Ухвала
від 01.07.2020 по справі 340/2308/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01 липня 2020 року Справа № 340/2308/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кравчук О.В., перевіривши матеріали

позовної заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ - 41316824; адреса: вул. Михайлівська, 64, м. Кропивницький, Кіровоградська область,25006)

до Державного підприємства Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№6) (код ЄДРПОУ - 08680253; адреса: вул. Яновського, буд. 50, м.Кропивницький, Кіровоградська область,25006)

про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И Л А:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області звернулося до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд стягнути з Державного підприємства Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№6) капіталізовані платежі в сумі 1 520 922,24 грн.

Відповідно до вимог статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 160,161,172 цього Кодексу.

Так, зокрема, частина п`ята статті 161 КАС України зобов`язує позивача у разі необхідності додати до позовної заяви клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, участь у судовому засіданні щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною першою статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Частиною другою статті 260 КАС України встановлено, що у випадку, передбаченому частиною першою статті 259 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може: 1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження; або 2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

При цьому пунктом 7 частини третьої статті 257 КАС України встановлено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на те, що вказаний спір не належить до категорії справ, щодо яких Кодексом адміністративного судочинства України визначено безальтернативно порядок розгляду у спрощеному або загальному провадженні (частини четверта та шоста статті 12 КАС України), позивачеві при поданні позову необхідно висловлювати свою позицію щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження шляхом подання відповідного клопотання або ж зазначати про відсутність волевиявлення на розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, позовну заяву слід залишити без руху із встановленням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Виходячи з викладеного та керуючись статтями 160, 161, 169, 248, 256, 257, 259, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області до Державного підприємства Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№6) про стягнення заборгованості залишити без руху.

Позивачу - протягом 10 днів з дня вручення цієї ухвали - усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до суду клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження або ж відомостей щодо відсутності волевиявлення на розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Копію цієї ухвали невідкладно (вручити) надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90207310
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —340/2308/20

Ухвала від 11.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. КРАВЧУК

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. КРАВЧУК

Ухвала від 06.07.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Рішення від 23.04.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні