Ухвала
від 05.02.2020 по справі 607/28443/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

05.02.2020 Справа №607/28443/19

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі головуючого судді Грицай К.М. за участю секретаря Стус К.І., позивача ОСОБА_1 ,розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Тернополі у порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Почапинської сільської ради про визнання права на приватизацію земельної ділянки без погодження меж із суміжним землекористувачем, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді від 11 грудня 2019 року відкрито провадження у даній справі за правилами загального позовного провадження і призначено підготовче судове засідання на 05 лютого 2020 року на 14 год. 15 хв.

Позивач ОСОБА_1 в підготовчому судовому засідання пояснила, що вона звернулась із позовом, оскільки їй невідомо, з яких підстав відповідач Почапинська сільська рада їй не погоджує технічну документацію на землю.

Представник відповідача Почапинський сільський голова М.С.Палига подав заяву про розгляд справи за їх відсутності, позов визнають.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явися з невідомих суду причин, хоча про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання був повідомлений належним чином. Відповідачем відзиву на позовну заяву не подано.

Позивачем подано суду заяву про розгляд справи без його участі, однак без пояснень в судовому засіданні представника відповідача суд позбавлений можливості надати оцінку обставинам, на які посилається позивач в обґрунтування своїх доводів, а саме, з яких підстав відповідач Почапинська сільська рада їй не погоджує технічну документацію на землю.

Суд, дослідивши матеріали справи, з урахуванням того, що для повного та всебічного з`ясування обставин справи, вважає необхідним визнати явку представника відповідача в судове засідання обов`язковою.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутністю, дала особисті пояснення.

В силу 4 ст. 174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Суд може зобов`язати державний орган чи орган місцевого самоврядуванняподати відповідну заяву по суті справи (крім позовної заяви).

За таких обставин, враховуючи те, що пояснення позивача по суті позову будуть мати істотне значення для законного вирішення даної справи, суд приходить до висновку, що явку позивача в судове засідання слід визнати обов`язковою та слід зобов`язати відповідача подати відзив на позовну заяву.

На підставі наведеного, керуючись статтями 43, 223, 258 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати обов`язковою явку представника відповідача Почапинського сільського голови М.С.Палига по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Почапинської сільської ради про визнання права на приватизацію земельної ділянки без погодження меж із суміжним землекористувачем.

Зобов`язати відповідача Почапинську сільську раду подати відзив на позовну заяву.

Відкласти підготовче судове засідання на 04 березня 2020 року о 15 год. 00 хв.

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий суддяК. М. Грицай

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення05.02.2020
Оприлюднено03.07.2020
Номер документу90167081
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/28443/19

Рішення від 11.06.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 11.06.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні