Рішення
від 23.06.2020 по справі 309/1046/20
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/1046/20

Провадження № 2/309/954/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 червня 2020 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області

в складі: головуючого - судді Савицький С.А.

при секретарі Гуржій Н.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Хуст справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах Релігійної організації Святопокровської православної церкви села Монастирець Хустського району Закарпатської області до Монастирецької сільської ради про визнання права власності на культову споруду, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 в інтересах Релігійної організації Святопокровської православної церкви села Монастирець звернувся до суду з позовом до Монастирецької сільської ради, у якому просить визнати за Релігійною громадою Святопокровська православна церква, право власності на культову споруду - будівлю каплиці з майданчиком, розташовану у АДРЕСА_1 .

У позові позивач посилається на те, що на підставі витягу з рішення №10 від 23.10.2017 року Монастирецької сільської ради вирішено розробити детальний план земельної ділянки, в урочищі Мочарина , де розташована культова споруда - каплиця. Релігійною громадою побудована культова споруда з дотриманням всіх технічних норм та не порушено прав третіх осіб.

Однак до цього часу вказана будівля не є зареєстрованою у встановленому законом порядку та на неї відсутні правовстановлюючі документи.

На замовлення громади Хустським державним підприємством технічної інвентаризації виготовлено технічний паспорт на вказане майно.

Вважає, що дане питання необхідно вирішити у судовому порядку оскільки іншого виходу для набуття права власності у позивача на даний час немає.

В підготовче судове засідання позивач не з`явився, надавши до суду заяву, згідно якої позовні вимоги підтримав, просив їх задовольнити та просив розглянути справу у його відсутність.

Представник Монастирецької сільської ради в підготовче судове засідання не з`явився. Сільський голова Довгій Л.В. подала до суду заяву, згідно якої позовні вимоги визнають, проти їх задоволення не заперечують та просили розглянути справу у відсутність представника Монастирецької сільської ради.

Ніяких інших заяв та клопотань від учасників справи до суду не надходило.

Процесуальні дії/забезпечення доказів, вжиття заходів забезпечення позову, зупинення і поновлення провадження/у справі не проводилися.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України: у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин суд вважає, що справу можливо вирішити у відсутності позивача та представника відповідача у підготовчому судовому засіданні, без фіксування судового процесу.

Згідно ч. 4 ст. 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Як роз`яснив Пленум Верхового Суду України у п. 24 постанови від 12 червня 2009 року № 2 Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції у разі визнання відповідачем позову, яке має бути безумовним, і якщо таке визнання не суперечить закону й не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб (не відповідача), суд ухвалює рішення про задоволення позову, обмежившись у мотивувальній частині рішення посиланням на визнання позову без з`ясування і дослідження інших обставин справи.

Оскільки під час розгляду справи відповідач визнав позов у повному обсязі і таке визнання не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення позову у повному обсязі.

Керуючись ст.ст.12, 13, 81, 206, ч.4 247, ч.2 258, 259, 263-265, 268, 273, 354-355 ЦПК України, ст.ст.118, 122, 126, 131 Земельного кодексу України суд,-

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1 , який діє в інтересах Релігійної організації Святопокровської православної церкви села Монастирець, Хустського району, Закарпатської області до Монастирецької сільської ради про визнання права власності на культову споруду, - задовольнити повністю.

Визнати за Релігійною організацією Святопокровської православної церкви села Монастирець, Хустського району, Закарпатської області, /місце знаходження: с.Монастирець, вул.Центральна, 85, код в ЄДРПОУ 33767468/ право власності на культову споруду - будівлю каплиці з майданчиком, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч. 2 ст. 358 цього Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, рішення якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Хустського

районного суду: Савицький С.А.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено09.07.2020
Номер документу90271103
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —309/1046/20

Рішення від 23.06.2020

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Савицький С. А.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Савицький С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні