Ухвала
від 30.06.2020 по справі 494/633/20
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

30.06.2020

Справа № 494/633/20

Провадження № 2/494/411/20

УХВАЛА

30 червня 2020 року м. Березівка

Суддя Березівського районного суду Одеської області Римар І.А., ознайомившись з матеріалами цивільної справи №494/633/20 за позовною заявою виконувача обов`язків керівника Комінтернівської місцевої прокуратури (Одеська область, Лиманський район, смт Доброслав, вул. Центральна 85) в інтересах держави в особі: Березівської районної державної адміністрації (Одеська область, м. Березівка, пл. Т.Г. Шевченка 1), Головного управління Держгеокадастру в Одеській області (м. Одеса, вул. Канатна 83) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про дострокове розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки у розпорядження держави

ВСТАНОВИВ:

23 червня 2020 року до Березівського районного суду Одеської області звернувся виконувач обов`язків керівника Комінтернівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі: Березівської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області з позовними вимогами до ОСОБА_1 про дострокове розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

23.06.2020 року згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, вищевказана справа передана для розгляду судді Римар І.А.

Разом з цим, згідно постанови Кабінету Міністрів України Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID19 на всій території України з 12 березня 2020 року установлено карантин, який продовжено до 31 липня 2020 року, тому розгляд справи призначено на 17 серпня 2020 року на 10:45 год.

Згідно статті 187 Цивільно-процесуального кодексу України (далі- ЦПК України): За відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу…

Пунктом 4 частини другої статті. 187 ЦПК України передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

При цьому, згідно частинами третьої та четвертої статті 274 ЦПК України При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи вказані у статті 274 ЦПК обставини, суд доходить висновку, що вищезазначена позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.3,19, 175-177, 187,274, ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом держави в особі: Березівської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області з позовними вимогами до ОСОБА_1 про дострокове розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження та почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 17.08 2020 року о 10 годині 45 хвилин в приміщенні Березівського районного суду Одеської області.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України. Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали. Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня його отримання.

Відповідач має право подати до суд заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву та доказів на підтвердження обставин на які в ньому здійснюється посилання справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://br.od.court.gov.ua .

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК Українив, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Відповідно до п.3 Прикінцевих положень Цивільного процесуального кодексу України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 49,83,84,170,178,179,180,181,185,210,222,253,275,284,325,354,357,360,371,390,393,395,398,407,424 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, подання заяви про перегляд заочного рішення, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, заяви про скасування судового наказу, розгляду справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Суддя І.А. Римар

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90096603
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/633/20

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 23.07.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

Рішення від 03.06.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

Рішення від 03.06.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні