судовому засіданні представник позивача (відповідача за зустрічним позовом) - ОСОБА_1 , просила вирішити клопотання на розсуд суду.

В судовому засіданні представник відповідача (позивача за зустрічним позовом) - ОСОБА_2 ,просила вирішити клопотання на розсуд суду.

В судовому засіданні заявник - ОСОБА_3 , своє клопотання про залучення його в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору, підтримав, просив про його задоволення.

Відповідно до положень статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу .

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_3 про залучення його до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - задовольнити.

Залучити - ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_1 , реєстрація: АДРЕСА_3 ) до участі по справі за первісним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ майна, набутого за час проживання однією сім»єю без реєстрації шлюбу та за час перебування у шлюбі та зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 про встановлення факту припинення шлюбних відносин між сторонами та поділ майна подружжя, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Повідомити залученій третій особі про дату судового засідання, призначеного на 25.06.2020 року о 11 год. 00 хвилин.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http:// kb.mk.court.gov.ua/sud1414/pro sud/info sud, а також опрелюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr. court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Яна Анатоліївна Чернявська

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення12.06.2020
Оприлюднено26.06.2020
Номер документу90050309
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —488/243/16-ц

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 07.08.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 02.11.2018

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні