Ухвала
від 07.07.2020 по справі 922/1833/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07 липня 2020 року м. ТернопільСправа №922/1833/20

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Руденко О.В. розглянувши позовну заяву №б/н (вх.№506) від 06.06.2020

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Олко", вул. Маліновського, буд. 3, м. Харків

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Золочівськ", вул. Текстильна, буд.42, кімната 14А, м. Тернопіль, 46012

про стягнення заборгованості у розмірі 55 675 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Харківської області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Олко" з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Золочівськ" про стягнення заборгованості у розмірі 55 675 грн.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 15.06.2020 передано вище вказану позовну заяву за територіальною підсудністю до Господарського суду Тернопільської області.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, суддею-доповідачем визначено Руденка О.В.

В обґрунтування заявлених вимог, позивач посилається на те, що відповідач не виконав належним чином умов договору поставки в частині повної та вчасної оплати товару, зважаючи на що у нього виникла заборгованість, сума якої заявлена до стягнення у судовому порядку.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України. Підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі немає.

Згідно ч. ч. 1, 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 12 ГПК України малозначними справами є, в тому числі, справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

За даних обставин, зважаючи на те, що ціна позову у даній справі не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, беручи до уваги предмет та підставу позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, суд прийшов до висновку, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З урахуванням наведеного, суд здійснює розгляд цієї справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та без проведення судового засідання.

Частинами 2, 3 ст. 252 ГПК України встановлено, що розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Приписами ст.251 ГПК України визначено, що відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Поряд із цим, суд зважає на приписи ч.4 Прикінцевих положень ГПК України, за якими строк, що встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Враховуючи вищенаведене та відповідно до статей 176, 234, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі №922/1833/20 .

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

3. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 7 ст. 252 ГПК України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

4. Витребувати у позивача: докази надіслання позовної заяви та доданих до неї документів на адресу відповідача : вул. Текстильна, буд.42, кімната 14А, м. Тернопіль, 46012 (оригінал опису вкладення, фіскальний чек). Витребувані документи надіслати на адресу суду протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали.

5. Запропонувати сторонам подати до суду:

відповідачу:

обґрунтований відзив на позов і всі письмові докази на підтвердження викладеного у ньому - до 31.07.2020 року; заперечення на відповідь на відзив - протягом п`яти днів з дня вручення йому відповіді на відзив ; заяв з процесуальних питань (за наявності);

позивачу: відповідь на відзив - протягом п`яти днів з дня вручення йому відзиву на позов ; заяви з процесуальних питань (за наявності).

6. Копію ухвали надіслати учасникам справи рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до змісту ч. 9 ст. 80 ГПК України, копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя О.В. Руденко

Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90231761
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1833/20

Судовий наказ від 22.09.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Рішення від 26.08.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 07.07.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 07.07.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 15.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Бринцев О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні