Ухвала
від 16.12.2009 по справі к-22178/09-с
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИ Й СУД УКРАЇНИ

16 грудня 2009 р. К-22178/09

У Х В А Л А

Колегія суддів Вищо го адміністративного суду Ук раїни у складі суддів:

Головуючого: судді Ча лого С. Я.

Суддів: Бим М.Є., ГончарЛ. Я. , Харченка В. В., Чарпіцьк ої Л.Т.

секретар судового засідан ня: Мудренко А.О.

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні клопо тання Виконавчої дирекції Че рнігівського обласного відд ілення Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності про поновлен ня строку на касаційне оскар ження постанови господарськ ого суду Чернігівської облас ті від 14 січня 2008 року та ухвали Київського апеляційного адм іністративного суду від 09 кві тня 2009 року у справі за позовом товариства з обмеженою відп овідальністю «Агат Буд С ервіс»до Виконавчої дирекці ї Чернігівського обласного в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності, третя о соба - Територіальна держав на інспекція праці у Чернігі вській області про визнання акту перевірки нечиниим,-

в с т а н о в и л а:

Виконавча дирекція Ч ернігівського обласного від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності звернулась з клопотанням про поновленн я строку на касаційне оскарж ення постанови господарсько го суду Чернігівської област і від 14 січня 2008 року та ухвали К иївського апеляційного адмі ністративного суду від 09 квіт ня 2009 року посилаючись на те, що строк пропущений з поважних причин.

Заслухавши доповідь суд ді Вищого адміністративного суду України, перевіривши до води клопотання та матеріали касаційної скарги, колегія с уддів вважає, що клопотання п ідлягає задоволенню з наступ них підстав.

Відповідно до ст. 212 Кодексу адміністративного судочинс тва України касаційна скарга на судові рішення подається протягом одного місяця післ я набрання законної сили суд овими рішеннями апеляційної інстанції, тобто протягом од ного місяця після їх проголо шення, в даному випадку з моме нту виготовлення в повному о бсязі.

Відповідно до ст. 103 КАС Укр аїни строк, що визначається м ісяцями, закінчується у відп овідне число останнього міся ця цього строку.

Якщо закінчення строку пр ипадає на вихідний, святкови й чи інший неробочий день, ост аннім днем строку є перший пі сля нього робочий день.

Строк не вважається пропу щеним, якщо до його закінченн я позовна заява, скарга, інші д окументи чи матеріали або гр ошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідним и засобами.

Клопотання скаржника обґр унтовано тим, що ухвалу Київс ького апеляційного адмініст ративного суду від 09 квітня 2009 року Виконавча дирекція Черн ігівського обласного відділ ення Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності отримала 06 тра вня 2009 року відповідно до вхід ного штампу на супровідному листі доданому до матеріалів касаційної скарги.

Касаційну скаргу було наді слано на адресу Вищого адмін істративного суду України 29 т равня 2009 року, що підтверджуєт ься поштовим штемпелем на ко нверті, тобто в місячний стро к на подання касаційної скар ги.

Керуючись ст.ст. 101, 102, 212 Кодек су адміністративного судочи нства України, колегія судді в, -

у х в а л и л а :

Поновити Виконавчій д ирекції Чернігівського обла сного відділення Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності ст рок на касаційне оскарження постанови господарського су ду Чернігівської області від 14 січня 2008 року та ухвали Київс ького апеляційного адмініст ративного суду від 09 квітня 2009 року.

Відкрити касаційне п ровадження за касаційною ска ргою Виконавчої дирекції Чер нігівського обласного відді лення Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності на постанову господарського суду Чернігі вської області від 14 січня 2008 р оку та ухвалу Київського апе ляційного адміністративног о суду від 09 квітня 2009 року у спр аві за позовом товариства з о бмеженою відповідальністю « Агат Буд Сервіс»до Викон авчої дирекції Чернігівсько го обласного відділення Фонд у соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності, третя особа - Територ іальна державна інспекція пр аці у Чернігівській області про визнання акту перевірки нечиниим.

Ухвала набирає законно ї сили з моменту її проголоше ння та оскарженню не підляга є, крім як в строки та в порядк у, передбаченому главою 3 розд ілу IV КАС України.

Суддя С.Я. Чал ий

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення16.12.2009
Оприлюднено26.04.2010
Номер документу9015015
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —к-22178/09-с

Ухвала від 07.07.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чалий С.Я.

Ухвала від 16.12.2009

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чалий С.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні