Ухвала
від 07.07.2020 по справі 233/689/20
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/689/20

У Х В А Л А

07.07.2020 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Бєлостоцької О.В.

при секретарі Теліціній О.О.

за участю:

представника позивача ОСОБА_1

представників відповідача ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні клопотання представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_2 - про заміну третьої особи та про залучення до участі у справі третьої особи, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_5 до Костянтинівської районної державної адміністрації, ОСОБА_4 , треті особи: Торська сільська рада Костянтинівського району Донецької області, Міськрайонне управління у Костянтинівському районі та місті Торецьку Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, Фермерське господарство ТЕРРА , про визнання недійсним та скасування розпорядження голови Костянтинівської районної державної адміністрації, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, скасування запису про держану реєстрацію права власності на земельну ділянку, припинення речового права та скасування державної реєстрації земельних ділянок.

Від представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_2 - до суду надійшло клопотання про заміну третьої особи - Міськрайонного управління у Костянтинівському районі та місті Торецьку Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області - на Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області, обґрунтоване тим, що первісна третя особа не є окремою юридичною особою, а є територіальним підрозділом Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області. Також від ОСОБА_2 надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , яке є розробником технічної документації із землеустрою щодо визначення координат земельних ділянок ОСОБА_5 , а тому рішення у справі може вплинути на його права і обов`язки.

В судовому засіданні ОСОБА_2 і ОСОБА_3 підтримали заявлене клопотання про заміну третьої особи та уточнили клопотання про залучення третьої особи, просили залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Державне підприємство Центр державного земельного кадастру в особі Костянтинівського районного виробничого відділення Донецької регіональної філії Державного підприємства Центр Державного земельного кадастру .

Представник позивача в судовому засіданні не заперечував проти задоволення заявлених представником відповідача клопотань.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи .

Згідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Обговоривши заявлені клопотання з учасниками процесу, беручи до уваги предмет розгляду даної справи , суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача та замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, а саме: Міськрайонне управління у Костянтинівському районі та місті Торецьку Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області на Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області, а також залучити Державне підприємство Центр державного земельного кадастру в особі Костянтинівського районного виробничого відділення Донецької регіональної філії Державного підприємства Центр Державного земельного кадастру до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_2 - про заміну третьої особи та про залучення до участі у справі третьої особи задовольнити.

Замінити третю особу - Міськрайонне управління у Костянтинівському районі та місті Торецьку Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області - у справі за позовом ОСОБА_5 до Костянтинівської районної державної адміністрації, ОСОБА_4 про визнання недійсним та скасування розпорядження голови Костянтинівської районної державної адміністрації, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, скасування запису про держану реєстрацію права власності на земельну ділянку, припинення речового права та скасування державної реєстрації земельних ділянок , залучивши Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області як третю особу. яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_5 до Костянтинівської районної державної адміністрації, ОСОБА_4 про визнання недійсним та скасування розпорядження голови Костянтинівської районної державної адміністрації, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, скасування запису про держану реєстрацію права власності на земельну ділянку, припинення речового права та скасування державної реєстрації земельних ділянок в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Державне підприємство Центр державного земельного кадастру в особі Костянтинівського районного виробничого відділення Донецької регіональної філії Державного підприємства Центр Державного земельного кадастру .

Запропонувати третім особам протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову, одночасно надіславши копію пояснень з доданими до них документами сторонам у справі та надавши суду докази такого надіслання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено09.07.2020
Номер документу90269898
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/689/20

Рішення від 04.11.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Рішення від 04.11.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні