Ухвала
від 19.06.2020 по справі 461/1432/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/1432/19

Провадження № 1-кс/461/4107/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.06.2020 м. Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

з участю:

слідчого ОСОБА_3

розглянувши взакритому судовомузасіданні взалі судуу м.Львовіклопотання заступниканачальникавідділу СУГУНПуЛьвівській області ОСОБА_3 про проведенняобшуку укримінальному провадженні№12019140000000002 від 02.01.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 199, ч.1 ст.204 КК України, -

в с т а н о в и в :

19.06.2020 до Галицького районного суду м. Львова надійшло погоджене з прокурором клопотання заступника начальника відділу СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , в якому просить постановити ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку на території та у всіх приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: марок акцизного податку з ознаками підроблення; алкогольної продукції з ознаками підроблення; спирту та спиртової суміші; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засобів її пакування: картонних ящиків, склотари, корків, поліетиленової плівки, електричних фенів; спиртометрів, лійок шлангів, насосів, фільтрів, ємкостей для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикеток на алкогольну продукцію.

В обґрунтування поданого клопотання покликається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи в період 2019 року по даний час, знаходячись на території м. Львова та Львівської області, з метою власного незаконного збагачення, виготовляють, зберігають, придбавають, перевозять для використання при продажу товарів та збувають підроблені марки акцизного податку, які використовуються для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, з метою їх подальшого збуту. Вказані дії містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 199 КК України, яке у відповідності до ст. 12 КК України відноситься до тяжкого злочину.

На виконання доручення, наданого в порядку ст. 40 КПК України, до матеріалів кримінального провадження поступив рапорт оперативного працівника УСР у Львівській області ДСР України, про встановлення причетності ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого: АДРЕСА_1 до вчинення кримінальних правопорушень, пов`язаних із виготовленням, зберіганням, придбанням, перевезенням використанням при продажу товарів та збутом підроблені марок акцизного податку, які використовуються для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, з метою їх подальшого збуту. З отриманої оперативним підрозділом інформації вбачається, що ОСОБА_4 у своїй незаконній діяльності використовує житлові, складські та інші приміщення розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , в яких фігуранти кримінального провадження зберігають з використанням завідомо підроблених марок акцизного податку незаконно виготовляють алкогольні напої, з метою їх збуту.

Орган досудового розслідування зазначає, що в ході досудового розслідування до матеріалів кримінального провадження надійшла заява ОСОБА_5 , в якій останній просить прийняти міри до ФОП ОСОБА_6 , що здійснює діяльність за адресою: АДРЕСА_2 (магазин « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), де 22.05.2020 йому було продано підроблену алкогольну продукцію з підробленими марками акцизного податку, а саме горілку «GREENDAY Crystal», додавши одну пляшку придбаної горілки до своєї заяви, яка була скерована для проведення експертиз.

Згідно з висновком експертизи №3762 від 10.06.2020, марка, яка наклеєна на пляшку горілки «GREENDAY Crystal» (яка видана ОСОБА_5 ) схожа на марку акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва (ЛГП) не відповідає зразкові марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, затвердженому постановою КМУ від 14.05.2015 №296, які випускаються державним підприємством, що здійснює їх виробництво для ДФС України через невідповідність способу друку усіх її реквізитів способам друку, які застосовуються при виготовленні марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва (ЛГП).

Згідно з висновком експертизи №3759 від 11.06.2020, рідина (яка знаходилась у пляшці, що видана ОСОБА_5 ) в своєму складі містить етиловий спирт, є водноспиртовою сумішшю із вмістом етилового спирту 35,1% об`ємних і є імітацією алкогольного напою горілки особливої. Водно-спиртова суміш виготовлена кустарним (саморобним) способом і не відповідає вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі Технічні умови».

Крім цього, до матеріалів кримінального провадження надійшла заява ОСОБА_7 , в якій останній просить прийняти міри до ФОП ОСОБА_8 , що здійснює діяльність за адресою: АДРЕСА_2 (магазин « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), де 22.05.2020 йому було продано підроблену алкогольну продукцію з підробленими марками акцизного податку, а саме горілку «GREENDAY Crystal», ємністю 0,5 л., додавши одну пляшку придбаної горілки до своєї заяви.

Згідно з висновком експертизи №3761 від 09.06.2020, марка, яка наклеєна на пляшку горілки «GREENDAY Crystal» (яка видана ОСОБА_7 ) схожа на марку акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва (ЛГП) не відповідає зразкові марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, затвердженому постановою КМУ від 14.05.2015 №296, які випускаються державним підприємством, що здійснює їх виробництво для ДФС України через невідповідність способу друку усіх її реквізитів способам друку, які застосовуються при виготовленні марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва (ЛГП).

Згідно з висновком експертизи №3760 від 10.06.2020, рідина (яка знаходилась у пляшці горілки, що видана ОСОБА_7 ) в своєму складі містить етиловий спирт, є водноспиртовою сумішшю із вмістом етилового спирту 33,4% об`ємних і є імітацією алкогольного напою горілки особливої. Водно-спиртова суміш виготовлена кустарним (саморобним) способом і не відповідає вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі Технічні умови».

Також орган досудового розслідування зазначає, що відповідно, за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитися речі, предмети та документи, що можуть містити інформацію про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: марки акцизного податку з ознаками підроблення; алкогольна продукція з ознаками підроблення; спирт та спиртова суміш; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засоби її пакування: картонні ящики, склотара, корки, поліетиленова плівка, електричні фени; спиртометри, лійки шланги, насоси, фільтри, ємкості для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикетки на алкогольну продукцію.

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предмету та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб причетних до його вчинення, бути використані як докази у кримінальному провадженні, слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю необхідним задовольнити частково клопотання про обшук з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частина 2 ст.234 КПК України передбачає, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Частиною 3 ст.234 КПК України визначено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Згідно ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Згідно з ч.5 ст.236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Клопотання слідчого відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України.

Відповідно до витягу з кримінального провадження №12019140000000002 внесено відомості у ЄРДР про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 199, ч.1 ст.204 КК України.

Доданими до клопотання доказами підтверджується достатність підстав вважати,що до вказаної протиправної діяльності можуть бути причетні ОСОБА_4 , інші особи, які займають приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Слідчий довів слідчому судді, що на вказаній території та у всіх приміщеннях за вищевказаною адресою можуть знаходитись: марки акцизного податку з ознаками підроблення; алкогольна продукція з ознаками підроблення; спирт та спиртові суміші; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засоби її пакування: картонних ящиків, склотари, корків, поліетиленової плівки, електричних фенів; спиртометрів, лійок шлангів, насосів, фільтрів, ємкостей для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикеток на алкогольну продукцію.

Вказані можливі незаконні дії ОСОБА_4 , інші особи, які займають приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 підтверджуються долученим до матеріалів клопотання копіями наступних документів: заявою ОСОБА_7 від 25.05.2020; протоколом допиту свідка ОСОБА_7 від 25.05.2020; заявою ОСОБА_5 від 25.05.2020; протоколом допиту свідка ОСОБА_5 від 25.05.2020; висновком експерта №3759 від 11.06.2020; висновком експерта №3760 від 10.06.2020; висновком експерта №37 від 09.06.2020; висновком експерта №3762 від 10.06.2020.

Слідчий довів наявність достатніх, передбачених ч.5 ст.234 КПК України, підстав вважати, що:

- були вчинені кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 199, ч.1 ст.204 КК України;

- відшукуванні речі, предмети і документи мають значення для досудового розслідування;

- відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

- відшукуванні речі, предмети, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні;

- слідчий звернувся з клопотанням з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, оскільки кримінальні правопорушення, передбачені ч.1ст.199,ч.1ст.204КК України є тяжким злочином.

Метою та підставою для проведення обшуку є необхідність виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів кримінального правопорушення. Слідчий довів, що за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на території та у всіх приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 ,що направі приватноївласності належить ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , можуть знаходитись речі, предмети та документи, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: марок акцизного податку з ознаками підроблення; алкогольної продукції з ознаками підроблення; спирту та спиртової суміші; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засобів її пакування: картонних ящиків, склотари, корків, поліетиленової плівки, електричних фенів; спиртометрів, лійок шлангів, насосів, фільтрів, ємкостей для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикеток на алкогольну продукцію.

Відповідно до Інформаційної довідки з реєстру речових прав на нерухоме майно №212590327 від 16.06.2020 житловий будинок, об`єкт житлової нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві приватної власності ОСОБА_9 та ОСОБА_10 .

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

Отримати речі та документи, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, в добровільному порядку шляхом витребування речей, документів та відомостей відповідно до ст. 93 КПК України, неможливо, оскільки існує реальна загроза їх приховання, зміни та знищення. Більше того, слідчий звернувся в суд із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням може бути виконане.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданням кримінального провадження, характер розслідування, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів - слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Крім цього, слідчий суддя надає дозвіл на проведення обшуку слідчим СУ ГУ НП у Львівській області, котрі входять в групу слідчих по даному кримінальному провадженні відповідно до витягу з ЄРДР.

Керуючись ст.ст. 234-236, 369, 376 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу СУ ГУНП у Львівській області майору поліції ОСОБА_3 та іншим слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку на території та у всіх приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_9 та ОСОБА_10 на праві приватної власності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: марок акцизного податку з ознаками підроблення; алкогольної продукції з ознаками підроблення; спирту та спиртової суміші; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засобів її пакування: картонних ящиків, склотари, корків, поліетиленової плівки, електричних фенів; спиртометрів, лійок шлангів, насосів, фільтрів, ємкостей для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикеток на алкогольну продукцію.

Виконання цієї ухвали покласти на вищеперелічених слідчих.

Строк дії ухвали до 19.07.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення19.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90254322
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —461/1432/19

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні