Ухвала
від 07.07.2020 по справі 629/1312/20
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/1312/20

Номер провадження 2-а/629/25/20

У Х В А Л А

07.07.2020 року Лозівський міськрайонний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Попова О.Г.,

за участю секретаря судового засідання - Габор В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов ОСОБА_1 до Державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Іщенка Олександра Вікторовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення та закриття провадження у справі , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить скасувати постанову № 343/0310По/05/01-19 від 16.09.2019 року державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Іщенка О.В. про притягнення його до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 53 КУпАП, з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 гривень; провадження в даній адміністративній справі закрити у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 53 КУпАП.

До суду надійшла заява відповідача ОСОБА_2 про залучення Головного управління Держгеокадастру у Харківській області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача. Заяву обґрунтовує тим, що оскаржувана по вказаній справі постанова про накладення адміністративного стягнення винесена державним інспектором у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України, який є посадовою особою Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (органу державної влади). Рішення суду по вказаній справі в майбутньому може безпосередньо вплинути на права та обов`язки юридичної особи - Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, як органу, який здійснює державний нагляд (контроль) у частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності. Заяву відповідач просив розглянути за його відсутності.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, надав заяву про проведення судового засідання за його відсутності, клопотання відповідача про залучення третьої особи залишив на розсуд суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч. 2,4,5 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

На підставі викладеного, враховуючи, що рішення по справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, суд вважає необхідним задовольнити заяву відповідача та залучити дане управління в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

Керуючись ст. 49, 243, 248 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву відповідача ОСОБА_2 про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Харківській області.

Судове засідання відкласти на 23 .07.2020 року на 14-15 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Г.Попов

СудЛозівський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90250244
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —629/1312/20

Рішення від 11.08.2020

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов О. Г.

Ухвала від 07.07.2020

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов О. Г.

Ухвала від 26.03.2020

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні