Ухвала
від 09.07.2020 по справі 718/723/20
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 718/723/20

Провадження №2/718/211/20

У Х В А Л А

про заочний розгляд справи

"09" липня 2020 р. м. Кіцмань Чернівецька область

Кіцманський районний суд Чернівецької області у складі:

головуючого судді Мінів О.І.

секретаря судових засідань Анучкіної О.З.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кіцмань справу №718/723/20 за позовною заявою Служби у справах дітей Кіцманської районної державної адміністрації, в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , до ОСОБА_5 , зацікавлені особи: КЗ Оршівський дитячий будинок санаторного типу та ОКНП Чернівецький обласний спеціалізований будинок дитини про позбавлення батьківських прав ОСОБА_5 відносно малолітніх: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , а також стягнення аліментів, -

У С Т А Н О В И В:

В.о. начальника Служби у справах дітей Кіцманської районного державної адміністрації Ліска Н.В. звернулась 17.04.2020 до Кіцманського районного суду Чернівецької області з позовом до ОСОБА_5 , зацікавлені особи: КЗ Оршівський дитячий будинок санаторного типу та ОКНП Чернівецький обласний спеціалізований будинок дитини про позбавлення батьківських прав ОСОБА_5 відносно малолітніх: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , а також стягнення аліментів.

Ухвалою судді Кіцманського районного суду Чернівецької області від 23 квітня 2020 року прийнято вказану позовної заяви до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи визначено проводити в порядку загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 18 травня 2020 року (а.с.38).

18 травня 2020 року підготовче засідання у справі не відбулося у зв`язку із перебуванням головуючої-судді Мінів О.І. у відпустці та відкладено на 04.06.2020 (а.с.45).

04.06.2020 підготовче засідання у справі у зв`язку із неявкою відповідачки було відкладено на 24 червня 2020 року (а.с.56).

Ухвалою Кіцманського районного суду Чернівецької області від 24 червня 2020 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 09 липня 2020 року (а.с.67-68).

09 липня 2020 року у судове засідання відповідачка, будучи належним чином повідомлена про дату, час та місце розгляду справи, шляхом розміщення оголошення про її виклик на сайті суду - не з`явилася. Причини неявки суду не повідомила, відзиву на позовну заяву не подала.

Інші учасники судового розгляду подали клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України в зв`язку з неявкою учасників справи фіксація судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалась.

Відповідно до ч. 4ст. 223 ЦПК України у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Згідно ст.280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: 1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; 2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; 3) відповідач не подав відзив; 4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Як передбачено ч.3, 4, 10 ст.130 ЦПК України, якщо особу, якій адресовано судову повістку, не виявлено в місці проживання, повістку під розписку вручають будь-кому з повнолітніх членів сім`ї, які проживають разом з нею. У такому випадку особа, якій адресовано повістку, вважається належним чином повідомленою про час, дату і місце судового засідання, вчинення іншої процесуальної дії.

У разі відсутності адресата (будь-кого з повнолітніх членів його сім`ї) особа, яка доставляє судову повістку, негайно повертає її до суду з поміткою про причини невручення.

Якщо місце перебування відповідача невідоме, суд розглядає справу після надходження до суду відомостей щодо його виклику до суду в порядку, визначеному цим Кодексом.

Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Частиною 11 статті 128 ЦПК України передбачено, що відповідач, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Так, відповідачці ОСОБА_5 було відомо про розгляд справи Кіцманським районним судом Чернівецької області, про що свідчить належним чином розміщене оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України про її виклик до суду. Однак, остання у судове засідання повторно не з`явилася, будучи належним чином повідомлена про дату, час та місце слухання даної справи. Причини неявки суду не повідомила. Жодних документів від неї до суду не надходило. Відзиву на позовну заяву остання не подала.

Представник позивача ОСОБА_6 у своїй заяві скерованій 09.07.2020 до суду погодилася на заочний розгляд справи.

Суд вважає за можливе провести заочний розгляд справи, оскільки відповідач належним чином повідомлена про день слухання справи, не подала заяви про слухання справи за її відсутності та про відкладення судового розгляду, також нею не було подано відзиву на позовну заяву, беручи до уваги і те, що позивач не заперечує проти проведення по справі заочного розгляду.

Враховуючи зазначене, наявні усі підстави для заочного розгляду справи.

Відповідно до ст.281 ЦПК України про заочний розгляд справи суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст. 258-260, 280, 281 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

У справі за позовом Служби у справах дітей Кіцманської районної державної адміністрації, в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , до ОСОБА_5 , зацікавлені особи: КЗ Оршівський дитячий будинок санаторного типу та ОКНП Чернівецький обласний спеціалізований будинок дитини про позбавлення батьківських прав ОСОБА_5 відносно малолітніх: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , а також стягнення аліментів - провести заочний розгляд.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя: О.І. Мінів

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення09.07.2020
Оприлюднено10.07.2020
Номер документу90301308
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —718/723/20

Рішення від 09.07.2020

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мінів О. І.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мінів О. І.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мінів О. І.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мінів О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні