Ухвала
від 01.07.2020 по справі 380/1491/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/1491/20

У Х В А Л А

з питань роз`яснення судового рішення

01 липня 2020 року зал судових засідань №12

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючої судді Братичак У.В.,

секретар судового засідання Тронка О.В.,

за участю сторін:

представника позивача Ковальчук І.О.,

представника відповідача Волошин Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника відповідача про роз`яснення рішення від 16.06.2020 у справі №380/1491/20 за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

в с т а н о в и в :

23.06.2020 від Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації надійшла заява про роз`яснення рішення суду в порядку ст.254 КАС України. На обґрунтування заяви про роз`яснення рішення суду зазначає, що вакантних посад в структурі Самбірської районної державної адміністрації станом на 17 червня 2020 року немає. У зв`язку з наведеним просить надати роз`яснення, яким чином має бути виконане судове рішення в частині законного поновлення ОСОБА_1 на посаді начальника відділу запобігання дитячої безпритульності, бездоглядності та профілактики правопорушень серед дітей служби у справах дітей та виплати середнього заробітку за час вимушеного прогулу у межах суми стягнення за один місяць - 5136 (п`ять тисяч сто тридцять шість) грн. 60 коп., враховуючи відсутність у структурі і переліку штатних посад служби у справах дітей зазначеної вище посади та вакантних посад.

Відповідно до ч.3 ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може розглянути питання роз`яснення судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи та державного виконавця. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд, розглянувши заяву, дослідивши рішення Львівського окружного адміністративного суду від 16.06.2020 у справі та матеріали адміністративної справи №380/1491/20, встановив наступне.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 16.06.2020 у справі №380/1491/20 за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу позов задоволено повністю. Визнано протиправним та скасовано наказ начальника служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації від 13.01.2020 №4-к "Про звільнення ОСОБА_1 " з посади начальника відділу запобігання дитячої безпритульності, бездоглядності та профілактики правопорушень серед дітей служби у справах дітей районної державної адміністрації. Поновлено ОСОБА_1 на посаді начальника відділу запобігання дитячої безпритульності, бездоглядності та профілактики правопорушень серед дітей служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації з 14.01.2020. Стягнуто з Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації (місцезнаходження: вул.Мазепи, 8, м.Самбір, Львівська область, 81400; код ЄДРПОУ: 34326870) на користь ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) середній заробіток за час вимушеного прогулу з 14.01.2020 по 16.06.2020 в сумі 25 927 (двадцять п`ять тисяч дев`ятсот двадцять сім) грн. 60 коп.

Згідно з ч.1 ст.254 КАС України за заявою учасника справи, державного виконавця суд роз`яснює ухвалене ним судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення, шляхом постановлення ухвали.

Метою роз`яснення судом ухваленого ним рішення є усунення такого недоліку, як незрозумілість судового рішення щодо неоднакового тлумачення висновків суду, що перешкоджає його належному виконанню.

Підставою для роз`яснення судового рішення як способу усунення недоліків ухваленого судового акта є його неясність, невизначеність. Фактично роз`ясненням рішення є зміна форми його викладення таким чином, щоб ті частини судового акта, які викликають труднощі для розуміння, були висвітлені ясніше та зрозуміліше. При цьому суд, роз`яснюючи рішення, не вправі вносити будь-які зміни в існуюче рішення.

Ясність судового рішення полягає у логічному, чіткому, переконливому і зрозумілому викладенні змісту рішення, оскільки недотримання цих вимог може ускладнити або взагалі унеможливити виконання постанови чи ухвали суду. Чіткість викладу передбачає, зокрема, що терміни, вжиті у судовому рішенні, відповідають тому змістові, що вони мають за законодавством України; такі терміни чітко співвідносяться із поняттями, які вони позначають; текст правової норми, застосованої судом, відтворюється без перефразовування і при цьому ясно, де наводиться правова норма, а де суд дає своє тлумачення її змісту. А переконливість і зрозумілість викладення змісту судових рішень забезпечується шляхом дотримання правил юридичної техніки.

Роз`яснено може бути постанову чи ухвалу суду у разі, якщо без такого роз`яснення її важко виконати, оскільки високою є ймовірність неправильного виконання внаслідок неясності резолютивної частини рішення.

Суд звертає увагу на те, що із змісту заяви відповідача про роз`яснення рішення вбачається, що він по суті просить не роз`яснити резолютивну частину судового рішення, яка має зобов`язальний характер, а лише зазначає про відсутність правових норм, на підставі яких необхідно його виконати.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що при ухваленні рішення суду у справі всі вимоги дотримані судом і його резолютивна частина, є ясною і зрозумілою, такою, що не потребує роз`яснень.

У зв`язку з наведеним, суд дійшов висновку, що заява Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації про роз`яснення рішення суду в порядку ст.254 КАС України задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 248, 254, 256 КАС України, суд, -

п о с т а н о в и в :

у задоволенні заяви Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації про роз`яснення рішення Львівського окружного адміністративного суду від 16.06.2020 у справі №380/1491/20 за позовом за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей Самбірської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - відмовити повністю.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

Повний текст ухвали виготовлено 06 липня 2020 року.

Суддя Братичак Уляна Володимирівна

Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90258614
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/1491/20

Рішення від 01.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Рішення від 16.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні