Ухвала
від 09.07.2020 по справі 440/3220/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

09 липня 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/3220/19

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Ясиновського І.Г.,

за участю:

секретаря судового засідання - Шульги М.О.,

представників позивача - Веріковської Т.А., Костяної В.М.,

представника відповідача - Марченка І.Ю.,

розглянувши у підготовчому засіданні справу за адміністративним позовом Приватного підприємства "СП ПОЛТАВА" до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області про визнання дій протиправними та скасування рішень, -

В С Т А Н О В И В:

27 серпня 2019 року Приватне підприємство "СП ПОЛТАВА" звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області про:

- визнання протиправними дій Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області по проведенню позапланових перевірок закладу громадського харчування Приватного підприємства "СП ПОЛТАВА", розташованого на території дитячого розважального комплексу "Smile Park", за адресою: вул. Ковпака, 26 у м. Полтава, за результатами якого складений акт №28 від 20 травня 2019 року;

- скасування постанови Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області №12 від 15 липня 2019 року встановлено рішенням про накладення штрафу за порушення Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми...", постановлено накласти на ПП "СП ПОЛТАВА" штраф у розмірі 50 мінімальних заробітних плат у сумі 205650,00 грн;

- скасування постанови Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області №14 від 15 липня 2019 року встановлено рішенням про накладення штрафу за порушення п. 2 ч. 1 ст. 41, п. 2 ч.1 ст. 49, п. 3 ч.1 ст. 49, п. 5 ч.1 ст. 42, п. 1 ч.1 ст. 45, п. 2 ч.1 ст. 45, п. 1,2 ч.1 ст. 48, п. 1 ч.1 ст. 49, п. 9 ч.1 ст. 49, п. 1 ч.1 ст. 41 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат у сумі 41730,00 грн;

- скасування постанови Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області №13 від 15 липня 2019 року встановлено рішенням про накладення штрафу за порушення п. 2 ч. 1 ст. 16 та п. 4 ст. 67 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми...", ч.7 ст. 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" штраф у розмірі 8 мінімальних заробітних плат у сумі 33384,00 грн.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, а також призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 22 жовтня 2019 року провадження у справі зупинено до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 440/1721/19 за позовом Приватного підприємства "СП ПОЛТАВА" до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області про визнання дій протиправними та скасування рішення.

Ухвалою суду від 11 березня 2020 року поновлено провадження у справі.

Ухвалою суду від 24 березня 2020 року продовжено строк підготовчого провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "СП ПОЛТАВА" до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області про визнання дій протиправними та скасування рішень на 30 календарних днів.

У підготовчому засіданні представники позивача позов підтримали, просили задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача у підготовчому засіданні проти позову заперечував, просив відмовити у його задоволенні в повному обсязі.

Згідно із частиною 2 статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд: 1) оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; 2) з`ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; 3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; 5) роз`яснює учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; 6) з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; 7) з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; 8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; 9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову; 10) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 11) направляє судові доручення; 12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; 13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами; 14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення;15) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (засідань) для розгляду справи по суті; 16) встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; 17) вирішує питання про колегіальний розгляд справи; 18) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

При цьому, судом враховується, що 02 квітня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№540-IX).

Положеннями такого закону, зокрема, до Кодексу адміністративного судочинства України розділ VI «Прикінцеві положення» доповнено пунктом 3 такого змісту:

« 3. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» ..

Частиною 2 статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні судом здійснено дії, визначені частиною 2 статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Враховуючи доручення Господарському суду Херсонської області забезпечити проведення відеоконференції, у якій братиме участь представник Приватного підприємства "СП ПОЛТАВА" та повідомлення про дату та час судового засідання за допомогою заявки Полтавського окружного адміністративного суду, поданої через WEB-програму "Бронювання систем відеоконференцзв`язку", суд також вважає за необхідне додатково направити копію даної ухвали Господарському суду Херсонської області .

На підставі викладеного, керуючись статтями 173, 179, 180, 181, 183, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "СП ПОЛТАВА" до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області про визнання дій протиправними та скасування рішень.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14:00 28 липня 2020 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи та Господарського суду Херсонської області.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено 09 липня 2020 року.

Суддя І.Г. Ясиновський

Дата ухвалення рішення09.07.2020
Оприлюднено13.07.2020

Судовий реєстр по справі —440/3220/19

Рішення від 20.08.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Рішення від 20.08.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні