Ухвала
від 08.07.2020 по справі 907/491/17 (907/441/20)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Закарпатської області

88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а ,

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://zk.arbitr.gov.ua

УХвала

про відкриття провадження у справі

"08" липня 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/491/17 (907/441/20)

Суддя Господарського суду Закарпатської області Ремецькі О.Ф.

розглянувши позовну заяву Фізичної особи - підприємця Минда Юрія Васильовича в особі ліквідатора - арбітражного керуючого Чорній М.В. №02-01/3613 від 23.06.2020 до ОСОБА_1 , м. Ужгород про витребування майна банкрута з чужого незаконного володіння з метою повернення до складу ліквідаційної маси

у межах справи №907/491/17 за заявою фізичної особи ОСОБА_2 , смт. Чинадієво, Закарпатська область (ідентифікаційний код НОМЕР_1 )

про банкрутство

Представники: не викликались

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Закарпатської області перебуває справа №907/491/17 про банкрутство фізичної особи ОСОБА_2 , смт. Чинадієво, Закарпатська область (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ).

24.06.2020 до Господарського суду Закарпатської області надійшла заява Фізичної особи - підприємця Минда Юрія Васильовича в особі ліквідатора - арбітражного керуючого Чорній М.В. №02-01/3613 від 23.06.2020 до ОСОБА_1 , м. Ужгород про витребування з незаконного володіння ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) на користь ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 ) незавершене будівництво, комплекс пневмосервісу 89,0 % готовності, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3; витребування з незаконного володіння ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) на користь ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 ) земельну ділянку площею 0,1063 га, кадастровий номер 2124880300:01:007:0001, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3; зобов`язання державного реєстратора, яким є особи, визначені ч. 1 ст. 10 Закону України Про державну реєстрацію речових прав нерухоме майно та їх обтяжень зареєструвати за ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 ) земельну ділянку, площею 0,1063 га, кадастровий номер 2124880300:01:007:0001, а також незавершене будівництво, комплекс пневмосервісу 89,0% готовності, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_3.

Подана позовна заява містить відомості про особу, щодо якої рішення господарського суду з даного спору може вплинути на її права та обов`язки та яка не є стороною у справі.

Згідно зі ст. 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї із сторін.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

На виконання наведених приписів Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі, залучити до часті у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія (04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора І.Сікорського, 8, ідентифікаційний номер 38750239) та встановити сторонам та третій особі строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

З метою виконання повноважень ліквідатора в порядку та у відповідності до вимог до ст. ст. 58-67 Кодексу України з процедур банкрутства, з метою включення стягнутих коштів до складу ліквідаційної маси, для захисту інтересів кредиторів зокрема держави, відновлення порушеного права, ліквідатор просить прийняти подану позовну заяву до розгляду.

Відповідно до ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; формує ліквідаційну масу; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб тощо.

Відповідно до ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею. Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Статтею 20 ГПК України передбачено, що розгляд спорів з майновими вимогами до боржника, щодо якого порушено справу про банкрутство, належить до предметної юрисдикції господарських судів, при цьому перелік таких майнових вимог законодавцем не обмежено. Частиною 9 ст. 30 ГПК України справи у майнових спорах до боржника віднесено до територіальної підсудності господарського суду за місцезнаходженням боржника, а відтак, до юрисдикції місцевого суду, яким здійснюється провадження у справі про банкрутство боржника.

З огляду на викладені обставини, суд дійшов висновку, що вказана справа підлягає розгляду в межах справи № 907/491/17 про банкрутство Фізичної особи - підприємця Минда Юрія Васильовича за правилами загального позовного провадження.

Згідно приписів статті 181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

На виконання Постанови КМУ Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 11.03.2020 № 211 , якою запроваджено карантин, заборонено пасажирські перевезення та встановлено обмеження кількості учасників масових заходів; Указу Президента України від 13.03.2020 № 87/2020, яким уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 ; Рішення Вищої ради правосуддя від 26.03.2020 № 880/0/15-20 Про доступ до правосуддя в умовах пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 , у зв`язку із карантинними заходами, суд відкладає розгляд справи на іншу дату із повідомленням учасників справи про дату і час судового засідання додатково.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 50, 176, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву Фізичної особи - підприємця Минда Юрія Васильовича в особі ліквідатора - арбітражного керуючого Чорній М.В. №02-01/3613 від 23.06.2020 до ОСОБА_1 , м. Ужгород про витребування майна банкрута з чужого незаконного володіння з метою повернення до складу ліквідаційної маси до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд заяви здійснювати у межах справи про банкрутство №907/491/17 за правилами загального позовного провадження.

Відкрити провадження без визначення дати судового засідання.

Про дату і час судового засідання учасники справи будуть повідомленні додатковою ухвалою суду.

Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України. Докази направлення позивачу та третім особам відзиву надати суду.

Запропонувати позивачу у строк до п`ятнадцяти днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія (04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора І.Сікорського, 8, ідентифікаційний номер 38750239).

Встановити третій особі у строк до 15.08.2020 надати свої пояснення суду щодо позову та відзиву.

Зобов`язати учасників справи подати суду письмові пояснення стосовно предмету позову.

Повідомити учасників справи, що подання ними додаткових письмових доказів, висновків експертів, клопотань, заяв, пояснень, заперечень можуть бути подані до суду у строк до 15.08.2020.

Визначити сторонам строк для подання суду будь-яких додаткових пояснень та/або заперечень по суті спору і доказів на їх обґрунтування - не пізніше, ніж за 5 днів до судового засідання.

Звернути увагу сторін, що копії будь-яких додаткових пояснень та/або заперечень по суті спору і доказів на їх обґрунтування, що подаються суду, повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам процесу одночасно з надісланням (наданням) цих документів до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою: https://court.gov.ua/fair/sud5008/

Згідно ч.2 ст.235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Ухвала підписана 08.07.2020 та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Ф. Ремецькі

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення08.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90255911
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/491/17 (907/441/20)

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 19.11.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 16.09.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 10.08.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 08.07.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 08.07.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні