Ухвала
від 09.07.2020 по справі 500/1286/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

Справа № 500/1286/20

09 липня 2020 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мартиць О.І. розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Албаніс"до відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

02 червня 2020 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява товариство з обмеженою відповідальністю "Албаніс" до відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації про відмову товариству з обмеженою відповідальністю "Албаніс" у наданні містобудівних умов та обмежень для проектування будівництва у формі листа від 15.05.2020 №18/01-15;

- зобов`язати відділ житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації видати товариству з обмеженою відповідальністю "Албаніс" містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта будівництва - реконструкція будівель готелю з надбудовою житлових квартир, що розташовані за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, с. Петриків, вул. Вояків УПА, 2.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 09.06.2020 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін у судове засідання на 09.07.2020.

24.06.2020 від відповідача відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації через відділ документального забезпечення Тернопільського окружного адміністративного суду поступив відзив на позовну заяву.

03.07.2020 представником позивача товариства з обмеженою відповідальністю "Албаніс" подано клопотання про розгляд справи без участі адвоката Равліва М.І. у зв`язку із зайнятістю у розгляді іншої справи в Львівському окружному адміністративному суді також 09.07.2020.

08.07.2020 представником відповідача відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації подано клопотання про розгляд даної справи у його відсутності на підставі поданого відзиву.

В судове засідання призначене на 09.07.2020 сторони не з`явилися.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, суд, керуючись частиною четвертою статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу та розглянув дану справу в порядку письмового провадження відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України.

Як зазначено у частині першій статті 9 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Пунктом 3 частини третьої статті 44 КАС України визначено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

У відповідності до частини першої статті 223 КАС України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 205 цього Кодексу.

Пунктом 2 частини другою статті 205 КАС України визначено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд зазначає, що зайнятість представника позивача товариства з обмеженою відповідальністю "Албаніс" адвоката Равліва М.І. у розгляді іншої справи визнається судом поважною причиною неявки в судове засідання учасника справи.

Відповідно до частини восьмої статті 205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Враховуючи наведене, а також те, що встановлено особливий режим роботи суду у зв`язку із карантином, суд вважає, що розгляд даної адміністративної справи слід відкласти на іншу дату, про що повідомити учасників справи.

Керуючись статтями 205, 223, 229, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи №500/1286/20 за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Албаніс" до відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тернопільської районної державної адміністрації про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії на 10 серпня 2020 року о 10:00 год., який відбудеться в залах судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою м. Тернопіль, вул. Грушевського, 6.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий суддя Мартиць О.І.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.07.2020
Оприлюднено13.07.2020
Номер документу90297549
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/1286/20

Рішення від 07.10.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Рішення від 07.10.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні