Ухвала
від 06.07.2020 по справі 925/557/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

06 липня 2020 року справа № 925/557/20

м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області у складі судді Дорошенка М.В. за участю представника позивача адвоката Лучинович І.В., начальника відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації Григорчук Л.В., представників цього відділу Плосконос І.І. та адвоката Чернишина О.В. із секретарем судового засідання Рябенькою Я.В., розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом комунального підприємства "Господарське управління експлуатації приміщень Черкаської районної ради" до відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації про стягнення 263708,32 грн.,

ВСТАНОВИВ:

У підготовчому засіданні, яке відбулося 01.07.2020, Господарський суд Черкаської області за клопотанням представника відповідача оголосив перерву до 12 год. 00 хв. 06 липня 2020 року, про що повідомив усіх учасників справи під розписку.

06 липня 2020 року до Господарського суду Черкаської області надійшло клопотання представника відповідача адвоката Чернишина О.В. про залучення до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача - Черкаської районної ради Черкаської області та Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області.

Статтею 50 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути.

Отже, в силу ст. 50 Господарського процесуального кодексу України підставою для залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу рішення господарського суду на права та обов`язки такої особи щодо однієї із сторін.

Представник відповідача адвоката Чернишин О.В. у своєму клопотанні не вказав на які конкретно права чи обов`язки Черкаської районної ради Черкаської області та Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області щодо однієї із сторін, та яким чином може вплинути рішення суду в цій справі.

Господарський суд також не вбачає прав та обов`язків Черкаської районної ради Черкаської області та Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області щодо однієї із сторін, на які б могло вплинути рішення у цій справі, тому Господарський суд Черкаської області, не виходячи до нарадчої кімнати, постановив ухвалу із занесенням до протоколу судового засідання про відмову в задоволенні клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третіми особами без самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача - Черкаської районної ради Черкаської області та Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області.

У ході проведення підготовчого засідання яке відбулося 06.07.2020 господарський суд розглянув вказані у ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України питання підготовчого засідання задля забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті і дійшов висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження у справі №925/557/20.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 185 Господарського процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, підготовче провадження у справі №925/557/20 підлягає закриттю з призначенням справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. 182, 185, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження у справі №925/557/20 і призначити її до судового розгляду по суті у засіданні суду на 09 год. 00 хв. 01 вересня 2020 року в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, зал судових засідань № 313, м. Черкаси, 18005.

2. Повідомити позивача та відповідача про дату, час і місце призначеного цією ухвалою судового засідання, надіславши їм копію даної ухвали.

3. Роз`яснити учасникам справи про їх обов`язок повідомляти суд про причини неявки в судове засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

4. Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, - с ourt.gov.ua/fair/

Ця ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя М.В. Дорошенко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення06.07.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90231991
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/557/20

Рішення від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні