Ухвала
від 06.07.2020 по справі 926/1545/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к р и т т я п р о в а д ж е н н я у с п р а в і

06 липня 2020 року Справа № 926/1545/20

Суддя Желік Борис Євграфович , розглянувши матеріали за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія Євродор (56401, Миколаївська область, Доманівський район, смт. Доманівка, вул. Мельнична, 22/А)

до Департаменту житлово - комунального господарства Чернівецької міської ради (58029, м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 176)

про стягнення заборгованості за виконані робота в сумі 18 117 158 грн.

В С Т А Н О В И В : Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія Євродор звернулось до Господарського суду Чернівецької області з позовом до Департаменту житлово - комунального господарства Чернівецької міської ради про стягнення 18 117 158 грн. заборгованості за виконані протягом грудня 2018 року - грудня 23019 року підрядні роботи з капітального ремонтну проспекту Незалежності в м. Чернівці, які не враховані у проектно - кошторисній документації до укладеного між сторонами договору №845 від 05.11.2018.

Розглянувши позовну заяву, суд дійшов висновку, що вона подана особою, яка має процесуальну дієздатність; відповідає вимогам, встановленим статтями 162-164 Господарського процесуального кодексу України, даний спір підлягає розгляду в порядку господарського судочинства; справа підсудна Господарському суду Чернівецької області.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для відкриття провадження у даній справі.

Згідно ч.2 ст.176 Господарського процесуального кодексу України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Згідно ст. ст. 12, 247 Господарського процесуального кодексу України, з огляду на категорію справи та характер спірних правовідносин, дана справа не може бути визнана малозначною, а тому підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до приписів статей 12, 176, 177 Господарського процесуального кодексу України суд вбачає підстави прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі та призначити підготовче засідання.

Керуючись статтями 12, 176, 178, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 23 липня 2020 року на 12:30 год . Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, 2 поверх, зал судових засідань № 3, телефон 55-29-52.

4. Запропонувати:

- позивачу - у строк до 15 календарних днів провести з відповідачем звірку взаємних розрахунків в частині визнаного об`єму та вартості виконаних робіт, підписаний акт звірки надати суду;

- відповідачу: - у строк до 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

- одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

5. Запропонувати позивачу надати протягом 10 днів з дня одержання відзиву на позовну заяву надати до суду відповідь на відзив на позовну заяву, яка має відповідати вимогам статті 166 ГПК України, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення.

Учасники справи, при поданні заяв по суті справи, повинні надати до суду докази в підтвердження дати отримання таких заяв від інших учасників, для перевірки судом дотримання строку при подачі відповідних заяв, а також, докази направлення на адресу інших учасників процесу заяв, що подаються до суду.

У разі неможливості надати витребувані судом документи - надати письмові пояснення з цього приводу.

6. Попередити учасників справи, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника (ч. 3 ст. 56 Господарського процесуального кодексу України).

Представником у суді може бути адвокат або законний представник (ч. 1 ст. 58 Господарського процесуального кодексу України).

7 . У зв`язку з поширенням на території України коронавірусу COVID-19 рекомендувати учасникам судового процесу подавати документи по справі (заяви, клопотання, пояснення, відзиви, скарги, тощо) в електронному вигляді на електронну адресу господарського суду, через особистий кабінет в підсистемі "Електронний суд", або поштою.

8 . Роз`яснити учасникам провадження їх право звернутися до суду про розгляд справи без їх участі на підставі наявних у справі матеріалів.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Суддя Б.Є.Желік

Дата ухвалення рішення06.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90232005
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості за виконані робота в сумі 18 117 158 грн

Судовий реєстр по справі —926/1545/20

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 22.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 08.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 08.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 06.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Желік Борис Євграфович

Ухвала від 23.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Желік Борис Євграфович

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Желік Борис Євграфович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні