Ухвала
від 08.07.2020 по справі 591/2311/20
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/2311/20

Провадження № 1-кс/591/1942/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 липня 2020 року слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання ст. слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про проведення обшуку

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку території (включаючи будівлі та споруди) АЗС, за адресою: Сумська область, м. Конотоп, вул. Клубна, 76А, яка на праві приватної власності належить ТОВ «СИГМУС» (код ЄДРПОУ 23050874).

Слідчий у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином. Від слідчого надійшла заява про розгляд справи у його відсутність, клопотання підтримує.

Суд вважає за можливе розглянути справу без його участі, а також на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Дослідивши надані матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У провадженні слідчого управління ГУНП в Сумській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42020200000000021 від 21.01.2020, за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ст. 227 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ТОВ "СИГМУС", в порушення вимог чинних нормативно-правових актів, реалізують неякісне пальне на території м. Конотоп за адресами: вул. Генерала Тхора, 3; вул. Конотопських Партизанів, 58; вул. Вирівська, 7; вул. Клубна, 76А; вул. Успенсько-Троїцька, 98, що створює реальні передумови до виникнення аварійних ситуацій з непрогнозованим негативними наслідками та нанесення економічної шкоди.

Так, 21.01.2020 гр. ОСОБА_4 було добровільно видано пластикову ємність білого кольору, об`ємом 20 л, заповнену рідиною (бензин А95) в кількості, приблизно 4 л, який, з його слів, він придбав на АЗС за адресою: Сумська область, м. Конотоп, вул. Клубна, 76А. Після того, як він заправив вказаним бензином свій автомобіль, той почав погано працювати, важко набирав швидкість. На найближчій станції технічного обслуговування, йому повідомили, що причиною такої поведінки автомобіля, є неякісний бензин.

Окрім цього, 03.02.2020 гр. ОСОБА_5 було добровільно видано пластикову прозору ємність, заповнену рідиною (бензин А95) в кількості, приблизно 5 л, яку останній придбав на АЗС за адресою: Сумська область, м. Конотоп, вул. Успенсько-Троїцька, 98. Згідно показів останнього, вказаним бензином він заправляв бензопилу, яка після цього перестала працювати. Вважаючи, що причина несправності у неякісному пальному, він придбав бензин на іншій АЗС та після заправки ним бензопили, остання почала працювати справно.

Окрім цього, 03.02.2020 гр. ОСОБА_6 було добровільно видано пластикову прозору ємність, заповнену рідиною (бензин А95) в кількості, приблизно 5 л, яку останній придбав на АЗС за адресою: Сумська область, м Конотоп, вул. Генерала Тхора, 3. Згідно показів останнього, вказаним бензином він заправляв мопед, який після цього перестав працювати. На станції технічного обслуговування йому повідомили, що причина несправності у неякісному пальному. Придбавши бензин на іншій АЗС та після заправки ним мопеда, останній почав працювати справно.

Відповідно до висновку призначеної експертизи речовин, матеріалів та виробів (нафтопродуктів та пально-мастильних матеріалів) №1298-1300/20-24 від 30.03.2020, видані ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_7 рідини не відповідають вимогам нормативної документації ДСТУ 7687:2015 «Бензин автомобільний Євро. Технічні умови» та Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого ПКМУ від 01.08.2013 №927 і відносяться до некондиційного бензину.

На даний час, враховуючі дані проведеної експертизи та допити свідків, у слідства є достатні підстави вважати, що ТОВ «СИГМУС» здійснюється введення в обіг (випуск на ринок України) небезпечної продукції, тобто такої продукції, що не відповідає вимогам щодо безпечності продукції, встановленим нормативно-правовими актами.

Відповідно до Єдиного державного реєстру суб`єктів господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/383525.html ТОВ «СИГМУС» отримало ліцензію на здійснення роздрібної торгівлі пальним за наступними адресами: Сумська область, м. Конотоп, вул. Генерала Тхора, 3; Сумська область, м. Конотоп, вул. Конотопських партизанів, 58; Сумська область, м. Конотоп, вул. Вирівська, 7А; Сумська область, м. Конотоп, вул. Клубна, 76А; Сумська область, м. Конотоп, вул. Успенсько Троїцька, 98 та ліцензію на зберігання пального та оптову торгівлю пальним, за наявності місць оптової торгівлі за адресою: Сумська область, м. Конотоп, вул. Сумська, 17.

На даний час постала необхідність у проведенні обшуку місця здійснення торгівлі пальним ТОВ «СИГМУС», а саме за адресою: Сумська область, м. Конотоп, вул. Клубна, 76А, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також для відшукання і вилучення: документів дозвільного характеру (з охорони праці, пожежної та екологічної безпеки, СЕЗ); висновку з оцінки впливу на довкілля; дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; розрахункових документів за відпуск товару (нафтопродуктів); пального (нафтопродуктів).

Зазначені документи і речі мають важливе значення для встановлення обставин кримінального правопорушення та істини у кримінальному провадженні, і в подальшому можуть бути використані в якості доказів вищевикладених фактів кримінального правопорушення в суду.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна будівля АЗС за адресою: Сумська область, м. Конотоп, Клубна, 76А на праві приватної власності належить ТОВ «СИГМУС».

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обов`язковою умовою для винесення слідчим суддею ухвали про проведення обшуку є доведеність того факту, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи (п.4. ч.5 ст.234 КПК України).

Суд вважає, що слідчим доведено всі передбачені КПК України обставини, існування яких необхідно для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку території (включаючи будівлі та споруди) АЗС, за адресою: Сумська область, м. Конотоп, вул. Клубна, 76А, яка на праві приватної власності належить ТОВ «СИГМУС» (код ЄДРПОУ 23050874), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також для відшукання і вилучення:

- документів дозвільного характеру (з охорони праці, пожежної та екологічної безпеки, СЕЗ);

- висновку з оцінки впливу на довкілля;

- дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами;

- розрахункових документів за відпуск товару (нафтопродуктів);

- пального (нафтопродуктів).

Вилучення документів дозволити в належним чином завірених копіях.

Строк дії даної Ухвали до 06 серпня 2020 року і вона може бути використана для проникнення до вказаного приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90262063
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —591/2311/20

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні