Ухвала
від 26.06.2020 по справі 290/507/20
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

290/507/20

У Х В А Л А

смт. Романів 26 червня 2020 року

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Бабича С.В., вирішуючи питання про прийняття до розгляду позовної заяви Нивненської сільської ради Романівського району Житомирської області,-

В С Т А Н О В И В :

В травні 2020 року Нивненська сільська рада Романівського району Житомирської області, як орган опіки і піклування, звернулася до суду в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , в якому просить відібрати в останньої неповнолітніх дітей, в інтересах яких заявлено позов, без позбавлення її батьківських прав, передавши цих дітей органу опіки та піклування районної державної адміністрації, посилаючись на те, що відповідач ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню дітей, не піклується про їх фізичний і духовний розвиток, веде бродячий спосіб життя.

З метою недопущення загрози життю та здоров`ю ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 19 травня 2020 року виконавчим комітетом Нивненської сільської ради Романівського району Житомирської області було прийнято рішення про негайне їх відібрання від матері.

Окрім того, Нивненська сільська рада Романівського району Житомирської області просить ухвалити рішення про стягнення із ОСОБА_5 на користь осіб чи установ, де будуть проживати діти, аліменти в розмірі не менше 50% прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку щомісячно, починаючи з дня подачі заяви до досягнення дітьми повноліття.

Позовна заява щодо форми і змісту відповідає вимогам Цивільного процесуального законодавства та позивачем виконані вимоги закону щодо надання копій позовної заяви та копій документів, що додаються до неї. Підстав для повернення заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

За змістом частини 4 статті 274 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) даний спір не може бути розглянутим в порядку спрощеного позовного провадження, а тому підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Водночас, суд вважає за необхідне зобов`язати органи, які приймають рішення щодо опіки і піклування, подати суду письмовий висновок щодо доцільності відібрання дітей, в інтересах яких заявлено позов, від матері ОСОБА_5 без позбавлення її батьківських прав.

Керуючись статтями 187, 190, 191,197 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Відкрити провадження у справі за позовом Нивненської сільської ради Романівського району Житомирської області (адреса місцезнаходження: вул. Шкільна, 20 с. Нивна Романівський район Житомирська область) до ОСОБА_4 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) про відібрання дітей від матері без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітніх дітей, треті особи - Романівська районна державна адміністрація Житомирської області (адреса місцезнаходження: вул. Сергія Лялевича, 2 смт. Романів Житомирська область), Пулинська селищна рада Пулинського району Житомирської області (адреса місцезнаходження: вул. Незалежності, 13 смт. Пулини Житомирська область),

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження та призначити підготовче засідання на 26 серпня 2020 року на 9 годину 30 хвилин в залі судових засідань № 1 в приміщенні Романівського районного суду Житомирської області, про що повідомити учасників справи (вул. Небесної Сотні, 86/10 смт. Романів Житомирська область).

Запропонувати:

- відповідачу, протягом 15 днів із дня вручення даної ухвали, подати відзив, в якому, з дотриманням вимог статті 178 ЦПК України, викласти свої заперечення проти позову та надати всі письмові, електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, подати, з дотриманням вимог частин 3-6 статті 178 ЦПК України, пояснення щодо позову, протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали, а щодо відзиву - протягом 10 днів з дня його отримання.

- позивачу та відповідачу надати відповідь на пояснення третіх осіб щодо позову або відзиву до закінчення підготовчого провадження.

Вказані строки продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до пункту 3 розділу ХІІ Прикінцеві положення ЦПК України.

Зобов`язати Романівську районну державну адміністрацію Житомирської області та Пулинську селищну раду Пулинського району Житомирської області подати суду письмовий висновок органу опіки та піклування щодо доцільності відібрання ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 від матері ОСОБА_4 без позбавлення її батьківських прав.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи в мережі інтернет можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://ro.zt.court.gov.ua/sud0621/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Бабич

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90091377
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/507/20

Рішення від 14.09.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні